توجيه بيمار قبل از درمان ريشه دندان

آموزش بهداشت دهان و دندان و پيشگيري از بيماري‌ها موضوع مهمي است که دانشجويان دندان‌پزشکي در طول دوره تحصيل به آن مي‌پردازند و ساعات زيادي از آموزش نظري و عملي را به آن اختصاص مي‌دهند.
يکشنبه، 29 اسفند 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
توجيه بيمار قبل از درمان ريشه دندان

توجيه بيمار قبل از درمان ريشه دندان
توجيه بيمار قبل از درمان ريشه دندان


 





 
دکتر محمدجعفر اقبال، متخصص درمان ريشه دندان
آموزش بهداشت دهان و دندان و پيشگيري از بيماري‌ها موضوع مهمي است که دانشجويان دندان‌پزشکي در طول دوره تحصيل به آن مي‌پردازند و ساعات زيادي از آموزش نظري و عملي را به آن اختصاص مي‌دهند.
اما متاسفانه در برخي از موارد و به دلايل متعدد دندان‌پزشکان به اين مساله اهميت لازم را نمي‌دهند و بيماران اطلاعات لازم براي مراقبت‌هاي پس از هر درمان و به ويژه در مورد استفاده از پروتز به دست نمي‌آورند. گاهي با بيماراني مواجه مي‌شويم که از اين موضوع گله دارند و عنوان مي‌کنند که دندان‌پزشک‌شان هيچ توضيح خاصي يا نکته آموزشي را به آنها متذکر نشده است. نکته مهمي که در اين مساله وجود دارد، اين است که دندان‌پزشک بايد قبل از انجام هر کار، دليل انجام کار و مزايا و معايب آن را براي بيمار توضيح دهد و نبايد بيمار را بدون اطلاع کافي مورد اقدام‌هاي درماني قرار دهد. در اين حالت حتي اگر بهترين کار براي بيمار انجام شود به علت توجيه‌نبودن شخص و به محض ايجاد پرسش يا بروز يک علامت معمولي، ممکن است ترديد و عدم اعتماد ايجاد شود که اين ترديد ارتباط بين دندان‌پزشک و بيمار را دچار اختلال مي‌کند و شروعي براي عدم موفقيت درمان خواهد بود. پيشنهاد مي‌کنم تمامي افراد ضمن اعتماد به دندان‌پزشک خود اطلاعات کافي از شرايط دهان و طرح درمان دندان‌پزشکي خود را به دست آورند و قبل از انجام کار توضيحات کافي را درباره علت و چگونگي درمان، مزايا و معايب آن، حدود طول عمر هر درمان و نحوه نگهداري و مراقبت از دندان‌ها و پروتز کسب کنند.
بعضي از بيماران مي‌گويند دندان‌پزشک ما در مورد پرسش‌هايي که از او مي‌پرسيم به يک پاسخ کلي اکتفا مي‌کند و مي‌گويد اين کار با شرايط لثه شما مساعد نيست. بهتر است براي اطمينان پيدا کردن در مواردي که سلامت لثه‌ها الزامي است مانند درمان کار گذاشتن بريج يا پل دنداني به يک دندان‌پزشک متخصص لثه (پريودنتيست) مراجعه کنند. لثه سالم شرايط خاصي دارد. رنگ لثه بايد صورتي رنگ پريده باشد و هرچه قرمزي بيشتري داشته باشد به معني التهاب بيشتر و بيماري است.
در يک دهان سالم هنگام غذا خوردن يا مسواک کردن، خون‌ريزي ايجاد نمي‌شود. بروز خو‌ن‌ريزي مي‌تواند به علت وجود جرم، پلاک ميکروبي و التهاب و بيماري لثه باشد. وجود جرم در سطوح مختلف دندان‌ها و به خصوص در محل تماس با لثه، عامل ايجاد و پيشرفت بيماري پريودنتال و لثه است و بايد مورد توجه و درمان قرار گيرد. برخي از بيماري‌هاي لثه علت بوي بد دهان هستند البته بايد تاکيد شود که بوي بد دهان علت‌هاي مختلفي دارد اما توصيه مي‌شود اگر اين اشکال وجود دارد حتما مورد معاينه دندان‌پزشکي قرار گيريد. مزه بد داخل دهان و ديدن ترشح‌هاي زردرنگ و خونابه به خصوص هنگام صبح پس از برخاستن از خواب يکي از علايم بيماري است. در هر حال توصيه مي‌کنم هر 6 ماه يک بار به دندان‌پزشک مراجعه کنيد تا از راهنمايي‌هاي او و درمان‌هاي اوليه‌اي که خود نوعي پيش‌‌گيري است بهره‌مند شويد.
منبع: www.salamat.com



 



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط