آنچه از فواید انار برای سلامتی باید بدانید (بخش اول)

خواص انار موضوع این نوشتار را تشکیل می دهد. خوردن انار ، میوه‌ی قرمزی که آب‌میوه‌ها و محصولات زیبایی زیادی از آن تولید می‌شود، با آن طعم ترش و شیرین اش بسیار لذت‌بخش است! این میوه قدرت دارویی نیز دارد و همین آن را در سراسر جهان و به خصوص نزد طرفداران سلامتی مشهور کرده است. در این نوشتار به تفصیل به مهم ترین خواص انار پرداخته می شود.
سه‌شنبه، 21 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آنچه از فواید انار برای سلامتی باید بدانید (بخش اول)
یکی از بزرگ‌ترین دلایلی است که بسیاری از آدم‌ها طرفدار انار هستند. اگر مراقب وزن‌تان هستید، به طور مرتب انار‌ بخورید تا چند کیلو کم کنید.
 

آنچه از فواید انار برای سلامتی باید بدانید

1. ناتوانی جنسی را از بین می‌برد
انار حوای آنتی‌اکسیدان‌هایی است که ریسک تصلب شرایین یا ناتوانی جنسی را از بین می‌برد.
 
2. التهاب را کاهش می‌دهد
انار غنی از ویتامین ث است که به درمان التهاب و همین‌طور آسم، سرفه، گلودرد و خس‌خس کمک می‌کند.

 
3. جلوی آسیب به سلول‌ها را می‌گیرد
از آن‌جایی که این میوه حاوی مقادیر زیادی آنتی‌اکسیدان است، رادیکال‌های آزاد را راحت‌تر از بین می‌برد. اگر این رادیکال‌های آزاد درون بدن شما باقی بمانند، به سلول‌های‌تان حمله خواهند کرد و به آنها آسیب وارد خواهند کرد. برای رها شدن از شر رادیکال‌های آزاد یا باید مرتب این میوه را بخورید یا آب آن را بنوشید.
 
4. کم‌خونی را درمان می‌کند
زمانی که مقدار فراوانی انار می‌خورید، به دلیل مقادیر بالای آهنی که در این میوه وجود دارد، هموگلوبین در خون افزایش می‌یابد، بنابراین به درمان کم‌خونی کمک می‌کند.
 
5. علیه آرتروز مبارزه می‌کند
انار می‌تواند ابتلا به آرتروز را عقب بیندازد، به ویژه زمانی که آن را به صورت روزانه مصرف کنید. با خوردن این میوه استحکام استخوان‌های‌تان افزایش می‌یابد و بنابراین عملکرد بهتری خواهید داشت و دیگر بابت این بیماری نگران نخواهید بود.
 
6. از ایجاد پلاک روی دندان‌ها پیشگیری می‌کند
برای محافظت از دندان‌های‌تان در برابر ایجاد پلاک، روزی یک لیوان آب انار بنوشید.
 
7. اشتها را افزایش می‌دهد
اگر به دنبال خوراکی خوشمزه‌ای هستید که سبب تحریک اشتهای‌تان شود، انار گزینه‌ی خوبی است به خصوص برای بچه‌ها! می‌توانید قبل از غذا به آنها آب انار بدهید تا از خوردن غذا آن لذت ببرند.
 
8. به فرآیند گوارش کمک می‌کند
اگر همیشه با حرکت‌ روده‌هایتان مشکل داشته‌اید، باید این میوه را مرتبا مصرف کنید. این میوه آنزیم‌های متنوعی دارد که می‌تواند کمک‌تان کند حالت تهوع، بواسیر، دیسانتری، و هضم‌ناپذیری‌ در شما پایان پذیرد و حتی انگل‌های روده‌ای را می‌کشد.
 
9. اسهال را درمان می‌کند
برای کسانی که شکم‌شان شل کار می‌کند، انار می‌تواند تعداد دفعات رفتن به دستشویی را کم کند یا حتی اسهال را متوقف کند.
 
10. جلوی آلزایمر را می‌گیرد
هرچند آلزایمر در افراد سالخورده شایع است، اما با خوردن انار بیش‌تر می‌توانیم از وقوع زودهنگام آن پیشگیری کنیم. همچنین، به کسانی که آلزایمر دارند، گفته می‌شود که از فواید این میوه بهره ببرند زیرا کمک می‌کند که پیشرفت بیماری کند شود. قدرت تحلیلی نیز افزایش می‌یابد، بنابراین عزیزانی که مبتلا به این بیماری هستند می‌توانند کارهای‌شان را بهتر انجام دهند.
 
11. فشار خون را در حالت نرمال نگه می‌دارد
مصرف هر روزه‌ی انار به کسانی که فشار خون بالا دارند کمک می‌کند که تا ۵% فشارشان کم شود. این میوه به کاهش نوسانات فشار خون نیز کمک می‌کند.
 
12. سلامتی شریان‌ها را بهبود می‌دهد
مصرف روزانه‌ی انار‌ جلوی ایجاد توده را در جایی که باکتری در شریان ساکن است، می‌گیرد. این امر باعث می‌شود سالم‌تر و رها از باکتری باشند.
 
13. علیه بیماری‌های قلب و عروق مبارزه می‌کند
از آن‌جایی که انار‌ حاوی خواصی است که فشار خون را کاهش می‌دهد، با مصرف بیش‌تر آن می‌توانید از بیماری قلبی جلوگیری کنید. به علاوه انار‌ حاوی مقادیر زیادی از آنتی‌اکسیدان است که لیپوپروتئین کم‌چگال یا کلسترول بد را کاهش می‌دهد و در عین حال سبب ایجاد کلسترول خوب می‌شود. این مزایا منجر به داشتن قلبی سالم‌تر می‌شود و بنابراین می‌توانید از شر بیماری‌های قلبی عروقی رها شوید.
 
14. با سرطان مبارزه می‌کند
انار‌ نه تنها جلوی بیماری‌های قلبی‌عروقی را می‌گیرد بلکه به لطف ویتامین‌های ث، آ و آنتی‌اکسیدانی که دارد، می‌تواند ریسک ابتلا به برخی از سرطان‌ها را کم کند. زمانی که همه‌ی این‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند، می‌توانند به آسانی با رادیکال‌های آزاد مبارزه کنند؛ بنابراین سلول‌های‌تان آسیب نخواهند دید. سرطان پستان، سرطان پروستات، و سرطان ریه، از جمله سرطان‌هایی هستند که انار می‌تواند به مبارزه با آنها کمک کند.
 
15. با دیابت می‌جنگد
چند مطالعه ثابت کرده‌اند که چه‌طور آب انار‌ می‌تواند بیماران مبتلا به دیابت را کمک کند. این خاصیت انار‌ به دلیل توانایی آن برای کاهش کلسترول بد و حذف توده‌های چربی از شریان‌ها است. مصرف انار‌ حتی به میزان کم، می‌تواند ریسک دیابت را به کمک آنتی‌اکسیدان‌های فنولیک کاهش دهد.
 
16. وزن را کنترل می‌کند
این مورد، یکی از بزرگ‌ترین دلایلی است که بسیاری از آدم‌ها طرفدار انار هستند. اگر مراقب وزن‌تان هستید، به طور مرتب انار‌ بخورید تا چند کیلو کم کنید.
 
17. گلودرد استرپتوکوکی را درمان می‌کند
انار دارای خواص آنتی‌اکسیدانی فوق‌العاده‌ای است که عفونت‌ها را دور از بدن نگه می‌دارند. خواص قابض در این میوه می‌تواند بافت‌های بدن را فشرده کند، و به این ترتیب به کاهش تورم در گلو کمک می‌کند. برای انجام این درمان فقط یک انار و مقداری آب تمیز نیاز دارید.
 
مواد لازم:
– یک انار
– یا آب انار با شکر کم‌تر و اورگانیک
– ۳ تا ۴ فنجان آب
 
روش انجام کار:
– در ابتدا، انار را پوست بکنید و پوست‌های آن را بردارید.
– سپس، پوست انار را به مدت دست کم ۱۵ دقیقه در ۳ تا ۴ فنجان آب بجوشانید.
– شما باید این دمنوش را بنوشید یا می‌توانید با استفاده از این محلول دست کم به مدت ۳۰ ثانیه غرغره کنید.
– شما می‌توانید نوشیدن دمنوش انار یا عمل غرغره با این محلول را در حدود ۳ بار در روز تکرار کنید.
 
18. انار سبب سقط جنین می‌شود
با توجه به آزمایشات امروزی، انار دارای اثرات ضد بارداری است. مواد موجود در این میوه که رحم را منقبض می‌کنند، می‌توانند باعث ایجاد خطر جدی از جمله سقط جنین شوند اگر در همان مراحل اولیه‌ی بارداری انار مصرف شود. این خواص منقبض‌کننده به بیش‌ترین میزان در دانه‌های انار یافت می‌شود. بنابراین اگر دانه‌های انار را در روزهای اولیه بارداری بخورید، خطر سقط جنین را افزایش خواهید داد. در دوران باستان، دانه‌های انار به عنوان یک داروی طبیعی برای سقط جنین مورد استفاده قرار می‌گرفت.
 
19.  ادرار مکرر را متوقف می‌کند
ابتدا دانه‌های چند انار را از داخل آن بیرون بیاورید. بعد، آب دانه‌ها را بگیرید. حالا این آب را بلافاصله بنوشید شما باید ۱ تا ۲ فنجان آب انار به طور روزانه مصرف کنید.
 
20. درد گلو را تسکین می‌دهد
خواص قابض و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این میوه به مبارزه با عفونت کمک می‌کنند. برای انجام این درمان، می‌توانید دمنوش انار یا آب انار را غرغره کنید یا بنوشید.
 
مواد لازم:
– ۳ تا ۴ فنجان آب
– ۱ انار
 
روش انجام کار:
– ابتدا، انار را پوست بکنید و سپس پوست‌های آن را بردارید.
– بعد، پوست‌های انار را با آب به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید (توجه داشته باشید که زمان و مقدار آب می‌تواند بنا بر ترجیح شما تنظیم شود)
– در نهایت، دمنوش را بنوشید، یا می‌توانید با آن دست کم در ۳۰ ثانیه غرغره کنید.
– این درمان را دو بار در روز تکرار کنید تا گلودردتان را از بین ببرید.

شما می‌توانید از قبل پوست انار جمع کنید و آن را در آفتاب خشک کنید، و بعد آنها را در یک ظرف دردار و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. به این ترتیب، هر زمان که بیمار شدید، پوست انار در دسترس دارید. علاوه بر این، شما می‌توانید ۳ بار در روز با آب انار غرغره کنید یا آن را بنوشید. اگر وقت زیادی برای تهیه‌ی دمنوش ندارید، نوشیدن آب انار یا غرغره کردن ۳ بار در روز نیز می‌تواند کمک‌کننده باشد. نکته‌ی مهم این است که شما باید آب انار ارگانیک را که شکر کم‌تری دارد تهیه کنید که می‌تواند سلامت شما را نیز بهبود بدهد.
 
21. درد قفسه‌ی سینه را درمان می‌کند
در ابتدا با استفاده از یک غذاساز، نصف فنجان دانه‌ی انار را له کنید. با استفاده از یک صافی اب آن را بگیرید و سپس کمی آب به آب انار اضافه کنید. این نوشیدنی را ۲ تا ۳ بار در روز بخورید یا می‌توانید دانه‌های انار را به سالادتان اضافه کنید و بخورید.
 
22. حرارت بدن را کاهش می‌دهد
روزی یک لیوان آب انار بنوشید تا دمای بدن‌تان کنترل کنید و آن را به طور طبیعی در سطح ثابتی نگه دارید. شما همچنین می‌توانید یک لیوان آب انار مخلوط با ۲ قطره روغن بادام را هر روز صبح مصرف کنید.

ادامه دارد...
 
منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی و کامروا ابراهیمی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما