راهکارهای سم زدایی نیکوتین سیگار از بدن (بخش اول)

اضافه کردن تمرینات ورزشی به برنامه‌ی روزانه‌تان، هم سلامت جسمی و هم حالت ذهنی شما را بهبود می‌بخشد، به ویژه هنگامی که روزهای ترک نیکوتین را پشت سر می‌گذارید. در این مطلب به سم زدایی و از بین بردن نیکوتین سیگار و قلیان در بدن اشاره خواهیم کرد.
چهارشنبه، 17 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای سم زدایی نیکوتین سیگار از بدن (بخش اول)
خوردن مولتی ویتامین به صورت روزانه در هنگام ترک سیگار نیز می‌تواند ایده‌ی خوبی باشد.
 

مقدمه

همه می‌دانند که کشیدن سیگار به سلامتی آسیب می‌رساند. ما از بیلبوردها، تبلیغات چاپی و رسانه‌ای و حتی جعبه‌های سیگار شاهد علائم هشداردهنده‌ای هستیم که به معنای واقعی کلمه عواقب این عادت خطرناک را به ما گوشزد می‌کنند. قبل از این‌که سراغ شیوه‌های ترک این عادت خطرناک و همچنین روش‌های سم زدایی و از بین بردن نیکوتین سیگار و قلیان در بدن مان برویم، بهتر است با تاثیری که سیگار روی بدن‌مان دارد کمی آشنا شویم.

هر بار که سیگار می‌کشیم، گازهای سمی به ریه‌ها منتقل شده و سپس وارد جریان خون می‌شوند، و به این ترتیب به سایر ارگان‌های بدن نیز می‌رسند. سیگار با استفاده از برگ‌های تنباکو، که شامل نیکوتین و انواع ترکیبات دیگر هستند، تهیه می‌شود. در حین این‌که تنباکو و ترکیبات آن می‌سوزنند، هزاران مواد شیمیایی خطرناک آزاد می‌شود، از جمله بیش از ۴۰ ترکیب شناخته‌شده که عامل ایجاد سرطان هستند. دود سیگار حاوی گازهای سمی مونوکسید کربن، اکسید نیتروژن و مقدار کمی از ذرات رادیواکتیو سرطان‌زا است.

تمام اشکال تنباکو خطرناک هستند، از جمله سیگار، پیپ و قلیون و انواع بدون دود تنباکو مانند جویدن توتون و بو کشیدن آن. نیکوتین یک ماده شیمیایی اعتیادآور موجود در تنباکو است که موجب احساس لذت در مغز می‌شود. تکرار مصرف نیکوتین باعث کاهش حس لذت در مغز می‌شود و به این ترتیب فرد بیش‌تر و بیش‌تر ولع مصرف آن را دارد تا بتواند دوباره به حالت عادی برسد.
 

اثرات مضر سیگار بر بدن

– مرگ زودرس
بیماری‌‌های قلبی
– حمله‌ی قلبی
– سکته‌ی مغزی
سرطان خون و مغز استخوان، دهان، حنجره، گلو، معده، کلیه و غیره
– بیماری‌های قلب و عروقی
– تصلب شرایین
– بیماری مزمن ریوی و بسیاری دیگر

نشانه‌های ترک نیکوتین ممکن است هر ناراحتی را که فکرش را بکنید، شامل شود. اکثر مردم برخی از این علائم را تجربه می‌کنند، اما به ندرت پیش می‌آید که کسی همه‌ی آن‌ها را تجربه کند. به طور کلی، درد ناشی از قطع نیکوتین کوتاه مدت است. در صورتی که در معرض یک واکنش فیزیکی در اثر ترک سیگار بودید یا اگر علائم ترک ادامه یافت یا بدتر شد، حتما به پزشک مراجعه کنید.
 

سم زدایی و از بین بردن نیکوتین سیگار و قلیان در بدن


۱. یک دفتر روزنگار برای این کار آماده کنید
دفتر روزنگار مخصوص ترک یک ابزار ارزشمند است که می‌تواند به شما کمک کند تا تمایل خود را برای ترک سیگار تقویت کنید. این دفتر می‌تواند در لحظه‌ای که شما در حال مبارزه و تلاش هستید کمک‌تان کند و زمانی که آن را مرور می‌کنید، می‌تواند چشم‌اندازی به شما بدهد از این‌که تا کجای مسیر را طی کرده‌اید و چه‌قدر تا پایان راه دارید. اولین چیزی که در دفترتان می‌نویسید، می‌تواند دلایلی باشد که برای ترک سیگار دارید. از بزرگ‌ترین و واضح‌ترین دلایل تا کوچک‌ترین و ساده‌ترین دلایلی که شما را برای ترک سیگار ترغیب کرده‌اند.
 
۲. آب می‌تواند در روند از بین بردن نیکوتین سیگار به شما کمک کند
برای این‌که بدن عملکرد مناسبی داشته باشد، نوشیدن آب کافی ضروری است. آب دو سوم وزن بدن ما را تشکیل می‌دهد و هر سلول و ارگانی به آن وابسته است. بدون آب، در عرض چند روز می‌میریم.

هنگامی که ما سیگار را ترک می‌کنیم، آب برخی از ناراحتی‌هایی را که اغلب با ترک نیکوتین همراه هستند، کاهش می‌دهد:
– یبوست
– سرفه
– گرسنگی / میل به خوردن
– گرایش شدید به سیگار کشیدن

آب همچنین نیکوتین باقی‌مانده را از بدن خارج می‌کند و با هیدراته نگه داشتن بدن سبب می‌شود که به طور کلی احساس خوبی داشته باشید. این امر می‌تواند به شما کمک کند که اختلالات و مشکلات ناشی از ترک نیکوتین را راحت‌تر پشت سر بگذارید.
 
۳.  خوردن غذای سالم در هنگام از بین بردن نیکوتین سیگار حیاتی است
هنگامی که ما سیگار را ترک می‌کنیم، بدن‌مان از اندکی شوک رنج می‌برد. اکثر ما نه تنها روزی چند بار نیکوتین را استنشاق کرده‌ایم، بلکه همه‌ی مواد شیمیایی موجود در سیگار را نیز داخل بدن‌مان فرستاده‌ایم. هرچند این حالت ابدا حالت سالمی نیست، اما بدن ما به این روند تکراری عادت کرده‌است، و سم‌زدایی می‌تواند به عنوان شوک فیزیکی، و مسلما شوک احساسی وارد میدان شود. با خوردن مواد غذایی مفید و مغذی که بدن‌مان نیاز دارد می‌توانیم با این حالت شوک مبارزه کنیم. خوردن مولتی ویتامین به صورت روزانه در هنگام ترک سیگار نیز می‌تواند ایده‌ی خوبی باشد.

گاه گاهی هم می‌توانید هله هوله و خوراکی بخورید اما یادتان باشد که زیاده‌روی نکنید. خوردن هله هوله آن ولعی را که برای مصرف نیکوتین دارید از بین نمی‌برد و در واقع شما را در معرض اعتیاد دوباره به سیگار قرار می‌دهد. اعتدال کلید موفقیت است. نسبت ۸۰ به ۲۰ را در نظر داشته باشید: ۸۰ درصد مواد غذایی سالم و ۲۰ درصد هله هوله که واقعا تمایل به خوردن‌شان دارید. این نسبت باید در طول ناراحتی‌های ناشی از ترک نیکوتین، باعث تقویت انرژی بدن‌تان و احساس رضایت در شما شود.
 
۴. ورزش کمک می‌کند که سختی‌های ترک و از بین بردن نیکوتین سیگار را پشت سر بگذارید
اضافه کردن تمرینات ورزشی به برنامه‌ی روزانه‌تان، هم سلامت جسمی و هم حالت ذهنی شما را بهبود می‌بخشد، به ویژه هنگامی که روزهای ترک نیکوتین را پشت سر می‌گذارید. ورزش به شما کمک می‌کند تا تغییرات خلقی و میل به کشیدن سیگار را که در این دوران بسیار قوی است، کنترل کنید چرا که سبب می‌شود اندورفین، یا هورمون احساس خوب، در بدن‌تان آزاد شود. اگر از آخرین باری که ورزش کردید، مدت زیادی گذشته‌است حتما ابتدا با پزشک‌تان مشورت کنید تا مطمئن شوید که هیچ محدودیتی برای شما وجود ندارد و می‌توانید برنامه‌ی ورزشی جدیدی را شروع کنید.

ورزش را با شدت پایین شروع کنید. در صورتی که اخیرا فعالیتی نداشته‌اید، کارتان را چند پیاده‌روی ۱۰ یا ۱۵ دقیقه‌ای در طول روز شروع کنید و بعد کم کم انجام تمرینات ورزشی را نیز مد نظر قرار بدهید. به خودتان زمان بدهید و بلافاصله مشغول انجام تمرینات سنگین نشوید و از همان ابتدا به مدت طولانی ورزش نکنید.
ورزش را به عنوان یک ابزار در نظر بگیرید، نه یک کار روزمره که باید هر روز انجام بدهید. انجام تمرینات ورزشی می‌تواند به شما کمک کند که میل شدیدی که به سیگار کشیدن دارید کنار بزنید و در عین حال با افزایش وزن موقتی که اغلب همراه با ترک سیگار رخ می‌دهد، مقابله کنید.
 
۵. پاداش هم باید بخشی از برنامه‌ی ترک و از بین بردن نیکوتین سیگار باشد
ترک دخانیات کار سختی است و هر روزی را که بدون دود و دم پشت سر می‌گذارید، نوعی پیروزی است، ساده و زیبا. علاوه بر این، ما به عنوان آدم‌هایی سیگاری، یاد می‌گیریم که انتظار یک رضایت فوری را داشته باشیم، و دریافت پاداش در همان روزهای اولیه‌ی ترک می‌تواند کمک شایانی به ما بکند. نیازی نیست که پاداش خیلی بزرگی برای خودتان در نظر بگیرید، هر چیزی که به شما کمک کند احساس خوبی داشته باشید، می‌تواند کمک‌کننده باشد.
 
چند ایده:
– یک دوش آب گرم بگیرید
– یک گوشه‌ی آرام پیدا کنید و زمانی را به تنهایی برای خواندن کتاب اختصاص بدهید
– چرت بزنید
– از یک نفر دیگر در خانواده بخواهید که شام بپزد
– به باشگاه بروید
– کمی باغبانی انجام دهید

پاداش روزانه‌تان را به عنوان یک سرمایه‌گذاری در آینده‌ای که قرر است بدون دود و دم باشد، در نظر بگیرید. هنگامی که وقت خود را برای از بین بردن استرس آن روز و شارژ کردن باتری‌های‌تان اختصاص می‌دهید، در واقع بیش‌ترین تلاش خود به کار بسته‌اید برای تضمین این‌که روز بعد را با نیرویی تازه و اراده‌ای محکم آغاز خواهید کرد.
 
۶. زمان ترک و از بین بردن نیکوتین سیگار از کشیدن نفس عمیق غافل نشوید
ولع کشیدن سیگار معمولا به سرعت پدیدار می‌شود و نیروی بسیار زیادی هم دارد. این حالت با قدرت بسیار زیادی آغاز می‌شود و در طول سه تا پنج دقیقه کم و کم‌تر می‌شود. هنگامی که به ناگهان میل شدید کشیدن سیگار به سراغ‌تان آمد، نگران نشوید. چند لحظه زمان بگذارید و روی تنفس‌تان تمرکز کنید، به این ترتیب می‌توانید با موفقیت این حالت را پشت سر بگذارید.

تنفس عمیق یک راه سریع برای کنترل ذهنیت منفی است که تهدیدی برای خارج شدن از برنامه‌ی ترک سیگار محسوب می‌شود. از نکاتی که در ادامه می‌آید استفاده کنید تا بتوانید هر زمانی که ولع کشیدن سیگار سراغ‌تان آمد، حواس‌تان را پرت کنید. هر بار که دچار این حالت شدید بلافاصله برای دور کردن ذهن‌تان وارد عمل شوید!

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده -سارا فیضی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط