ايمني و سلامت اسباب بازي

باورتان مي‌شود که همين اسباب‌بازي‌هاي خوشگل و رنگارنگ و دوست داشتني هر سال هزاران کودک را راهي بخش اورژانس بيمارستان‌ها مي‌کند و حتي جان بعضي از آنها را مي‌گيرد. بي‌دقتي موقع خريد اسباب بازي حتي ممکن است...
شنبه، 7 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ايمني و سلامت اسباب بازي

ايمني و سلامت اسباب بازي
ايمني و سلامت اسباب بازي


 





 
باورتان مي‌شود که همين اسباب‌بازي‌هاي خوشگل و رنگارنگ و دوست داشتني هر سال هزاران کودک را راهي بخش اورژانس بيمارستان‌ها مي‌کند و حتي جان بعضي از آنها را مي‌گيرد. بي‌دقتي موقع خريد اسباب بازي حتي ممکن است جان کودک‌تان را به خطر بيندازد. درست است که مشتري‌هاي اصلي اسباب‌بازي بچه‌ها هستند و بايد از اسباب‌بازي‌هايي که برايشان خريده مي‌شود خوششان بيايد اما مسووليت خريد اسباب‌بازي سالم و مفيد که به رشد جسمي‌ و ذهني فرزندتان کمک کند و به سلامت او آسيب نرساند با شماست. بهتر است هنگام انتخاب و خريد اسباب‏بازي به ايمني و سلامت اسباب‏بازي توجه داشته‏باشيد.
يکي از نکات مهم براي پيشگيري از آسيب و حادثه آموزش است. بنابراين لازم است بعد از اينکه اسباب‌بازي را خريديد و به خانه آورديد به بچه‌ها ياد بدهيد که چطور با آنها بازي کنند. براي مثال اگر ماشيني خريديد که با باتري کار مي‌کند به او بگوييد که وقتي چرخ‌هاي ماشين مي‌چرخد آن را به سمت موها و لباس‌هايش نبرد. بهتراست دفعه اول خودتان هم با او همبازي شويد تا مطمئن شويد که ياد گرفته چطور بدون خطر بازي کند. براي پيشگيري از خطر خفگي، بسته‌بندي، مقوا و پلاستيک اسباب بازي را دور بياندازيد. هر هفته اسباب‌بازي‌ها را بررسي کنيد. قسمت‌هاي شل شده را با چسب يا پيچ گوشتي محکم کنيد و تعميرات لازم را انجام دهيد. به بچه‌ها بگوييد که بايد با اسباب بازي‌هاي شکسته و غيرقابل تعمير خداحافظي کنند.

اسباب‌بازي‌هاي سوارشدني
 

بچه‌ها اين نوع اسباب‌بازي‌هاي چرخ دار را که کنترلش دست خودشان است خيلي دوست دارند. اين اسباب‌بازي‌ها مهارت‌هاي جسمي‌بچه‌ها را تقويت مي‌کند، اعتماد به نفس‌شان را بالا مي‌برد و موجب مي‌شود چيزهايي در مورد بزرگ‌ترها و اجتماع ياد بگيرند. هنگام خريد دقت داشته باشيد که سه‌چرخه، ماشين يا موتور مناسب سن‌، اندازه و توانايي‌هاي فرزندتان انتخاب کنيد. توجه داشته باشيد که اين اسباب‌بازي‌ها بايد استحکام و تعادل داشته باشند. يادتان باشد بچه‌ها گاهي ممکن است خيلي تندتر از آن که شما فکرش را بکنيد سواري کنند به همين خاطر قبل از بازي، وسايل اضافه، لامپ‌هاي پايه‌دار و سيم‌ها را از سر راه برداريد.

اسباب‌بازي‌هاي باتري‌دار
 

اين نوع اسباب‌بازي‌ها به طور معمول با چند باتري کار مي‌کند دقت کنيد که باتري‌ها بايد يک نوع باشند مثلا باتري الکالاين و کربنه و يا باتري قابل شارژ و معمولي را با هم استفاده نکنيد. اين کار ممکن است باعث اکسيده شدن يا توليد گرماي زياد شود و به کودک آسيب برساند. فقط باتري‌هاي قابل شارژ را شارژ کنيد. شارژ کردن باتري‌هاي معمولي ممکن است باعث ترکيدن و سوراخ شدن باتري شود.
به کودک‌تان بگوييد که هروقت باتري‌ها را بيرون آورد به شما بگويند تا آنها را سر جايش بگذاريد. دقت کنيد باتري‌ها را در جهت درست قرار دهيد. به کودک‌تان اجازه ندهيد اين اسباب‌بازي‌ها را با خودش به رختخواب ببرد. باتري‌ها مي‌توانند مسموميت‌هاي شديد و خطرناک ايجاد کنند، اگر کودک‌تان باتري را قورت داد به سرعت او را به پزشک ببريد يا با اورژانس تماس بگيريد.

اسباب‌بازي‌هاي صدادار
 

اسباب‌بازي‌هاي صدادار براي بچه‌ها مناسب نيست و ممکن است به شنوايي حساس آنها آسيب برساند. صداهايي که به نظر ما بلند مي‌آيد بچه‌ها خيلي بلندتر حس مي‌کنند. محققان مي‌گويند بچه‌ها مجازند حداکثر يک ساعت در روز با اين اسباب‌بازي‌ها بازي کنند آن هم در صورتي‌که صداي اين اسباب‌بازي‌ها کمتر از 85 دسي بل باشد. به طور معمول بچه‌ها هنگام بازي اين اسباب‌بازي‌ها را به گوش‏شان مي‌چسبانند و آن موقع است که صدايي بالاتر از 100 دسي بل به گوش‌هاي کوچک‌شان مي‌رسد.

جعبه اسباب بازي
 

هر جعبه‌اي مناسب نگهداري اسباب‌بازي نيست. جعبه‌هاي بدون در و با ديواره‌هاي سوراخدار مناسب نگهداري اسباب بازي‌اند. بچه‌ها ممکن است داخل جعبه بروند به همين خاطر جعبه بايد جريان هوا و امکان نفس کشيدن داشته باشد. در صورتي که جعبه اسباب‌بازي در داشته باشد در بايد سبک باشد و امکان قفل شدن هم وجود نداشته باشد. اگر چند فرزند داريد اسباب‌بازي فرزندان بزرگ‌تر را از اسباب‌بازي کوچک‌ترها جدا کنيد.

ايمني و سلامت اسباب بازي

7 توصيه ايمني
 

• اگر کودک‌تان کمتر از 3سال سن دارد يادتان باشد بچه‌ها در اين سن دوست دارند اشيا و اجسام را در دهان‌شان بگذارند. اسباب‌بازي‌هاي کوچک، تيله و توپ‌هاي کوچک يا پازل و اسباب‌بازي‌هايي که قسمت‌هاي ريز آنها جدا مي‌شود و اسباب‌بازي‌هاي با قطر کمتر از 6 سانتي متر مناسب اين بچه‏ها نيست.
• مراقب اسباب‌بازي‌هاي نرم پلاستيکي سوت‌دار باشيد، ممکن است سوت آن از جايش دربيايد و موجب خفگي بچه شود.
• ماشين‌هايي بخريد که چرخ، چراغ و ساير قسمت‌هايش جدا نشود.
• دقت کنيد چشم، بيني و قسمت‌هاي ريز عروسک‌ها و خرس‌هاي مخملي طوري باشد که زود کنده نشود.
• مراقب باشيد اسباب بازي گوشه‌هاي تيز و برنده نداشته باشد تا موجب زخم و بريدگي نشود.
• اسباب‌بازي‌هايي که بند، کش و طناب بلند دارند براي بچه‌هاي کوچک‌تر مناسب نيست زيرا ممکن است دور گردن آنها بپيچد و موجب خفگي شود.
• اگر فرزندتان حدود 3 تا 5 سال سن دارد دنبال اسباب‌بازي‌هاي با کيفيت و خوب باشيد. خودتان که بهتر مي‌دانيد بچه‌ها در اين سن دوست دارند اسباب‌بازي‌ها را پرت کنند و بزنند.
منبع:http://salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط