بنیادگرایی یهودی - مسیحی بر اساس کتاب مقدس

بارزترین و بی پرواترین حامیان مکتب یهودی - مسیحی [که خود را صهیونیست های مسیحی نیز می نامند] را می توان در میان بنیادگرایان و پروتستان های انجیلی افراطی یافت. یکی از این چهره های پیشتاز که مظهر توسعه اعتقادات نوین
دوشنبه، 20 خرداد 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بنیادگرایی یهودی - مسیحی بر اساس کتاب مقدس
 بنیادگرایی یهودی - مسیحی بر اساس کتاب مقدس

نویسنده: فؤاد شعبان
مترجم: یاسر فرحزادی



 

جری فال ول(1)

بارزترین و بی پرواترین حامیان مکتب یهودی - مسیحی [که خود را صهیونیست های مسیحی نیز می نامند] را می توان در میان بنیادگرایان و پروتستان های انجیلی افراطی یافت. یکی از این چهره های پیشتاز که مظهر توسعه اعتقادات نوین سنت یهودی-مسیحی در آمریکا است، کشیش جری فال ول است.
جری فال ول که نزدیک به هفتاد سال سن دارد، زمام امور امپراتور ثروتمند مذهبی را به عهده دارد و میلیون ها نفر از جمله بسیاری از سیاست مداران راست گرا به شدت تحت تأثیر او هستند. او همچنین در مقام واعظ و نیز چهره ای عمومی، نمونه ی بارزی از سنت یهودی - مسیحی در آمریکای امروزی به حساب می آید و مظهر پدیده ای است که به جریان صهیونیسم مسیحی معروف است.
فال ول بارها به صهیونیست بودن خود اذعان نموده و ادعا می کند که در حال حاضر هفتاد میلیون پروتستان انجیلی در آمریکا حضور دارند که آن ها نیز خود را صهیونیست می نامند. در 29 ژوئن 2002، فال ول در برنامه ی معروف تلویزیون با نام «هاردبال»(2) حضور یافت و به مجری برنامه کریس متیوز(3) اظهار داشت «ما همه صهیونیست هستیم. ما بهترین دوستان اسرائیل هستیم. یهودیان فرزندان ابراهیم هستند. مردمان منطقه ی جنوب(4) حافظان اسرائیل هستند». حمایت همه جانبه ی فال ول از اسرائیل و نفرت او نسبت به اعراب و اسلام (به رغم بیان اظهاراتی در رد این موضوع) او را به طور خاصی به موضوع مورد بحث در این کتاب مرتبط می سازد. همین طور نظرات محکم او در مورد خطاناپذیری کتاب مقدس، تأکید بر کتب عهد عتیق و نظر او در خصوص موقعیت ویژه ای که به یهودیان در طرح الهی داده شده است، همه از مواردی هستند که در حوزه ی موضوع های مرتبط با این کتاب می گنجند.
فال ول در هفده سالگی به آیین پروتستان انجیلی گروید و اولین کتاب مقدس خود را خریداری کرد. از آن زمان، او فعالیت مداومی را در حمایت از بنیادگرایی مسیحی و برنامه های صهیونیستی در پیش گرفت. هزاران زن و مرد جوان از دانشکده ی او موسوم به «دانشگاه آزادی» فارغ التحصیل می شوند و در آن جا به فراگیری مکتب فال ول می پردازد. در سخنرانی های رؤسای جمهور آمریکا و دیگر افراد برجسته به طور بارزی از این دانشکده یاد می شود. علاوه بر این، کلیسای توماس وود(5) و استودیو پخش برنامه های تلویزیونی هم که متعلق به او است، نزدیک به سه هزار نفر را به کار گماشته و برنامه ی روزانه ی آن موسوم به «راه انجیل»(6) طبق برخی از برآوردها نزدیک به پنجاه میلیون بیننده دارد. فال ول مفتخر است که بیش از 120000کشیش در سراسر کشور از برنامه های مذهبی، اجتماعی و سیاسی او حمایت می کنند. او در سال 1970 سازمانی را که خود آن را «اکثریت معنوی»(7) می نامید، به برنامه های مذهبی اش اضافه کرد که این سازمان در حکم تشکیلاتی مرتبط با امور سیاسی و اجتماعی جدا از تشکیلات مذهبی او فعالیت می کند.
با توجه به همه ی این ابزارها و سازمان های قدرتمندی که در اختیار فال ول است، می توان به میزان تأثیر او بر عموم مردم، به خصوص در بین راست گرایان مسیحی پی برد. مثلاً گفته ی او در برنامه ی تلویزیونی «60دقیقه» را در نظر بگیرید:
محمد[(ص)] تروریستی بی رحم بوده که پیروان خود را به کشتار و ویرانی فرامی خوانده است.
فال ول پس از تکرار مکرر این گفته و نظرات مشابه، در برنامه ی تلویزیونی «هاردبال» شرکت می کند و پس از این که از او سؤال می شود که آیا مایل است تا این اظهارات را پس بگیرد، با تأکید بیان می کند که «نه، به هیچ وجه». سپس با بیان دلجویی شیطنت آمیز و غیر قابل قبول خطاب به میلیون ها مسلمان می گوید که معتقد است اکثریت مسلمانان مردمان خوبی هستند و از تعالیم محمد [(ص)] پیروی نمی کنند.(8)
حملات شرورانه به اسلام و حضرت محمد(ص)، به جزئی لاینفک در شالوده ی سنت یهودی - مسیحی در ایالات متحد مبدل شده است. بارزترین تصویر از این سنت را می توان در کتاب جری فال ول و یهودیان اثر مریل سیمون(9) مشاهد کرد. این کتاب به پرسش و پاسخی از پیش تعیین شده با فال ول می پردازد. در قسمت پیش گفتار این کتاب، رابی امانوئل راکمن(10) بیان می کند که «امروز عاشقان اسرائیل را می توان عمدتاً در صف بنیادگرایان پروتستان یافت».(11) با این حال، نویسنده ی کتاب این پشتیبانی را آشکارا صرفاً به عنوان ائتلافی مصلحتی می داند، زیرا یهودیان نمی توانند نسبت به انگیزه های واقعی بنیادگرایان مطمئن باشند. سیمون به خوانندگان خود اطمینان می دهد«و قویاً احساس می کند که باید در ابتدا به حسن نیت اصلی جامعه ی پروتستان های انجیلی - ده ها میلیون انسان قدرتمند- پی برد. نظر بنیادگرایانه ی آن ها نسبت به کتب عهد عتیق و جدید دست کم علاقه ای نظری را نسبت به کشور اسرائیل به وجود آورده که احتمالاً می توان به حمایت سیاسی و عملی در جهت خنثا کردن تأثیر فزاینده ی اعراب تغییر شکل داده باشد». نویسنده به خوانندگان خود گوشزد می کند:
این کتاب نمی تواند به سؤالی که پیش از این بارها از من پرسیده شده، پاسخ دهد. «آیا جری فال ول واقعاً نسبت به گفته های خود هدف خاصی را دنبال می کند؟» پاسخ بنده به آن هایی که چنین سؤالاتی را مطرح می کنند، نقل قولی از تلمود(12) است که بیان می کند انسان تنها می تواند به واسطه ی اعمال هم نوع خود نسبت به او قضاوت نماید، در حالی که تنها خداوند می تواند از نیت قلبی انسان با خبر باشد.
اما پاسخ های فال ول به سؤالات بازجویانه ی سیمون درباره ی اعتقادات صهیونیستی- مسیحی او چنان مؤکد و هماهنگ است که خواننده را کاملاً نسبت به درستی این سؤال و جواب ها متقاعد می کند.
حکایت «نوکیشی» فال ول به صهیونیسم مسیحی، ترکیبی از تفسیر تحت اللفظی از کتب مقدس، اعتقاد به خطاب ناپذیری کلام متون مقدس و به کارگیری عجیب و در هم پیچیده ی این متون در تحولات سیاسی موجود را آشکار می کند. فال ول در اولین دیدار خود از سرزمین مقدس در اواخر دهه ی شصت، می گوید که پیوندهای عمیقی را با سرزمین مقدس احساس می کند... به خاطر این حقیقت که دین مسیحیت از آن جا آغاز شده است. او توضیح می دهد «همان طور که از مکان های مختلف این سرزمین دیدار می کردم، حوادث مذکور در کتب مقدس را که در آن جا پیش آمده بود، با خود مرور می کردم و جالب این بود که هر مطلبی معنای جدیدی به خود می گرفت».
فال ول با تأکید بر اعتقاد خود در این که این سرزمین میراث به حق قوم اسرائیل است، قیاسی رایج را با تجربه ی مهاجران به دنیای جدید ترسیم می کند.
مردم هم همانند این سرزمین تأثیر زیادی بر من گذاشتند. تأثیرگذارترین خاطره ای که از آن مردم دارم، لطف و محبتی است که نسبت به آمریکایی های مسیحی نشان می دادند که اول بار به زیارت آن سرزمین رفته بودند. در واقع، عِرق ملی این مردمان حیرت انگیز بود. تغییر و تحولاتی که در چنین مدت کوتاهی در سرزمین آن ها رخ داده بود، همگان را متحیر می کرد. همان گونه که شهرها را یکی پس از دیگری بازدید می کردم و به مناطق مختلف سرزمین اسرائیل پا می گذاشتم، نسبت به تعهد این مردم در بازسازی سرزمینشان ابراز شگفتی می کردم. تصور می کردم که بنیان گذاران اولیه ی آمریکا هم تعهد مشابهی داشتند تا سرزمین خود را بر روی گستره ای عظیم آباد سازند و از هر آنچه که برای انجام این کار لازم بود، دریغ نمی کردند. سرزمین و مردمان اسرائیل را با تعهد بیش تری نسبت به کتاب مقدس و تعهد بیش تر نسبت به سرزمین و مردمان خدایی ترک گفتم.
فال ول در تلاش برای ایجاد اطمینان در خواننده ی یهودی در این که دین مسیحیت، دین رقیبی برای یهودیت نیست، بیان می کند که مسیحیت حتی اصلاحی نسبت به پیام حضرت موسی مطرح نمی کند. او می گوید:
تعالیم کتب عهد جدید بیان می کنند که عیسی مسیح در واقع، تحقق پیش گویی های موعود باورانه ی کتب عهد عتیق است (یوحنا 1:45) عیسی آشکارا در تعالیم بیان می داشت که او مسیح مورد انتظار یهودیان است (یوحنا 26-25: 4؛ لوقا 24 7-25، 8-44). مسیحیت صحت آن ادعا را قبول دارد. ما به مسیح یهودی معتقدیم همان گونه که نویسندگان یهودی در کتب یهود آن را پیش گویی کرده اند. ما قصد اصلاح آیین یهود را نداریم، چرا که این آیین شالوده ی تحقق تمام پیش گویی های موعود باورانه است.
بدیهی است که کتب عهد عتیق، مجلد اصلی در آیین صهیونیست مسیحی است، دست کم به خاطر این که «قرائت کتب عهد جدید تنها پانزده ساعت طول می کشد». مهم ترین نکته ای که فال ول تأکید می کند، آن است که هم یهودیان و هم مسیحیان «اهداف مشترکی دارند، از قبیل حفاظت از کشور اسرائیل و رفاه مردمان یهود در گوشه ی جهان».
فال ول می گوید «من یک صهیونیست هستم و از مطالعه ی کتب عهد عتیق این جنبه را به اعتقادات خود افزوده ام».
فال ول همواره نسبت به تکرار شناخت خود از اسرائیل با بهره گیری از پیش گویی های کتب عهد عتیق و وظیفه ی متعاقب مسیحیان در حمایت قاطعانه از اسرائیل تأکید می کند. او می گوید:
من احساس می کنم که بدون شک سرنوشت کشور اسرائیل مهم ترین موضوع بین المللی است که پیش روی جهان امروز است. معتقدم که مردمان اسرائیل نه تنها حقی الهی، بلکه حقی تاریخی و قانونی نسبت به تملک این سرزمین دارند. من شخصاً یک صهیونیست هستم و این نگرش را با ایمان به کتب عهد عتیق به دست آورده ام. من بارها از اسرائیل دیدن کرده ام. بنده به این نتیجه رسیده ام که اگر تنها ایالات متحد از کشور اسرائیل حمایت بی دریغ خود را ادامه دهد، بقای اسرائیل در معرض خطر خواهد بود. من تصور می کنم که دهه ی هشتاد دوران بسیار حیاتی برای اسرائیل خواهد بود. هر آمریکایی که با حقانیت اسرائیل نسبت به این سرزمین موافق است، باید بی چون و چرا از تمام فشارهای ممکن بر قدرت ها استفاده کند تا در این برهه حمایت آمریکا از کشور اسرائیل را تضمین نماید.
فال ول شک ندارد که مسیحیان تکلیف مذهبی نسبت به حمایت از اسرائیل دارند، زیرا آن حمایت را در راستای تحقق پیش گویی می داند.
هر کس که به راستی به کتاب مقدس ایمان دارد، پیوند مسیحیت و کشور جدید اسرائیل را ناگسستنی تلقی می کند. شکل گیری دوباره ی «کشور اسرائیل»[!] در 1948 از منظر هر مسیحی معتقد به کتاب مقدس، تحقق پیش گویی کتب عهد عتیق و کتب عهد جدید است.

پی نوشت ها :

1.Jerry Falwell
2.Hardball
3.Chris Mathews
4.Bible Belt؛ بخش هایی از جنوب آمریکا که پروتستان های بسیار معتقد در این مناطق نفوذ بسیار زیادی دارند.-م.
5.Thomas Wood
6.Gospel Hour
7.Moral Majority
8. اهانت فال ول به پیامبر اسلام(ص) همزمان با تحریف تعالیم اسلام از سوی صهیونیست ها با هدف جدایی مسلمانان از شریعت کامل و راستین خود، هم اکنون در صدر برنامه های فرهنگی و تبلیغی مسیحیت صهیونیستی است.-نا.
9.Merrill Simon
10.Rabbi Emanuel Rackman
11. مریل سیمون، جری فال ول و یهودیان (نیویورک: جاناتان دیوید، 1984)، صفحه ی 7. (ارجاعات بعدی به این عنوان با شماره ی صفحه در متن مشخص شده است».
12.Talmud؛ در کنار عهد عتیق یا تورات، مهم ترین متن دینی یهود است و شامل مجموعه قوانین شرعی و عرفی یهود.-م.

منبع : شعبان، فؤاد؛ (1390)، به خاطر صهیون(سنت یهودی - مسیحی در فرهنگ آمریکایی)، ترجمه یاسر فرحزادی، تهران، نشر ساقی، چاپ اول.

 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط