7 قدم به سوي زندگي مثبت

شما مي‌دانيد که نياز به مراقبت از سلامت جسمي‌تان داريد اما آيا براي حفظ تعادل سلامت عاطفي‌تان به اندازه کافي کاري انجام داده‌ايد؟ در اين مقاله به 7 نکته کليدي اشاره مي‌کنيم که از سوي کارشناسان و متخصصان...
سه‌شنبه، 28 دی 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
7 قدم به سوي زندگي مثبت

7 قدم به سوي زندگي مثبت
7 قدم به سوي زندگي مثبت


 





 
سلامت عاطفي‌تان را تقويت کنيد
شما مي‌دانيد که نياز به مراقبت از سلامت جسمي‌تان داريد اما آيا براي حفظ تعادل سلامت عاطفي‌تان به اندازه کافي کاري انجام داده‌ايد؟ در اين مقاله به 7 نکته کليدي اشاره مي‌کنيم که از سوي کارشناسان و متخصصان براي کاهش استرس، مديريت عواطف و احساسات منفي و بهبود سلامت عاطفي‌تان توصيه شده‌اند.

1. دوست پيدا کنيد
 

پروفسور ربکاکورتيس، استاد روان‌شناسي در دانشگاه ايالتي نيويورک در ايالات متحده آمريکا و مدير مرکز تحقيق انستيتو روان شهر نيويورک مي‌گويد: « اگر شما نگاهي به تمامي تئوري‌هاي درمان‌هاي روان‌شناسي بيندازيد، ملاحظه خواهيد کرد کساني که از حمايت‌هاي اجتماعي بيشتري برخوردارند، خوشحال‌تر هستند. البته عکس اين قضيه هم صادق است. پروفسور کورتين مي‌گويد:‌‌ «ما همه‌مان احتياج داريم تا در خصوص تفکرات و نگرش‌هايمان با سايرين مشورت کنيم و افراد، هرچه بيشتر تنها و منزوي باشند، بيشتر و بيشتر غيرطبيعي مي‌شوند.»
اگر زنجيره دوستي‌تان بنا به دلايلي (براي مثال، رفتن به محل جديد يا شهر جديد) دچار اشکال و گسستگي شده باشد، در اين صورت سعي کنيد تا نقش فعالانه‌تري به خود بگيريد. به طور مثال، به جاي صحبت‌هاي معمول با افرادي که چندان با آنها آشنا نيستيد، سعي کنيد در کلاس‌هاي متعدد که ارتباط اجتماعي زيادي براي شما به وجود مي‌آورد، شرکت کنيد. محققان مي‌گويند اگر امکان بحث اصولي درباره يک موضوع خاص وجود داشته باشد، افراد، ساده‌تر و راحت‌تر با يکديگر ارتباط برقرار مي‌کنند.

2. از تنهايي‌تان لذت ببريد
 

اين گام ممکن است نسبت به مرحله قبلي، به نظر تناقض‌آميز برسد اما واقعا اين مرحله، تکميل کننده آن است. برخي از موارد ايزوله بودن و جدا شدن مي‌تواند امري مثبت و سالم به نظر برسد. پروفسور کورتيس مي‌گويد: «منزوي و جدا بودن هنگامي به عنوان مشکل و مساله مطرح مي‌شود که افراد خودشان را به کلي از سايرين جدا کرده و منزوي شوند. البته بايد از اين مساله امتناع کرد اما از طرفي نبايد کاري کنيم تا به طور کلي خودمان را از دست بدهيم و اسير افراد شويم! بايد وقت و زماني را صرف عواطف و احساسات خودتان کنيد.»
برخي به اين کار مديتيشن مي‌گويند اما لزومي وجود ندارد تا اين کار در موقعيت و حالت چرت زدن انجام شود. براي مثال، اگر هر روز يک ساعت را به تنهايي در اتومبيل مي‌گذرانيد، در اين صورت راديو را خاموش کنيد و به جاي آن به فکرهايتان گوش دهيد. آيا يک ساعت را نتوانسته‌ايد تنها بمانيد؟ در اين صورت سعي کنيد تا يک تمرکز سه دقيقه‌اي داشته باشيد: در اتاق را ببنديد، تلفن را خاموش کنيد و سپس چشم‌هايتان را ببنديد. نفس‌هاي عميق بکشيد و به نفس‌تان همان‌گونه که فرو مي‌رود و خارج مي‌شود، تمرکز کنيد. اگر افکاري به سراغ‌تان مي‌آيد، حواس‌تان را جمع نفس‌هايتان کنيد. سپس به تصويري زيبا فکر کنيد؛ يک گل، صورت بچه و يا هر چيز ديگري را با جزييات ببينيد. سپس به تدريج سريع‌تر نفس بکشيد و چشم‌هايتان را باز کنيد.

3. ورزش کنيد
 

ما نمي‌گوييم کاري کنيد که اندام منحصر به فرد و جالب توجهي داشته باشيد. فقط کاري کنيد که بدن‌تان تحرک داشته باشد. مطالعات متعدد حاکي از آن است که انجام ورزش مي‌تواند به تغيير خلق و خو منجر شده و به‌طور کلي موجب تقويت کيفيت زندگي شود. هرگونه سيکل معيوبي که بر سر راه اضافه کردن افکار مثبت همچون ورزش و نرمش قرار دارد را بشکنيد و به آن توجه نکنيد. استفاده از مشروبات الکل، سيگار و دخانيات، خوردن زياد، غذاهاي حجيم و بي‌کيفيت يا همه اين موارد با يکديگر به عنوان مانعي بر سر راه انجام فعاليت جسمي بوده و در ضمن، جلوي خودمان را رها کردن و هر چيز را به حال خود واگذار کردن مي‌تواند به همين مشکلات منجر شود. نکته مهم در امر سلامت عاطفي اين است که سلامت جسمي‌مان را به همه صورت‌هايي که مي‌توانيم حفظ کنيم. بنابراين بايد به اندازه کافي، خواب و استراحت داشته، به طور منظم و سروقت بخوريم و تعادل غذايي را رعايت کنيم و در ضمن، اوقاتي را صرف آرامش و تمدد اعصاب کنيم.

4. دنبال شادي بدويد
 

اين مورد نيز ممکن است به نظر متناقض برسد اما اعتدال در تمام چيزها و امور، پيامي است که در اين قسمت مي‌دهيم. همه مي‌دانند که فقط چسبيدن به کار و نداشتن سرگرمي و فراغت، زندگي را کسل‌کننده کرده و وقف بيش از حد خودمان به کار نيز موجب مي‌شود تا از لذت بردن از زندگي غافل شويم. هنوز هم گيرکردن در چنبره مسووليت‌ها و غفلت از لذت و شادي زندگي آسان‌تر است. اما بهتر است برخي چيزهاي مثبت و شادي‌انگيز را به زندگي اضافه کرده و آن را هر روز و به طور مستمر انجام دهيم.

5. با انگيزه باشيد
 

اگر نمي‌دانيد که هدف‌تان در زندگي چيست، در اين صورت آنچه که مايل هستيد تا در طول زندگي به آن دست يابيد را فهرست کنيد و در اين مورد هم به هيچ‌وجه خجالت نکشيد و اگر اين فهرست به نظرتان مناسب نيست، فهرست ديگري تهيه کنيد. پيدا کردن علاقه و متقاعد سازي در آن مي‌تواند به تکامل يک زندگي مهيج و خوب که هرگز تصور آن را نداشته‌ايد، بينجامد. پروفسور کورتيس مي‌گويد: « البته تمام اين موارد نمي‌تواند به ما کمک کند تا در طول زمان بتوان به اهداف دسترسي يافت اما حداقل حسن آن اين است که ببينيم چه کاري مي‌خواهيم انجام دهيم و به اصطلاح، چه نقشه‌اي براي خودمان داريم.»

6. براي مشکلات برنامه‌ريزي کنيد
 

به جاي اينکه توقع داشته باشيد تا همه چيز در زندگي‌مان به راحتي پيش برود يا نگران شويد که اگر کار اشتباهي انجام شود، چه اتفاقي خواهد افتاد، براي مشکلات و مسايلي که وجود دارند، برنامه‌ريزي کنيد. برخي از مشکلات، حواس ما را معطوف به خودشان مي‌کنند. در حالي که راه‌حل ممکن است عملي‌تر باشد. پروفسور مريل جيمز، استاد دانشگاه ايالتي نيويورک در ايالات متحده آمريکا در اين خصوص مثالي را مطرح مي‌سازد: «تصور کنيد که ممکن است نيمه‌شب بيدار شويد، در اين صورت نقشه پيچيده‌اي براي خودتان در نظر مي‌گيريد که در تاريکي، از کجاها بايد عبور کنيد تا پايتان روي اشيا نرود و يا اينکه به‌سادگي يک چراغ خواب را روشن مي‌گذاريد؟»

7. از انتقاد سازنده استقبال کنيد
 

پروفسور ربکاکورتيس مي‌گويد: «اغلب مردم کارهايي مي‌کنند که موجب شود تا سردرگم گردند و هيچ راهنمايي هم ندارند تا ببينند که چه چيزهايي را اشتباه انجام مي‌دهند. براي مثال، آنها ممکن است واقعا از شيوه رفتارشان با مردم آگاه نباشند.»
شما به طور مسلم بسيار خوب و دلپسند هستيد اما ممکن است به طور غلط با مردم رفتار کنيد. همين مساله درباره کارتان مصداق دارد. از اينکه از خودتان بپرسيد، «آيا کار خوبي انجام مي‌‌دهم، نترسيد.»
منبع: http://www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط