شنبه، 29 خرداد 1400

راه علاج غربزدگی در جوامع اسلامی

پرسش :

چگونه می توان بیماری مزمن «غربزدگی» را در جوامع اسلامی درمان نمود؟

پاسخ :
شاید بارها از خود پرسیده باشیم که راه علاج غربزدگی، این مرضی که مانند خوره به جان امت اسلامی -علی الخصوص جوانان- افتاده چیست؟ و در این زمینه چه باید کرد؟ در این باره باید گفت: چند راهکار وجود دارد که باید با توسل به آنها بر این پدیده شوم غالب شد؛ از جمله:

1- مسلّح کردن امت اسلامی و علی الخصوص جوان ها به عقیده راسخ و مبادی صحیح اسلامی به عنوان یک مدرسه فکری و ارتباط آنان با قرآن و سنت به عنوان این که این دو مصدری است که ما را به کمال انسانی در دنیا و آخرت دعوت می کند.

2- اعتماد به نفس دادن و دعوت مردم به بازگشت به خویشتن و تکیه کردن بر قوای داخلی.

3- آشنا ساختن مردم از حقیقت غرب و مفاسد غربزدگی و خودباختگی در مقابل آن؛ زیرا بیشتر کسانی که اصرار بر تقلید از غرب دارند درک عمیقی از غرب ندارند.

4- اهتمام فراوان به کودکان و نوجوانان و تربیت اصیل آنان نسبت به معنویات و مبادی اسلامی و انسانی.

5- به کارگیری وسایل مختلف اطلاع رسانی در ردّ شبهاتی که چهره اسلام را در ذهن مردم علی الخصوص جوانان مشوّه جلوه داده است.

6- مقابله به مثل کردن؛ یعنی همان گونه که غرب شبیخون فرهنگی به اسلام و مسلمانان زده، ما نیز از این راه استفاده کرده، انحرافات آنان را حتی الامکان در جامعه اسلامی برملا سازیم.

منبع: اسلام شناسی و پاسخ به شبهات، رضوانی، علی اصغر، مسجد مقدس جمکران، قم، 1386 شمسی، چاپ سوم، ص 646.