چهارشنبه، 2 مهر 1399

سوال در مورد خطای پزشکی و طرح شکایت از پزشک

پرسش :

بنده یک ماه پیش همسرم را برای زایمان به یکی از بیمارستانهای خصوصی تهران برده بودم که متاسفانه در اثر پافشاری دکتر برای زایمان طبیعی و وزن زیاد نوزاد و کوچک بودن لگن مادر، باعث قطع تنفس نوزاد شد و نوزاد فوت کرد. لازم به ذکر است پنج ماه تحت درمان پزشک خود در همان بیمارستان بود. شکایت کردیم ولی هنوز پزشکی قانونی جواب نداده. حال روحی همسرم اصلاً خوب نیست. میخواستم بپرسم میتوانم به حق و حقوق خود برسم. و باید بعد از جواب پزشک قانونی چه اقدامی انجام بدهم؟

پاسخ :
چناچه اقدام پزشک خارج از ضوابط فنی و رعایت موازین علمی و پزشکی بوده و در این زمینه قصور و یا تقصیر نموده باشد، می توانید به منظور شکایت به دادسرای ویژه امور پزشکی مراجعه کنید که از این طریق می توانید دیه، و خسارات وارد شده را مطالبه کرده و اگر پزشک مرتکب قصور شده باشد مجازات او را هم از دادگاه بخواهید. و یا نزد دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی شکایت کنید که نتیجه آن برخورد انتظامی با پزشک خواهد بود از جمله توبیخ کتبی تا لغو پروانه طبابت به شکل دائمی. در اکثر موارد می توان به منظور شکایت هم به سازمان نظام پزشکی و هم به محاکم دادگستری به شکل همزمان مراجعه کرد.

منبع: گروه حقوقی میزان