دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال چهل و پنج

پرسش :

‏‏رقبۀ موقوفه ای مخروبه بوده، متولی شرعی و قانونی آن با رعایت ضوابط عرفی با‏‎ ‎‏شخصی قرارداد اجاره منعقد می نماید. مستأجر تعهد می کند که در محل به نفع و‏‎ ‎‏مالکیت موقوفه، ساختمان دو اشکوبه (طبقه) نماید و در مدت مقرره به قراری که فیما‏‎ ‎‏بین گذاشته شده، مال الاجاره را می پردازد. با این که مستأجر، تمام تعهدات خود را‏‎ ‎‏حتی به نحو شایسته تری انجام داده، آیا شرعاً و عرفاً، عقد اجاره را که در اصل یا‏‎ ‎‏نسبت باقیمانده، می توان باطل دانست یا خیر؟ از مقام شامخ آن حضرت استدعا‏‎ ‎‏می شود حکم شرعی و عرفی را مزین فرمایید، سرافراز خواهم شد.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر اجاره از متولی شرعی و موافق جهت وقف واقع شده و‏‎ ‎‏مدت باقی است، باطل نمی شود.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.