20 نکته در یادگیری ریاضیات

بخاطر داشته باشید که یادگیری درس ریاضی حتماً باید در کلاس درس انجام گیرد زیرا یادگیری این درس به شدت وابسته به معلم است.
سه‌شنبه، 24 ارديبهشت 1392
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: حمیده جبل عاملی
موارد بیشتر برای شما
20 نکته در یادگیری ریاضیات
   20 نکته در یادگیری ریاضیات
 
نویسنده:مرتضی حاج بابایی


 
1- بخاطر داشته باشید که یادگیری درس ریاضی حتماً باید در کلاس درس انجام گیرد زیرا یادگیری این درس به شدت وابسته به معلم است.
2- برای یادگرفتن ریاضیات داشتن تمرکز الزامی است. پس به هنگام یادگیری سر تا پا گوش باشید. بویژه اینکه دبیر ریاضی از معدود دبیران پشت به کلاس است زیرا دائماً مجبور به استفاده از تخته برای نوشتن است. به هنگام حل تمرین حدس بزنید که چگونه سؤال یا سؤالات مشابهی ممکن است در امتحان بیاید. 3- به توضیحات دبیر یا مدرس ریاضی باید کاملاً دقت کنید. زیرا چکیده سالها تجربه و انتقال مطلب به همراه منطق ریاضیاتی درس را تواماً ارائه می کند.
4- مراحل محاسباتی هر تمرین را به زبان خودتان برای خودتان بازگویی کنید و راهنما و خودآموز خاص خودتان را در هر مبحث بنویسید.
5- از عدم توانایی یا مهارتتان در حل تمرینها و مسائل نترسید و دلسرد نشوید بلکه با شعف تمام با آن برخورد کنید زیرا با پی بردن به ضعف ها و نقص هایتان نیمی از عیب را رفع عیب کرده اید.
6- به هنگام حل تمرین حدس بزنید که چگونه سؤال یا سؤالات مشابهی ممکن است در امتحان بیاید.
7- در انجام تمرینهای هندسه، درک این که صورت قضیه از شما اثبات چه چیزی را می خواهد مهم است. هر چه راههای بیشتر و جدیدتری برای بیان محتوای قضایا، تعاریف و اصول موضوعه پیدا کنید، هندسه را بهتر فهمیده اید.
8- ریاضی سیری پلکانی دارد. بنابراین آمادگی مهارتی در انجام مفاهیم قبلاً آموخته شده و درک آنها پیش نیاز درک مفاهیم ریاضیاتی بعدی است.
9- در کلاس درس ریاضی فعال باشید دقت کنید، سؤال کنید تمرین حل کنید. مراحل محاسباتی را ثبت کنید.
10-موقع یادگیری تلاش کنید ساختار ریاضیاتی، ارتباطات، روابط درونی اجزاء و منطق ریاضیاتی حاکم بر آن، کاربردها و سایر ویژگیهای نظری مطلب را بفهمید.
11- با خودسنجی در تمرین های ریاضیاتی، بلافاصله علل ناکامی و عدم موفقیت خودتان در مقابله با تمرین را ریشه یابی کنید مثلاً شاید این ناکامی ناشی از این باشد که:
الف) در درک و فهم ریاضیاتی تمرین مورد نظر مشکل دارید.
ب) در حل تمرین یا تمرین های مورد نظر دقت و تمرکز کافی نداشته اید.
ج) تمرین هایی که انجام داده اید به حد کفایت و لازم نبوده است.
12- تمرین های ریاضیاتی را یک ضرورت و نه یک اجبار تلقی کنید با داشتن نگرش مثبت نسبت به این تکالیف و هدفمند بودن از تمرین های ریاضیاتی استفاده بیشتری ببرید.
13- فقط به تمرین های موجود در کتاب درسی بسنده نکنید بلکه از کتابهای ویژه حل تمرین یا به اصطلاح کتاب کار هم استفاده کنید.
14- اصل اساسی در انجام تمرینات ریاضیاتی استفاده از استدلال قیاسی است نسبت به این مسئله حساس و واقف باشید تا سرعت کارتان زیاد شود.
15- هیچگاه به هنگام خستگی به ادامه تمرین ریاضی نپردازید. زیرا خستگی باعث کاهش دقت و تمرکزتان شده و ضریب خطاها و ناکامیتان را بالا می برد.

بیشتر بخوانید: آموزش مفاهیم ریاضی پایه به خردسالان


16- ریاضی مثل هر علم دیگری زبان خاص خودش را دارد. این زبان را بفهمید و بیاموزید تا از ارتباط با ریاضی لذت بیشتری ببرید. زبان ریاضیاتی مجموعه ای از اعداد، علائم و نمادها، حروف، اشکال و روابط بین آنهاست.
17- یکی از موانع درک ریاضیاتی، نداشتن تصور ریاضیاتی مثبت از خود است. این موانع ممکن است در درک ریاضی، در تمرین ریاضی، در امتحان ریاضی دادن یا در تست ریاضی زدن باشد با تلاش و تمرین سعی کنید بر این موانع غلبه کنید.
18- اصول حل مساله را یاد بگیرید و بکار ببرید. این اصول شامل موارد زیر است:
1) مسئله را بفهمید. یعنی فرض ها و شروط مسئله را درک کنید. داده ها و مجهول ها را روی کاغذ بیاورید، ترسیم کنید یا مجسم کنید.
2) ارتباط منطقی میان داده ها، شروط مسئله و مجهول را پیدا کنید.
3) راه حل ها را پیدا کنید.
4) عملیات را اجرا کنید و محاسبات لازم را انجام دهید.
5) جوابهای بدست آمده را وارسی کنید و از صحت آنها مطمئن شوید.
6) راه حل های کوتاه تر یا متفاوت را پیدا کنید.
19- هرگز قبل از حصول اطمینان از یادگیری متن و جوهره درس به سراغ انجام تمرین نروید زیرا احتمال ناکام شدن و عدم موفقیت تان زیاد خواهد بود.
20- هرگز به سراغ حل المسائل نروید مگر آنکه قبلاً:
1) کتاب درسی را خوانده باشید.
2) جزوه درسی تان را دقیق مطالعه کرده باشید.
3) از کتاب های کمک درسی یا نوار یا سی دی های آموزشی استفاده کرده باشید.
4) از معلم تان برای رفع اشکال کمک گرفته باشید.
5) به دوستانتان یا همکلاسی های برتر برای رفع اشکال مراجعه کرده باشید.
6) از اعضاء خانواده یا دیگران کمک گرفته باشید.
منبع: حاجی بابایی، مرتضی، اصول و نکات کلیدی مطالعه و یادگیری، تهران، نشر ما و شما، چاپ هشتم، زمستان 1389


 



مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.