پنجشنبه، 24 مهر 1399

مسئولیت تضامنی ساکنین آپارتمان

پرسش :

مدیر منتخب ساختمان که از بیرون استخدام شده است به دلیل نپرداختن حق شارژ یکی از واحد ها، آسانسور را رمز دار کرده است. واحد مذکور شکایت کرده برای ممانعت از حق و مدیر را محکوم کرده است به جریمه ۳۳ میلیون ریالی. شاکی همزمان از دو نفر دیگر از همسایگان که فقط از سکنه (از اعضای مجمع اعم از رئیس و بازرس و خزانه دار و …. نیستند) هستند و حداکثر در نظرخواهی صورت گرفته از کل ساختمان به صورت شفاهی رضایت خود را برای گرفتن حق شارژ اعلام کرده اند و مدیر اقدام به این عمل کرده است. حال دو نفر دیگر نیز در دادگاه به همین جرم مشمول همین حکم و جریمه شده اند آنهم به دلیل کینه شخصی و این تصور که آن دو مسبب هستند و مدیر در اینکه این فعل را خودش به تنهایی انجام داده اما نظر جمع را تبعیت و اجرا کرده است اعتراف کرده است. آیا وقتی که مدیر ساختمان عامل و ید انجام جرم بوده است، آیا رضایت سایرین می تواند آنها را در همان جرم و به همان وزن شریک جرم کند؟

پاسخ :
چنانچه تخلف مدیر به دو نقر دیگر هم مستند باشد برای مثال آنها در این امر نیز همکاری و معاونت کرده باشند آنها نیز مشمول جریمه می شوند تشخیص موضوع با مقام رسیدگی کننده است.

منبع: گروه حقوقی میزان