بهترين سس، سس سوياست

در ميان ما ايراني‌ها، درست برعكس مردم كشورهاي آسياي دور، استفاده از سس سويا چندان رايج نيست. مردم نيز درباره خواص اين سس اطلاع چنداني ندارند و حتي خيلي وقت‌ها از متخصصان تغذيه سوال مي‌كنند كه اين سس فايده‌اي هم دارد؟ در پاسخ به اين سوال بايد
يکشنبه، 14 فروردين 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بهترين سس، سس سوياست

بهترين سس، سس سوياست
بهترين سس، سس سوياست


 

نويسنده:دکتر مسعود کيمياگر متخصص تغذيه و رژيم درماني




 
در ميان ما ايراني‌ها، درست برعكس مردم كشورهاي آسياي دور، استفاده از سس سويا چندان رايج نيست.
مردم نيز درباره خواص اين سس اطلاع چنداني ندارند و حتي خيلي وقت‌ها از متخصصان تغذيه سوال مي‌كنند كه اين سس فايده‌اي هم دارد؟ در پاسخ به اين سوال بايد بگويم که سويا از موادي با ترکيبات ايزوفلاون تشکيل شده و در کل، مصرف آن هم براي دوران يائسگي و هم براي پيشگيري از انواع سرطان‌ها توصيه مي‌شود. جالب است بدانيد كه سس سويا نيز چون حاوي ترکيبات سوياست، بسيار مفيد است اما چون ميزان سديم و نمک اين سس بالاست، کساني که محدوديت مصرف نمک دارند، به خصوص مبتلايان به فشارخون يا بيماري‌هاي قلبي‌عروقي، بايد در مصرف آن حد تعادل را رعايت کنند و حتي در مواردي از خوردن آن به كلي اجتناب كنند.

بهترين سس، سس سوياست

به طور کلي، سس سويا نسبت به سس‌هاي ديگر بهتر است و مصرف‌اش به همه افراد و گروه‌هاي سني توصيه مي‌شود زيرا عامل چربي در اين سس ديده نمي‌شود. ديده شده که سس سويا را روي سالاد، جوانه گندم، غذاهاي چيني، گوشت، انواع پلوها و حتي پيتزا مي‌ريزند اما مصرف آن با گوشت (به خصوص ماهي و ميگو) يا خوراک‌هايي که نياز به افزودن نمک دارند، بهتر از مصرف آن همراه با سالاد است؛ به خصوص اگر از نمك زدن به غذا نيز اجتناب شود. وقتي سس سويا با غذا مصرف مي‌شود، چون ديگر نيازي به افزودن نمک به آن ماده غذايي نيست، اين يک نکته مثبت به حساب مي‌آيد. به عبارت ساده‌تر، جايگزين کردن نمک سويا به جاي نمک آشپزخانه يك عادت غذايي مناسب تلقي مي‌شود؛ به ويژه اگر بيماري مانند فشار خون گريبان‌تان را گرفته باشد.
منبع:www.salamat.com



 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط