مهرشاد، با ره آوردی دیگر

زندگی عجب فراز و فرودهایی دارد!... و چقدر سریع می گذرد!... مثل باد!... یک روز بدون تصمیم و اراده به دنیا می آیی. یک روز دوران بچگی و کودکی است و یک روز نوجوانی و جوانی. یک روز میانسالی و پختگی و سرانجام در
سه‌شنبه، 5 شهريور 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مهرشاد، با ره آوردی دیگر
مهرشاد، با ره آوردی دیگر

 

نویسنده: اکبر رضی زاده
منبع:راسخون



 


زندگی عجب فراز و فرودهایی دارد!... و چقدر سریع می گذرد!... مثل باد!... یک روز بدون تصمیم و اراده به دنیا می آیی. یک روز دوران بچگی و کودکی است و یک روز نوجوانی و جوانی. یک روز میانسالی و پختگی و سرانجام در یک چشم به هم زدن دوران پیری و از کارافتادگی است.
می خواهم از آقای جواد مهرشاد شاعر متقدم اصفهانی صحبت کنم، اما وقتی عکس او را در سن چهار سالگی در کنارِ پدرش و در دوران جوانی با جمعی از شعرا بر سرِ مزار استاد صائب، در کتاب جدیدش «جلد دوم نکته های پندآموز» می بینم و با چهره ی پُرچین و شکنِ امروزش مقایسه می کنم، یادم می آید که: « این غافله ی عمر عجب می گذرد / دریاب دَمی که با طرب می گذرد!».
ولی مهرشاد گویا جریان گذرِ عمر برایش خیلی مهم نیست و دغدغه اش فقط دل شاد کردن همنوعانش می باشد. زیرا که در پشت جلد کتابش بر این باور است که:

«اگر خادم دلی را شاد کردی
دو دنیا بهرِ خود آباد کردی»

بگذریم....
«جواد مهرشاد» متخلص به «خادم» از شعرای موفق امروز اصفهان است. که در زمینه ی نظم و نثر استعداد خود را به نمایش واگذارده است.
خادم جلد دوم کتاب «نکته های پندآموز نظم و نثر» که در سال (1390 خورشیدی) از چاپ خارج شده را با مناجات حضرت حق آغاز کرده است. شعری که حُسن مطلع زیبایی است بر این کتاب:
«منم آماده از بهر مناجات / که گیرم از خدای خویش حاجات/ خداوند رئوف و مهربانم/ که با یاد تو باشد جسم و جانم/ همین باشد دو دنیا افتخارم/ خداوند رئوفی چون تو دارم...»
و با توجه به خلوصی که خادم، نسبت به خالق جهانیان دارد، مثنوی فوق را این گونه به پایان می برد:
«به درگاهت خدا «خادم» فقیر است/ ترحم کن بر او گرچه حقیر است»
مؤلف و سراینده کتاب نکته های پندآموز در سال 1322 در اصفهان چشم به جهان هستی گشود. دوران کودکی و نوجوانی را در کارگاه تراشکاری پدر گذراند و ضمن همکاری با پدر، از آغاز جوانی به مطالعه و تفحس در علوم اسلامی و خواندن تفسیر قرآن مجید و فراگیری اخلاق اسلامی مبادرت نمود. و به سرودن اشعار اخلاقی و انسانی روی آورد:
«بشنو از پیغمبر و اخلاق او/ بهرِ حدِّ آن نمایم گفتگو/ داده پیغامی به ما رَب جلیل / نعمت دنیا نباشد جز قلیل / خُلق پیغمبر بُوَد خُلق عظیم/ او بود خوش خو و آرام و حلیم...»
در جوانی خادم در ضمن فعالیتهای مذهبی و ادبی به ورزش باستانی کشتی آزاد نیز روی آورد و در تداوم این ورزش ملی به موفقیتهایی در سطح کشور نایل گشت.
کتاب «تاریخ کُشتی ایران» در ارتباط با فعالیتهای ورزشی مهرشاد، این گونه رقم زده است:
«جواد مهرشاد از سال 47 وارد کُشتی قهرمانی کشور شد. سال اول (1348) قهرمان کشتی آزاد در وزن 63 کیلو در استان اصفهان شد. و سال بعد نفر چهارم کشور گردید. مهرشاد مدام در کشتی آزاد به موفقیتهایی نایل می آمد و سرانجام در سال 1349 به مقام سوم قهرمانی کشور رسید و...»
اما ورزش هرگز مانع از فعالیتهای مذهبی و ادبی نگردید و به سرایش شعر در قالب «مثنوی» ادامه داد.
جلد اول مجموعه ی «نکته های پندآموز...» چند سال پیش توسط انتشارات نامی به دست چاپ سپرده شد. و ویرایش جدید این کتاب که دارای اشعار و مطالب فراوانی در زمینه مسائل اجتماعی و اخلاقی و فرهنگی است، در سال 1390 به وسیله ی انتشارات پویان مهر اصفهان، راهی بازار کتاب شد.
سومین اثر خادم عنوان «ره آوردی دیگر» را بر پیشانی دارد که مراحل نهایی چاپ، و نشر را در انتشارات نامی اصفهان پشت سر می گذارد و به زودی وارد قفسه های کتابفروشی ها خواهد شد. شعر «خطوات شیطان» این شاعر حُسن ختام مناسبی است بر این مقال: « خطّ شیطان را خدا گفته مرو/ پیرو گفتار آن دشمن مشو / او چگونه افکند ما را به دام / می کشاند سوی باطل گام گام/ اولین گامش سخن با فاسق است/ تا بگیرد رشته ی فکرت به دست/ چون نگردی غافل از یاد خدا/ کی شود شیطان تو را فرمانروا؟/...../ گر شدی «خادم» ز حق آنی جدا / می برد شیطان تو را دور از خدا»




 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط