راهکارهای طب سنتی برای گرفتگی صدا

درمان گرفتگی صدا به روش های مختلف سنتی و دارویی انجام می شود همچنین در زمان گرفتگی صدا برخی مواد غذایی می توانند در تشدید و یا کاهش گرفتگی صدا موثر باشند که با آنها آشنا می شوید. با ما همراه باشید.
يکشنبه، 9 دی 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای طب سنتی برای گرفتگی صدا
سکوت کامل بهترین راه بهبود گرفتگی صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فریاد زدن بپرهیزید.
 
چکیده : درمان گرفتگی صدا به روش های مختلف سنتی و دارویی انجام می شود همچنین در زمان گرفتگی صدا برخی مواد غذایی می توانند در تشدید و یا کاهش گرفتگی صدا موثر باشند که با آنها آشنا می شوید. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات 1370 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه

راهکارهای طب سنتی برای گرفتگی صدا

چرا گرفتگی صدا ایجاد می شود؟ علت گرفتگی صدا چیست؟

تارهای صوتی که نوارهای کوچک ماهیچه ای در گلو هستند، با تنفس حرکت می کنند و هنگام حرف زدن دچار لرزش می شوند. وقتی صدا می گیرد که چیزی مانع از انجام درست لرزش آنها شده است. این چیز معمولا التهاب است (در اثر داد زدن برای تشویق تیم مورد علاقه، حرف زدن زیاد با صدای بلند، فریاد زدن بر سر کودکان یا حتی آواز خواندن با صدای بلند). سرفه نیز مانند گرفتگی صدا ممکن است بر اثر پدیده رفلاکس یا برگشت اسید معده اتفاق بیفتد که در این گونه موارد بادرمان مشکل رفلاکس، سرفه نیز برطرف می شود.
ورم تارهای صوتی ممکن است به دلایل گوناگونی مثل سرماخوردگی های ویروسی، عفونت گلو وسینوزیت، استفاده بیش از حد از گلو وحنجره مثل داد و فریاد کردن و صحبت کردن با صدای بلند به مدت طولانی، پدیده رفلاکس یا برگشت غذا از معده به مری (در این افراد گرفتگی صدا در اول صبح بیشتر است و علاوه برآن علائم دیگری هم مثل سوزش سردل یا بدبو و بدمزه شدن صبحگاهی دهان وجود دارد)، دود سیگار، حساسیت های غذایی، دارویی یا فصلی، تغییرات یا مشکلات هورمونی و بالاخره اضطراب و استرس اتفاق بیفتد. 
 

راه های درمان گرفتگی صدا

* سکوت کامل بهترین راه بهبود گرفتگی صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فریاد زدن بپرهیزید. پچ پچ فشار زیادی بر تارها وارد می آورد. اگر لازم است، با صدای آرام حرف بزنید.
* با مرطوب نگاه داشتن گلو گرفتگی آن را درمان کنید .استنشاق بخار آب داغ از درمانهای بسیار موثر است. از دوش آب گرم یا دستگاه بخور کمک بگیرید. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب از خشک شدن هوای آن جلوگیری می کند.
* اگر مشکل صدای شما به خاطر برگشت غذا از معده به مری است، شب ها موقع خواب سرتان را کمی بالاتر از بدن قرار دهید، 3 تا 4 ساعت قبل از خواب از خوردن خودداری کنید و با تجویز پزشک از داروهای آنتی اسید مثل شربت آلومینیوم- ام- جی استفاده کنید.
* در درون بدن هم به آب کافی نیاز دارید؛ خوردن آب را به قدری زیاد کنید تا ادرار بی رنگ شود. خوردن روزانه 10 تا 12 لیوان آب کافی است.
* اگر دچار گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی شده اید، سوپ مرغ یا سیر بخورید. گرمای آن گلو را مرطوب می کند و سیر کم کننده ترشح مخاطی است.
* داروهای کاهش دهنده ترشحات مخاطی بخورید.اما مصرف داروهای ضد حساسیت باعث خشکی گلو می شوند. داروهای ضد احتقان هم در کاهش مخاط موثرند. اما درصورتیکه بیماری قلبی دارید قبل از مصرف آین داروها با پزشک مشورت کنید، چراکه بعضی داروهای ضد احتقان باعث بالا رفتن فشارخون می شوند.
* به نوعی بدترین دارو در این زمان خوردن آسپرین است .در التهاب ناشی از سرماخوردگی تارهای صوتی، آسپرین باعث ازرده شدن بیشتر آنها می شود و گرفتگی صدا را تشدید می کند. در صورت لزوم از مسکن های دیگر استفاده نمایید.
*  سرفه کردن گرفتگی گلو را تشدید می کند .برای جلوگیری از سرفه کردن و آسیب بیشتر به تارهای صوتی، از داروهای ضد سرفه و خلط آور استفاده کنید.
 

آب نمک برای رفع گرفتگی صدا

برخلاف عقیده شایع، قرقره کردن با دهانشویه، عملا گرفتگی صدا را بیشتر می کند. بیشتر دهانشویه ها دارای الکل هستند و تارهای صوتی را بی آب می کنند. البته محلول های قرقره اصلا به تارهای صوتی نزدیک هم نمی شوند بلکه خود عمل قرقره کردن مضر است، چون تارهای صوتی را به هم زده و تورم آنها را بیشتر می کند. ولی شست وشوی دهان و بینی با محلول آب و نمک رقیق یا سرم شست وشو، انجام این کار به صورت روزانه باعث پاک شدن راه های تنفسی و سینوس ها از عوامل بیماری زا و حساسیت زا می شود؛ لذا هم در پیشگیری و هم در درمان بیماری های تنفسی و سرفه ناشی از آن بسیار موثر است .
* استفاده از دستگاه بخور در اتاق خواب و محیط منزل با مرطوب نگه داشتن هوا کمک زیادی به نرم شدن صدا می کند. به یاد داشته باشید غرغره کردن دهانشویه ها ممکن است باعث بدتر شدن مشکل شود. 

بدترین و بهترین مواد غذایی برای درمان گرفتگی گلو و صدا

چی بخوریم؟

 * اسفناج پخته ، سرفه های خشک را التیام بخشیده ، گرفتگی صدا را مرتفع و آسم را درمان می کند و سرما خوردگی را معالجه می نماید.
 * جوشانده دانه به ، سینه درد ، سرفه و گرفتگی صدا را درمان می نماید.
* جوشانده تره توام با شکر ، دستگاه تنفس را تقویت نموده و گرفتگی صدا و گلو درد را درمان می کند.
* سیب دستگاه تنفس را تقویت نموده ، گرفتگی صدا و اختلالات تنفسی را درمان می نماید.
* آب نخود پخته توام با نمک ، درمان کننده سینه درد ، گرفتگی صدا و التیام دهنده سرفه است.
* ریشه و گل و برگ ختمی را به عنوان نرم کننده ی سینه و شکم به کار می برند و برای معالجه زکام گلو درد مصرف می نمایند و گرفتگی صدا را برطرف می نماید.
* جوشانده برگ کرفس  گرفتگی صدا را درمان می کند.
* بامیه یا بامیا به علت داشتن لعاب سینه های خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا و آواز را باز می نماید و با لعاب خود ، معده و روده را جارو کرده ، نرم می نماید.
 

چی نخوریم؟

نکات تغذیه ای برای  درمان گرفتگی صدا
* کافئین موجود در قهوه، کولا و شکلات یک عامل خشک کننده گلو است و کمکی به تارهای صوتی نمی کند.
* از خوردن غذاهای تند، ترش و پرادویه خودداری کنید.غذاهایی مثل سوپ مرغ و سبزیجات و اسفناج پخته مفید است. مکیدن دانه های «به» نیز برای نرمی صدا موثر است ولی نباید دانه ها را بجوید یا قورت دهید.
* در برخی موارد فرد دچار سرفه خشک می شود که می تواند ازداروهای سرکوب کننده مکانیسم سرفه مثل شربت دکسترومتورفان ، قطره کلوبوتینول و شربتی گیاهی حاوی عصاره پیچک ( با نام تجارتی پروسپان ) استفاده کند.
 

7 پیشنهاد گیاهی برای  درمان گرفتگی صدا بدون دارو

در انتهای این بخش  نوبت به درمان های گیاهی و طبیعی گرفتگی صدا رسید.

1- درمان گرفتگی صدا با شیر و ترنجبین
یکی از نسخه های قدیمی مصرف شیر است؛ شیر تازه با شکر یا ترنجبین برای درمان گرفتگی صدا مفید است. 

2- درمان گرفتگی صدا با زنجبیل
یک قاشق سوپ خوری زنجبیل خردشده را در یک فنجان آب به مدت 10 دقیقه بجوشانید، آن را از صافی بگذرانید و به آن عسل اضافه کنید. روزی 3 بار این دمنوش را بنوشید. 

3-  درمان گرفتگی صدا با عسل
2 قاشق سوپ خوری عسل را با مقداری فلفل سیاه داخل یک لیوان آب گرم حل کنید و آن را چند بار در روز میل کنید.
روش دوم استفاده از عسل برای درمان گرفتگی صدا :مقدار مساوی عسل و عرق شاهسپرم (از خانواده ریحان) را مخلوط کرده و روزی 3 بار بخورید.

4-  درمان گرفتگی صدا با قرقره سرکه سیب
از محلول سرکه و آب به میزان برابر برای قرقره دست کم 2 بار در روز استفاده کنید.

5- درمان گرفتگی صدا با فلفل قرمز
نصف قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز را با 1 قاشق سوپ خوری عسل مخلوط و به آرامی میل کنید. 

6- درمان گرفتگی صدا با عسل و آب لیمو
1 قاشق سوپ خوری عسل و آب لیمو را در یک فنجان آب ولرم حل کنید و چند بار در روز از این محلول بنوشید.

7- درمان گرفتگی صدا با سیر
سیر یکی از اصلی ترین ترکیبات درمانی برای مشکلات مربوط به سرماخوردگی و دستگاه تنفسی است ، پس برای درمان گرفتگی صدا یک حبه سیر را دو نیم کنید و هر تکه را در یک طرف دهان بگذارید. درحالی که به آرامی آن را می جوید، آب سیر را بمکید تا التهاب تسکین یابد و درمان سریع تر حاصل شود.

منبع : سایت نمناک

بیشتر بخوانید :
راه های رفع گرفتگی صدا
دورگه شدن صدا و راه‌های رفع آن



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط