بررسی موانع ازدواج در جوانان

ازدواج یکی از مهمترین و بنیادی ترین اتفاق برای هر فرد، خانواده و جامعه است. زیرا موفق بودن و ناموفق بودن آن همه این عوامل را تحت تاثیر قرار می دهد. اما پا گذاشتن به این عرصه مهم نیاز به زمینه سازی ها و مقدمات خاصی دارد که درصورت عدم وجود آن امکان تشکیل خانواده عملا وجود ندارد. در این مقاله قصد داریم به موانع ازدواج جوانان بپردازیم و راهکارهایی در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.
جمعه، 23 خرداد 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بررسی موانع ازدواج در جوانان
مسائل اقتصادی مانند بیکاری، معضل مسکن و گرانی و تامین هزینه های پدر و مادر توسط فرزندان و اتفاقاتی از این دست نیز مهم ترین موانع ازدواج جوانان به حساب می آیند.
 

بررسی موانع ازدواج در جوانان

تجمل گرایی
متاسفانه یکی از مهم ترین موانع ازدواج جوانان، تجمل گرایی است. چیزی گه امروزه ازدواج آن ها را تقریبا غیر ممکن گرده است تشریفات آنچنانی و ریخت و پاش های زیاد و ولخرجی های عده ای، راه ازدواج را برای جوانان دیگر بسته است. این تقلید های کورکورانه و چشم و هم چشمی ها و رقابت ها برای نشان دادن قدرت مالی و نمایش ثروت و خودنمایی، پایه های ازدواج را فلج کرده است. جوانانی که در طبقه متوسط اجتماع هستند نیز سعی می کنند مانند این افراد باشند و با گرفتن قسط ها و وام و متاسفانه گرفتن پول نزول دست به هر کاری می زنند تا همسرشان را خوشحال کنند. اما بعد از آن متوجه اشتباه خود می شوند و با قرض ها و وام های زیاد و بدهکاری های کلان تنها می مانند.

برای حل این مشکل باید همه ما دست به دست یکدیگر دهیم تا ریشه تجمل گرایی را ریشه کم کنیم. ازدواج های دانشجویی که امروزه در حال برگزاری است باید گسترش یابد. برای جوانان دیگر توصیه می شود که بهتر است بعد از نامزدی و عقد محضری تا زمانی که به وسع مالی مناسبی نرسیده اند مراسم عروسی را برگزار نکنند. اشکالی ندارد اگر دوران عقدشان کمی طولانی تر شود. در این بین دو خانواده های دو طرف نیز تمام تلاش شان را بکنند و البته سطح توقعات و خواسته های خود را کم کنند تا بتوانند فرزندشان را بدون فشار و دغدغه سرو سامان دهند. پس تا برداشتن موانع می توان مدتی در عقد ماند. دراین صورت هم از انحرافات جنسی و مشکلات اخلاقی ناشی از تاخیر در ازدواج گرفته خواهد شد و هم این فرصت مناسب در اختیار دختر و پسر قرار می گیرد تا همدیگر را بیشتر بشناسند.
 
مسائل اقتصادی
به طور کلی مسائل اقتصادی، مانند بیکاری، معضل مسکن و گرانی و تامین هزینه های پدر و مادر توسط فرزندان و اتفاقاتی از این دست نیز مهم ترین موانع ازدواج جوانان به حساب می آیند. این جوانان در شرایط بسیار بدی هستند. نیازهای جنسی آنان زیاد است و همواره تحت فشارهای جنسی هستند. متاسفانه بعضی از این جوانان مجبورند در بیرون از خانه و در اجتماع خود را خالی کنند و یا با جنس مخالف دوستی کنند.

مسئولین و خانواده ها موظف هستند تا به میزان توان شان در رفع نیازهای مادی و مخارج ازدواج تمام تلاش شان را به کار گیرند. دولت نیز موظف است با ایجاد تمهیداتی، زمینه کار و اشتغال جوانان را فراهم کنند و با اعطای وام های کم بهره در این امر مهم مشارکت کنند.
 
مشکل پسند بودن جوانان در انتخاب
یکی از رایج ترین مشکلات و موانع ازدواج جوانان سخت گیری بیش از حد در انتخاب همسر آینده است. متاسفانه این مشکل هم در پسران و هم در دختران رواج زیادی دارد. دختران دم بخت تمام خواستگارهای شان را رد می کنند به این دلیل که شاید مورد بهتری در آینده سراغ شان بیاید و پسران نیز دوست دارند دختر مورد نظرشان از همه لحاظ خوب باشد. متاسفانه تاثیر فاصله طبقاتی نیز در این موارد کم نیست. دختران و پسران ثروتمند دوست دارند با مواردی ازدواج کنند که هم سطح و هم شان آن ها باشند.

جوانان عزیز سعی کنید دست از سخت گیری بردارید. فقط کافی است سطح توقعات تان را از زندگی و همسر آینده تان پایین بیاورید و تا به یک مورد معقول برخوردید با او ازدواج کنید. سخت گیری های بیش از حد تنها سن ازدواج شما را بالا خواهد برد و چند سال دیگر مجبور می شوید با فردی ازدواج کنید که قبلا ازدواج کرده است. بهتر است هر کاری را سر وقت خود انجام دهید.
 
مشکلات خانوادگی
مشکلات خانوادگی نیز یکی از موانع ازدواج جوانان می باشد. تک پسر یا تک دختر بودن و داشتن والدینی بیمار یا سرپرست خانواده بودن و حتی آسیب های اجتماعی مانند سابقه طلاق، اختلافات والدین، مشکلات روانی پدر یا مادر و اعتیاد از جمله موارد موانع ازدواج جوانان است.

این شرایط کمی سخت می شود زیرا ممکن است همسر آینده شما دوست نداشته باشد که با پدر و مادرتان دریک جا زندگی کند. در این حالت می توان با کمی جستجوی بیشتر فردی را بیابید که از لحاظ سطح فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی دقیقا مانند شما باشد و همه جوره شما را درک کند. شاید نتوان از پدر و مادر انتظار داشت که برای شما فداکاری زیادی بکنند زیرا شرایط آن ها نیز بحرانی است. جوانان، خود باید در این زمینه همدیگر را درک کنند زیرا آن ها نیز حق زندگی دارند با اشتراک این مشکلات و هم سان بودن شرایط یکدیگر می توان به راحتی از این موانع گذشت.
 
ترس از ازدواج و عدم اعتماد به نفس
از دیگر موانع ازدواج جوانان ترس ازدواج کمبود اعتماد به نفس است. متاسفانه افرادی که اعتماد به نفس کمتری نسبت به دیگران دارند و در تصمیم گیری ها ناموفق بوده و همیشه تابع نظرات دیگران هستند و کمتر تن به ازدواج می دهند. این افراد می ترسند که اگر تصمیمی بگیرند بر ضد آن ها رفتار کنند. شاید علت ترس از ازدواج آن ها مشکلات شخصی و اجتمااعی در تحصیلات و شغل آن ها و تمکن مالی می باشد. استرس این افراد آنقدر زیاد است که باعث می شود حتی تا سنین 40 سال نیز مرد باقی بمانند.

اول از همه بهتر است استرس را از خود دور کنید زندگی خود را به خدا بسپارید. بهتر است استرس را از خود دور کنید و زندگی خود را به خدا بسپارید. از همین امروز برای آینده خود برنامه ریزی کنید و با هدف پیش بروید. مطمئنا اگر برنامه دقیقی برای آینده داشته باشید قطعا با اینگونه مشکلات روبرو نمی شوید. سعی کنید بیشتر فکر کنید و نظرات خوب و کاربردی دیگران را در زندگی به کار گیرید. این تصمیم گیری ها تمرینی برای زندگی متعهلی شما خواهد داشت. تمام این مشکلات ناشی از گوشه گیری و تنبلی است.

منبع: مرکز مشاوره رهیاب - معصومه راهی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما