روند رشد مهارت درک کلمات و مفاهیم در نوزاد (بخش دوم)

نوزاد پس از به دنیا آمدن با دقت به کلمات و الگوی جملاتی که می‌گویید گوش می‌کند تا بفهمد شما از چه چیزی صحبت می‌کنید. او همچنین از قدرت مشاهدهٔ خود برای یادگیری در مورد برخی چیزهای پیچیده‌ تر مثل عشق، اعتماد، زمان و رابطهٔ علت و معلولی که در جهان فیزیکی و احساسی اطراف او حضور دارد استفاده می‌کند.
يکشنبه، 7 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روند رشد مهارت درک کلمات و مفاهیم در نوزاد (بخش دوم)
رفتارهای شما به عنوان والدین نقش بسیار مهم و مؤثری در رشد رفتار کودک و درک و فهم او از محیط پیرامونش دارد.
 
چکیده : نوزاد پس از به دنیا آمدن با دقت به کلمات و الگوی جملاتی که می‌گویید گوش می‌کند تا بفهمد شما از چه چیزی صحبت می‌کنید. او همچنین از قدرت مشاهدهٔ خود برای یادگیری در مورد برخی چیزهای پیچیده‌ تر مثل عشق، اعتماد، زمان و رابطهٔ علت و معلولی که در جهان فیزیکی و احساسی اطراف او حضور دارد استفاده می‌کند. با ما همراه باشید.

تعداد کلمات 987 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه
روند رشد توانایی درک کلمات و مفاهیم در نوزاد (بخش دوم)

روند رشد مهارت فهم کلمات، رفتار و مفاهیم در کودک

۱۹ تا ۲۳ ماهگی: کودک شروع به فهم این موضوع کرده که خواسته‌های او ممکن است با خواسته‌های شما یکی نباشد. او سعی خواهد کرد که ابراز وجود کند، مثلاً وقتی می‌خواهید دستش را بگیرید، با قاطعیت دست‌هایش را زیر بغلش می‌زند. کودک شروع به فهم مفاهیم ساده مثل فضا و بعد کرده است. این به معنای آن است که احتمالاً اکنون می‌تواند یک پازل ساده را حل کند و تفاوت بین یک دایره و یک مربع را می‌داند و می‌تواند در اسباب‌بازی‌های سرهم‌بندی هر شکل را در جای مناسب خودش بگذارد.
کودک همچنین کم‌کم می‌فهمد که چیزها چطور کار می‌کنند. برای مثال‌ می‌داند که وقتی دگمهٔ یک اسباب‌بازی صدادار را می‌زند شروع به خواندن می‌کند که هنگام استفاده از سیفون توالت نیز به کار می‌آید. قبل از اینکه کودک بتواند پوشیدن پوشک را برای همیشه کنار بگذارد باید بتواند بین نیاز به تخلیهٔ روده و استفاده از کاسه یا لگن دستشویی ارتباط برقرار کند. او همچنین می‌فهمد که وقتی دستهٔ سیفون را می‌کشد یا دگمهٔ آن را فشار می‌دهد، ادرار و مدفوع او پایین می‌رود. در این سن، کودک تازه شروع به فهم این فرایند کرده است.

۲۴ تا ۳۶ ماهگی: اکنون دیگر کودکتان درک خیلی خوبی از زبان دارد و خیلی بیشتر از آنچه را می‌تواند به زبان بیاورد می‌فهمد. کارشناسان رشد کودک می‌گویند بیشتر کودکان دو ساله دایرهٔ لغتی متشکل از حداقل ۵۰ کلمه دارند و تا سه سالگی این عدد به ۲۰۰ کلمه می‌رسد. همچنین از آنجا که یادگیری زبان به خوبی ادامه دارد،‌ او اکنون می‌تواند به مفاهیم پیچیده‌تری که شامل احساسات است توجه کند.
بین دو و سه سالگی، کودک شما می‌تواند اجزای سازندهٔ روابط عاطفی مثل عشق و اعتماد را درک کند. او می‌داند که شما و بقیهٔ اعضای خانواده از او مراقبت می‌کنید و دوستش دارید. کودک این مفاهیم مهم را از طریق رفتاری که شما در طول چند سال اول زندگی‌اش با او دارید می‌فهمد. شما با غوطه‌ور کردن او در مهر و محبت خود، پاسخ دادن به نیازهایش و ایمن نگه داشتن او،‌ کمک کرده‌اید که فردی خوش‌بین و دارای احساس امنیت باشد.
کودک با تماشای شما در طول روز و در حال انجام کارهای روزمره،‌ شروع به فهم برخی جنبه‌های پیچیده‌ تر زندگی روزمره مثل خرید مواد غذایی، گفتن ساعت و نظافت خانه کرده است. او همچنین درک عمیق‌تری از نوع رفتار مناسب با دیگران به دست آورده است. اگر می‌خواهید کودک تان فردی مهربان و یاری‌رسان دیگران شود اطمینان حاصل کنید که شما هم با او و با دیگران به همین گونه رفتار می‌کنید. تعداد کلماتی که کودک تان می‌داند و می‌فهمد همچنان به سرعت در حال افزایش است. در چند سال بعد او ایده‌ها و موقعیت‌های هرچه پیچیده‌ تری مثل شمردن تا ۱۰، تشخیص تفاوت بین خیال و واقعیت و فهم قوانین را نیز یاد می‌گیرد.
 

کمک و نقش والدین برای فهم بهتر کلمات، رفتار و مفاهیم در کودک

رفتارهای شما به عنوان والدین نقش بسیار مهم و مؤثری در رشد رفتار کودک و درک و فهم او از محیط پیرامونش دارد. برای این کار راهکارهایی وجود دارد که لازم است به آنها توجه کنید:
با او حرف بزنید و کتاب برایش بخوانیدصحبت کردن با کودک و کتاب خواندن برای او به کودک کمک خواهد کرد که در برقراری ارتباط مهارت خوبی داشته باشد. وقتی فرزندتان هنوز یک کودک است کتاب خواندن را برایش شروع کنید تا یادگیری زبان گفتاری و دیگر مهارت‌های جدید در او سرعت یابد. اگرچه کودکتان قادر به فهم واژه‌ها یا دنبال کردن داستان نخواهد بود، اما این را می‌فهمد که کتاب‌ خواندن خوشایند و آرامش‌بخش و روش خوبی برای وقت‌گذرانی با شماست.

با او بازی کنیدبازی کردن با کودک به او کمک می‌کند که دربارهٔ چگونگی جهان بیشتر بیاموزد. او را با اسباب‌بازی‌ها و بازی‌های مناسب سنش به چالش بکشید تا رشد ذهنی و فیزیکی او تحریک شود.

محیطی امن برایش فراهم کنید: بامحبت باشید و به او نشان دهید که چقدر دوستش دارید و برای تان اهمیت دارد. در خانه محیط امن و دلپذیری برای او فراهم کنید. این بهترین راه برای بزرگ کردن کودکی شاد و دارای اعتمادبه‌نفس است.

تشویقش کنید: بیشتر از اینکه به رفتارهای بدش اشاره کنید،‌ رفتارهای خوبش را تشویق کنید. سعی کنید رفتارهای خوبی را که می‌خواهید در کودکتان ببینید حدود چهار برابر بیشتر از تلاش برای اصلاح رفتارهای بد او تشویق کنید. مطمئن باشید شما و کودک تان از نتایج این کار راضی خواهید بود.
 

تأخیر در فهم کلمات، رفتار و مفاهیم در کودک

در این زمینه با مشاهدهٔ برخی علائم در کودک تا دو سالگی لازم است با پزشک کودکتان دربارهٔ آنها صحبت کنید. این علائم می‌تواند شامل موارد زیر باشد:
  • اگر تا سن دو سالگی کودک تان نمی‌تواند دستورات ساده را دنبال کند.
  • نمی‌تواند جملات دوکلمه‌ای با یک فعل بگوید.
  • خوب تماس چشمی برقرار نمی‌کند.
  • نمی‌تواند به اعضای بدن اشاره کند.
  • نمی‌داند با اشیایی معمولی مثل تلفن، برس یا قاشق باید چه کند.
و باز هم با پزشک مشورت کنید اگر تا سه سالگی یکی از موارد زیر را مشاهده کردید:
  • تا سه سالگی کودک نمی‌تواند پازل‌های ساده را حل کند.
  • غریبه‌ها بیشتر اوقات حرف‌های او را نمی‌فهمند.
  • راه رفتن یا دویدن او متزلزل است.
  • مهارت‌هایی را که یک بار یاد گرفته است دوباره فراموش می‌کند.
 
منبع :  سایت مادرشو

بیشتر بخوانید :
کودکان چگونه مفاهیم را درک می کنند؟
ادراک های مختلف کودک
آموزش مفاهیم به کودکان
پرورش مهارت های دیداری و شنیداری در کودکان
تکلّم در کودکان



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.