مراقبت های هفته سی و هشتم بارداری (بخش اول)

با ورود به هفته سی و هشت بارداری، نوزاد شما به خوبی رشد کرده است و بزرگ شده است. همانطور که کودک برای متولد شدن آماده می شود، در بدن مادر نیز تغییراتی رخ می دهد، آشنایی با این تغییرات می تواند به شما در...
يکشنبه، 20 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته سی و هشتم بارداری (بخش اول)
با نزدیک شدن به زایمان ممکن است متوجه افزایش ترشحات واژینال شوید. این قضیه خیلی طبیعی است و دچار مشکل نمی شوید.
 

وضعیت جنین در هفته سی و هشت بارداری

فرزندتان تا هفته سی و هشت بارداری افزایش وزن قابل توجهی داشته است. از این لحظه به بعد افزایش وزن او آهسته است یا حتی متوقف می شود. درحالی که رشد او نهایی شده، اما مغز و ریه‌هایش همچنان برای تکامل تلاش می‌کنند و این تلاش شاید حتی بعد از به‌ دنیا آمدن نوزاد هم ادامه یابد. کودک شما حسابی چاق شده است! او بین 2720 تا 3400 گرم وزن دارد و طول بدن او نیز بین 48.2 تا 50.8 سانتی متر است. اندام های او کاملا رشد کرده و در مکان نهایی خود قرار دارند. ولی ریه ها و مغز او هر چند به اندازه ای رشد کرده اند که بتوانند فعالیت کنند، اما تا زمان تولد و مدتی پس از آن نیز به رشد خود ادامه می دهند.
 

بدن شما در هفته سی و هشت بارداری

با نزدیک شدن به زایمان ممکن است متوجه افزایش ترشحات واژینال شوید. این قضیه خیلی طبیعی است و دچار مشکل نمی شوید. اگر دچار بوی بد یا رنگ بد شدید یا خارش و سوزش یا تب را تجربه کردید، به دنبال مشاوره پزشکی باشید. با افتادن فرزندتان به داخل لگن تان ممکن است بتوانید تنفس راحت تری بکنید. ممکن است خواب در طول شب برای شما خیلی سخت تر شده باشد و یک خواب راحت نداشته باشید. سعی کنید در طول روز بخوابید زیرا این کار ممکن است تنها چاره شما برای مدت باقی مانده باشد. به حرکات کودک خود نیز دقیقا توجه کنید. با اینکه فضای اطراف او خیلی تنگ شده است اما باید هنوز هم فعال باشد.

تورم پاها در این هفته های نهایی طبیعی است؛ اما در صورت مشاهده تورم در دستها یا صورت، افزایش وزن ناگهانی، سردردهای مداوم یا شدید، تاری دید، دیدن لکه ها یا جرقه های نورانی و یا درد در ناحیه بالای شکم فورا با پزشک یا مامای خود تماس بگیرید؛ زیرا این حالت ها ممکن است نشانه یک وضعیت حاد به نام پره اکلامپسی باشند. ممکن است دردهایی را در کشاله ران یا پشت ساق پا احساس کنید که آن دردها نشانه قرار گیری سر کودک به لگن یا حرکت او بر روی عضلات کف لگن باشد.
 

رژیم غذایی در هفته سی و هشت بارداری

بهترین روش برای افزایش میزان جذب کالری در زمان شیردهی استفاده از مواد غذایی مغذی مانند شیر بدون چربی، ماست، گوشت قرمز، گوشت سفید و ماهی، تخم مرغ و حبوبات است. 200 کیلوکالری اضافی در یک ساندویچ کباب ترکی با نان گندم، یک کاسه برشتوک یا غلات با شیر، تخم مرغ به همراه تکه های نان گندم و جوجه کباب وجود دارد. حبوبات، میوه ها و سبزیجات نیز نقش عمده ای در تامین کالری مورد نیاز شما و نوزاد خواهند داشت. اگر رژیم غذایی شما به حد کافی غنی نیست، به پزشک مراجعه کنید تا ویتامین ها و مواد معدنی از جمله ویتامین A،E،C، اسیدفولیک، ویتامین B1 و B12 ، کلسیم، مس، قلع، منگنز، ید، بیوتین، سلنیوم و سایر مواد معدنی و مکمل های غذایی را برای تان تجویز کند.
 

ورزش در هفته سی و هشت بارداری

استراحت کنید. در این چند هفته آخر که بلند شدن از تخت به نظر کار سختی می‌آید، قابل درک است که به ورزش کردن نپردازید و به جای نگرانی از نرفتن به باشگاه، زمان را به خود اختصاص داده و استراحت کنید. شما احتیاج دارید که انرژی خود را برای زمان وضع حمل نگه دارید.
 

مراقبت پزشکی هفتۀ سی و هشتم

از این هفته تا زمان زایمان لازم است هر هفته حداقل یک بار وقت ملاقات با پزشک داشته باشید. در این جلسات، پزشک علاوه بر وضعیت سلامت شما، وضعیت جنین را نیز بررسی می‌کند و میزان آمادگی شما برای زایمان می‌سنجد. طی معاینات این هفته موارد زیر بررسی می‌شود:
 
معاینات پیش از زایمان: 
در هفتۀ ۳۸ بارداری باید برای اندازه‌گیری رحم و فشار خون به پزشک مراجعه کنید. پزشک ممکن است دربارۀ گزینه‌های پیش رو در صورت زایمان نکردن تا هفتۀ ۴۱ با شما صحبت کند. اگر هر گونه نگرانی در مورد زایمان دارید، حتماً از پزشک خود مشورت بگیرید. اگر پزشک تصور کند که فرزند شما در وضعیت بریچ؛ وضعیت سر رو به بالا، قرار دارد برای تأیید آن، درخواست انجام سونوگرافی خواهد داد. در هفته‌های آخر بارداری، تست بدون استرس نیز برای برخی زنان انجام می‌شود که هدفش بررسی سلامت جنین است.
 

خودمراقبتی طی هفتۀ سی و هشتم

در هفتۀ ۳۸ بارداری باید بدانید چگونه توسط نشانه‌ها، کاذب بودن درد زایمان را تشخیص بدهید. انقباضات کاذب الگوی مشخصی ندارد و به مرور زمان، مدت یا شدت آنها بیشتر نمی‌شود و فاصلۀ بین آنها کمتر نخواهد شد. در درد زایمان کاذب، انقباضات را در بخش جلوی بدن حس می‌کنید، درحالی‌که در درد زایمان واقعی، انقباضات در بخش پشتی بدن شروع و با ادامه در جلوی بدن احساس می‌شود.

اگر کیف وسایل مورد نیاز بیمارستان را آماده نکرده‌اید، بهتر است این کار را هرچه زودتر انجام دهید، زیرا درد زایمان شما هر لحظه ممکن است شروع شود. همچنین هفته‌های پیش رو، زمان مناسبی برای مطالعه در رابطه با نوزادان است. پس از تولد کودک، زمان آزاد زیادی نخواهید داشت. پس بهتر است همین حالا دربارۀ چند هفتۀ اول زندگی فرزندتان چیزهایی یاد بگیرید.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام- سایت مادرشو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط