آشنایی با عوارض رنگ کردن مو (بخش اول)

حتما رنگ کردن موها جالب‌ترین چیز ممکن است مخصوصا برای زنان اما نمی‌توانیم انکار کنیم که این کار موها را حسابی خشک می‌کند و به آن‌ها آسیب می‌زند. در این نوشتار با آسیب‌هایی که رنگ‌های شیمیایی روی موها ایجاد...
پنجشنبه، 16 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشنایی با عوارض رنگ کردن مو (بخش اول)
رنگ مو به دلیل داشتن پرسولفات باعث سرفه، خس خس، التهاب ریه، ناراحتی گلو و همچنین حملات آسم می‌شود.
 

اثرات جانبی و عوارض رنگ کردن مو

تمام اطلاعاتی که در این نوشتار درباره عوارض رنگ کردن مو قید شده‌است در رابطه با رنگ موی دائمی است مگر این‌که مورد دیگری عنوان شود. به عبارت ساده، رنگ مو بر پایه‌ی مواد شیمیایی است. همه چیز در مورد واکنش‌هایی است که بین رنگدانه‌ها در موهای شما، رنگدانه‌های رنگ، پراکسید و آمونیاک رخ می‌دهد. و با تمام تجربیاتی که ما با مواد شیمیایی داشته‌ایم، چیزی که پذیرفته‌ایم این است که آن‌ها معمولا خوب نیستند. چرا؟ بنا برا دلایل زیر:
 
۱. پردازش بیش از حد
رنگ موی دائمی اغلب حاوی آمونیاک (یا مواد شیمیایی شبیه به آن) و پراکسید است. آمونیاک وارد شفت مو می‌شود و پراکسید باعث خنثی کردن (یا بی‌رنگ شدن) رنگدانه‌های طبیعی در موهای شما می‌شود و رنگ را از بین می‌برد. این فرایند تغییر دادن کوتیکول مو برای رسیدن به کورتکس موهای شما و خنثی کردن رنگ طبیعی آن اساسا سبب آسیب دیدن مو می‌شود. مواجه شدن موهای شما با این مواد شیمیایی باعث می‌شود که آن‌ها به راحتی درخشش خود را از دست بدهند، دچار شکستگی شوند، و در برخی از موارد شدید، در هنگام شستشو موها از ساقه جدا می‌شوند. در حالی که موهای رنگ شده می‌توانند با میزان معینی از درمان‌های مراقبتی، دوباره احیا شوند، اما تنها راه خلاص شدن از آسیب‌های ناشی از پردازش بیش از حد، کوتاه کردن موها است.
 
2. واکنش‌های آلرژیک
بروز واکنش‌های آلرژیک در اثر رنگ مو غیرعادی نیست، به خصوص که رنگ موی دائمی حاوی پارا-فنیلین دی‌آمین است،‌که نوعی آلرژی‌زای شایع محسوب می‌شود. افرادی که درماتیت تماسی دارند به علت PPD و سایر مواد شیمیایی موجود در رنگ‌ها بیش از بقیه مستعد نشان دادن واکنش‌های آلرژیک هستند. و کسانی که دچار اختلالات پوستی مانند اگزما و پسوریازیس هستند نیز باید از به کار بردن رنگ موی دائمی برای رنگ کردن مو خودداری کنند. در موارد خفیف‌تر، رنگ دائمی باعث خارش، سوزش پوست، قرمزی یا تورم پوست کف سر یا سایر مناطق حساس مثل صورت و گردن می‌شود. نکته‌ی دیگری که در هنگام استفاده از این رنگ‌ها باید در ذهن داشته باشید این است که نشان ندادن یک واکنش آلرژیک در گذشته به این معنا نیست که در آینده نیز مشکلی نخواهید داشت. هرچه بیش‌تر موهای‌تان را رنگ کنید، بیش‌تر احتمال دارد که یک واکنش آلرژیک نشان بدهید.
 
۳. تاثیر روی باروری
استات سرب یک عنصر رایج در رنگ موهای دائمی است. تحقیقات انجام‌شده ارتباط بین این مواد شیمیایی و باروری در مردان و زنان را نشان داده‌اند. همچنین خانم‌های باردار نباید از هیچ نوع رنگ مویی استفاده کنند زیرا مواد شیمیایی موجود در آن ممکن است مشکلاتی برای  نوزادشان ایجاد کند.
 
۴. نگهداری
در حالی که این مورد به لحاظ فنی یک عارضه‌ی جانبی محسوب نمی‌شود، ممکن است باعث بروز برخی از عوارض جانبی شود. بسیاری از مردم متوجه نیستند که چه‌قدر برای حفظ رنگ مو باید تلاش کنند. این یک تعهد بلند مدت است که بر اساس آن باید هر ماه یا چند ماه یک بار به سالن بروید، و همین می‌تواند برای موهای‌تان نامطلوب باشد. شما باید محصولاتی را که مخصوص موهای رنگ‌شده هستند، تهیه کنید. چند سبک رنگ مو باید دائم مرتب شوند، و موهای شما به طور کلی نیاز به مراقبت‌های ویژه‌ای دارند. موها بعد از رنگ شدن واقعا آسیب‌پذیر هستند و رسیدگی به آن‌ها زمان، صبر و حوصله‌ی زیادی را ایجاب می‌کند. اگر آن‌چه موها نیاز دارند به آن‌ها ندهید، درخشش، برق و سلامتی خود را از دست خواهند داد.
 
۵. التهاب ملتحمه
عدم رعایت احتیاط لازم هنگام رنگ کردن موها ممکن است باعث شود که مواد شیمیایی با قسمت‌های حساس صورت شما تماس داشته باشند. در بعضی موارد، هنگامی ‌که مواد شیمیایی موجود در رنگ مو با چشم برخورد می‌کنند، می‌توانند باعث بروز التهاب ملتحمه شوند. در موارد دیگر، این مواد شیمیایی می‌توانند باعث بروز التهاب و ناراحتی شدید شوند.
 
6. آسم
رنگ مو به دلیل داشتن پرسولفات باعث تشدید آسم می‌شود. استنشاق این مواد شیمیایی باعث سرفه، خس خس، التهاب ریه، ناراحتی گلو و همچنین حملات آسم می‌شود.
 
۷. سرطان
هنگامی ‌که رنگ‌ موهای دائمی برای اولین بار ارائه شدند، ترکیباتی سرطان‌زا داشتند. هرچند فرمول‌ها برای حذف این مواد شیمیایی تغییر یافتند، اما بحث بر سر این‌که آیا رنگ مو باعث ایجاد سرطان می‌شود یا خیر هنوز هم به قوه‌ی خود باقی است. در واقع، تحقیقات و مطالعات علمی بیش‌تری برای تعیین وجود یک ارتباط مشخص بین استفاده از رنگ موی دائمی و سرطان لازم است.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط