بسته تحلیلی خبری، سه شنبه 7 دی 1400 (از بصیرت در بحران تا قاچاق سوخت)

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: «نرخ یارانه‌ای هر لیتر گازوئیل در کشورمان ۳۰۰ تومان و قیمت فوب این کالا در خلیج‌فارس، ۶۰ برابر این نرخ است. حجم قاچاق فرآورده‌ها و مشتقات نفتی کشور حدود ۹ میلیون لیتر در روز است».
سه‌شنبه، 7 دی 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بسته تحلیلی خبری، سه شنبه 7 دی 1400 (از بصیرت در بحران تا قاچاق سوخت)
▼حرف روز                 

پرچم‌دار بصیرت!

مروری بر حوادث و تحولات چهار دهه انقلاب اسلامی به‌خوبی نقش و جایگاه رهبری الهی را در مدیریت بحران‌ها نشان می‌دهد. در دهه اول انقلاب، بحران‌هایی چون کودتاهای نظامی، تحرکات تجزیه‌طلبانه، ترورهای کور منافقانه، نفوذ ضدانقلاب در صفوف مسئولان نظام اسلامی، تجاوز نظامی و جنگ تحمیلی، ازجمله حوادثی بود که هر یک از آن‌ها به‌تنهایی برای سرنگونی انقلاب کافی بود؛ اما آنچه در عمل موجب شکست این اقدامات براندازانه شد، هوشیاری و مدیریت حضرت امام(ره) و اعتماد و همراهی ملت با ایشان بود. در دهه دوم و سوم انقلاب، دشمنان سناریوهای مختلفی را برای براندازی و ضربه زدن به نظام اسلامی طراحی کردند که با تدبیر و درایت رهبر معظم انقلاب و همراهی و پشتیبانی ملت ناکام ماند. سال 1388 بود که سناریوی براندازی و ضربه به نظام اسلامی در قالب سناریوی کودتای مخملین در آستانه انتخابات دهم ریاست جمهوری در دستور کار کودتاگران قرار گرفت.

این جریان، تلاش داشت ملت را از صف پشتیبانی از نظام اسلامی و رهبری الهی آن جدا سازد و لازمه این کار، بهره گرفتن از چهره‌هایی بود که روزگاری خود را هوادار خط امام معرفی می‌کردند و در صف انقلابیون اعتباری داشتند. طراحان فتنه، آنان را پیشگام کرده بودند تا نام آن‌ها مردم را فریب داده و اهداف شوم خویش را محقق سازند؛ بازی پیچیده‌ای که لایه‌های پیدا و نهان فراوانی داشت؛ فتنه‌گران هرچند در فاز اول به عبور از رئیس‌جمهور منتخب مردم می‌اندیشیدند، اما در بازی حداکثری خود عبور از رهبری و نظام اسلامی را در سر می‌پروراندند که نشانه‌های آن خیلی زود آشکار گردید. در این میان مهم‌ترین راه مقابله با چنین فتنه‌ای، روشنگری اذهان عمومی و تعیین مرزهای جبهه حق و باطل از طریق جهاد تبیین و نهضت بصیرت‌افزایی بود که در این میدان نیز حکیم انقلاب پرچم‌دار بودند.

رهبر انقلاب از ابتدای فعالیت‌های انتخاباتی در نیمه دوم سال 1387 با تیزبینی و دوراندیشی، رهنمودهای خود را برای هدایت ملت ایراد فرمودند و نسبت به برخی اقدام‌های مشکوک و سؤال‌برانگیز فتنه‌گرانه که هنوز ماهیت آشکاری نداشتند، هشدار دادند. پس از برگزاری انتخابات، که «فتنه عمیق» به‌طور آشکار آغاز شد، معظم‌له در سخنان و بیانات متعددی نکات کلیدی و روشنگرانه‌ای را مطرح کردند که عمل و توجه به آن، راه‌گشای مردم و جریان‌ها و گروه‌های سیاسی در تحلیل مسائل بود و سرانجام موجب شد که با هوشیاری ملت و تشخیص حق و باطل، فتنه‌گران در محاق قرارگرفته و آرامش بار دیگر به کشور بازگردد. رهنمودها و هدایت‌گری‌های او بود که سرانجام نتیجه داد و حاصل آن مردم غیوری بودند که در نهم دی‌ماه به خیابان آمدند و کار را بر فتنه گران تمام کردند! (نویسنده: مهدی سعیدی)

▼گزارش روز                    

تجاری‌سازی توانمندی هسته‌ای

بیش از دو دهه است که غربی‌ها در مسئله هسته‌ای برای جمهوری اسلامی چالش آفرینی کرده‌اند و همین مسئله باعث شده است تا جامعه ایران انرژی هسته‌ای را صرفاً با غنی‌سازی و سانتریفیوژ مترادف بداند، درحالی‌که کاربردها و تأثیرات گسترده این فناوری امروزه در زندگی عمومی مردم و جامعه غیرقابل‌انکار است.

گزاره‌های خبری: 1- رئیس سازمان انرژی اتمی در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: «مرکز نوآوری رسا با برنامه‌ریزی انجام‌شده و همچنین اهداف ترسیم‌شده درصدد شتاب‌دهی به تحقیقات و عملیاتی‌سازی پژوهش‌های دانشجویان و متخصصان علوم و فناوری هسته‌ای است». اسلامی افزود: «توجه به کاربرد پرتوها در صنایع غذایی و کشاورزی، تولید رادیو دارو، پرتودرمانی و توسعه نیروگاه‌ها در اولویت پژوهشی و تبدیل ایده به محصول این مرکز قرار دارند». 2- دکتر صالحی، رئیس پیشین این سازمان نیز گفته است: «مرکز نوآوری رسا حلقه اتصال میان دستاوردهای تحقیقاتی و تبدیل آن‌ها به محصول نهایی موردنیاز جامعه برقرار کرده. امیدواریم این مرکز در حوزه صنعت هسته‌ای بتواند بستر مناسبی برای به‌کارگیری فارغ‌التحصیلان انبوه این حوزه باشد.»

گزاره تحلیلی: 1- یکی از سیاست‌های رئیس جدید سازمان انرژی اتمی، موضوع فعالیت هرچه بیشتر و مفیدتر مرکز نوآوری رسا است؛ تولید رادیو داروهای جدید برای درمان و تشخیص بیماری‌های صعب‌العلاج، تولید واکسن کرونا، سرم‌سازی، صنعت نفت و ... تنها بخشی از دستاوردهای هسته‌ای کشور است. امروزه می‌بایست این مرکز حلقه اتصال میان دستاوردهای تحقیقاتی و تبدیل آن‌ها به محصول نهایی موردنیاز جامعه باشد. 2- امروزه در سطح جهان عمده گردش مالی در صنعت هسته‌ای در بخش غیرقدرت می‌باشد. این بخش محل اصلی فعالیت کارآفرینان بخش خصوصی است. سهم این بخش در آمریکا بیش از ۷۰ درصد و در ژاپن بیش از ۵۰ درصد است که نشان از اهمیت آن دارد. طبق آمارها و مطالعات انجام‌شده، گردش مالی بخش غیرقدرت در سال 2020 حدود 500 میلیارد دلار بود. جمهوری اسلامی می‌بایست با برنامه‌ریزی درست در عرصه تجاری‌سازی توانمندی‌های علمی، پژوهشی و فناورانه محققان و پژوهشگران هسته‌ای، با کمک سرمایه گذران بخش خصوصی و دولتی در صنایع و بخش‌های مختلف بازارهای داخلی و خارجی، زمینه را برای راه‌اندازی کسب‌وکار با محوریت فناوری‌ هسته‌ای فراهم کند. 3- در حال حاضر 6 دانشکده در کشور، در زمینه هسته‌ای به تربیت دانشجو می‌پردازند و نتیجه آن فارغ‌التحصیلی تعداد قابل‌توجهی از جوانان این مرزوبوم در رشته‌های مختلف هسته‌ای است. اتخاذ سیاستی درست به‌منظور اشتغال فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط با علوم و صنعت هسته‌ای از طریق بخش خصوصی می‌تواند به بهترین نحو باعث پیشرفت و آبادانی کشور گردد. (نویسنده: فرهاد کوچک‌زاده)

▼خبر ویژه        

انهدام تأسیسات اتمی رژیم صهیونیستی توسط سپاه چقدر جدی است؟

رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح گفت: «در رزمایش سپاه یکی از اهداف اساسی که در صورت حمله دشمن، به آن حمله خواهیم کرد، طراحی شد. این اقدام شبیه‌سازی کامل واقعیت و بیانگر این بود که با تعداد فراوان شلیکِ هم‌زمان می‌شود از مسیرهای مختلف گنبد آهنین را بی‌اثر و اهداف را منهدم کرد». در آخرین مرحله از رزمایش پیامبر اعظم، سپاه پاسداران با 16 موشک بالستیک به مراکز اتمی شبیه‌سازی‌شده دیمونای رژیم صهیونیستی شلیک کرد و با موفقیت این اهداف را منهدم کرد.

▼ اخبار

عضو هیئت‌رئیسه مجلس: جور بی‌تدبیری روحانی را رئیسی باید بکشد!

«حسینعلی حاجی‌ دلیگانی» در گفتگو با جهان نیوز گفت: «مجبور به انجام جراحی اقتصادی هستیم اما کارشناسان و مسئولان باید به نحوی عمل کنند که کمترین آسیب را برای مردم به‌خصوص اقشار ضعیف جامعه داشته باشد. قبل از آنکه این موضوع از طرف دولت و دستگاه‌های ذی‌ربط اجرا شود باید راهکارهای جبرانی آن برای مردم پیش‌بینی و عملیاتی شود. این وضعیتی که در حال حاضر مشاهده می‌شود به نوع مدیریت و پیش‌خورهایی که از بودجه و اقتصاد کشور در سال‌های پایانی دولت اتفاق افتاد، برمی‌گردد. دولت گذشته به‌جای اینکه قدرت خرید پول ایرانی را بالا ببرد، عدد پول ایرانی را بالا برد و باعث بی‌اعتباری پول و ناتوانی افراد در تأمین زندگی‌شان شدند. آقای رئیسی باید بار بی‌تدبیری دولت تدبیر و امید را به دوش کشد. همه تلاش دولت سیزدهم این است که ثبات ایجاد شود و شوک ناگهانی به مردم وارد نشود». وی بابیان اینکه دولت آقای رئیسی با مردم صادق است، گفت: «رویکرد عدالت محورانه آقای رئیسی درباره پرداخت حقوق و مزایای کارکنان، خصوصاً کارکنانی که حقوقشان پایین می‌باشد، یکی از ضرورت‌ها و دغدغه‌هایی است که باید به مرحله اجرا برسد. لذا در بودجه 1401 باید توجه بیشتری به حقوق‌های پایین شود و تلاش دولت هم این است که ثبات ایجاد کند.»
 

تأکید وزیر اقتصاد بر وجود همگرایی در تیم اقتصادی دولت

«خاندوزی» وزیر اقتصاد در واکنش به حواشی و سؤالات ایجادشده بر سر افزایش یا عدم افزایش یارانه نقدی مردم در دی‌ماه، گفت: «وقتی اختلافات بین رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در دولت قبل را با این دولت مقایسه می‌کنم به ‌نظرم می‌رسد ما بسیار همگراتر از دولت قبل هستیم. بنده و دکتر رضایی (معاون اقتصادی رئیس‌جمهور) در مورد اینکه چنین سیاستی باید اجرا شود، اختلافی نداریم؛ اما آن برداشتی که از صحبت‌هایی دکتر رضایی شد، مبنی بر اینکه از اول دی‌ماه حذف تخصیص ارز ترجیحی اتفاق بیفتد و پرداخت یارانه‌ها دو برابر شود، موضوع غلطی بود. منتقدان و حاشیه‌سازان متعلق به گروه‌ها و جریان‌هایی هستند که می‌دانند ادامه سیاست‌های دولت منجر به آن می‌شود که تاریکخانه شرکت‌های دولتی افشا شود و بدهکاران بزرگ و فراریان مالیاتی با سیاست دولت تحت‌فشار قرار می‌گیرند.»
 

ایزدی: رزمایش سپاه دست برتر تیم مذاکره‌کننده در وین را تقویت کرد

«فؤاد ایزدی» در خصوص رزمایش اخیر سپاه پاسداران و تأثیر آن بر مذاکرات وین گفت: «در ماه‌های گذشته برخی از کارشناسان آمریکایی و اسراییلی مطلبی را مدام تکرار می‌کنند و آن این است که ترس ایران از آمریکا ریخته است و اگر قرار است مذاکرات به نتیجه مثبتی برای آمریکایی‌ها برسد، الگوی گزینه نظامی باید روی میز قرار بگیرد تا ایران احساس کند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، ممکن است با حمله نظامی مواجه شود». این کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: «پیام رزمایش به طرف مقابل این است که آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها نمی‌توانند با تهدید به اهداف خود در حوزه سیاست خارجی دست یابند؛ ایران در دفاع از خود کوچک‌ترین ملاحظه‌ای نخواهد داشت. همچنین توانمندی دفاع را هم دارد. تکنولوژی و تجهیزاتی که جمهوری اسلامی ایران استفاده می‌کند، ساخت داخل است و ازاین‌جهت در کنار قدرت نرم، قدرت سخت ایران هم قابل‌توجه است. رزمایش اخیر و این توانمندی نظامی قطعاً به تیم مذاکره‌کننده کمک خواهد کرد؛ آن‌ها می‌توانند با بهره بردن از این ظرفیت به اهدافی که برای آن به وین رفته‌اند دست یابند.»
 

تهدیدی فوری‌تر از برنامه هسته‌ای‌ ایران!

فرمانده نیروهای تروریستی سنتکام در غرب آسیا گفت: «ایرانی‌ها در حمله عین‌الأسد هرجا را که خواستند زدند و الآن می‌توانند به سراسر خاورمیانه حمله کنند. از این حمله درس گرفتیم که برنامه موشکی ایران به تهدیدی فوری‌تر از برنامه هسته‌ای‌اش تبدیل شده است». نماینده آمریکا در امور ایران هم گفته: «ایران از موشک‌های بالستیک خود برای ترساندن همسایگان یا زورگویی به آن‌‎ها استفاده می‌کند». این اظهارات از سر ترس مسئولین آمریکایی که همراه با فرافکنی آَشکار در راستای ایران هراسی بیان می‌شود، جایگاه توان موشکی جمهوری اسلامی را در برنامه‌ریزی‌های دشمن به‌خوبی نشان می‌دهد.

‌اخبار کوتاه
◄ حفظ ارز ۴۲۰۰ تومانی 28 درصد تورم ایجاد می‌کند!/ معاون سازمان برنامه‌وبودجه گفت: «ادامه پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور ۲۸ درصد تورم ایجاد می‌کند. ارز هر کالایی حذف شود، دولت در ازای آن یارانه مردم را بیشتر می‌کند. در سال آینده چیزی به‌نام ارز ۴۲۰۰ تومانی وجود نخواهد داشت. در مورد یارانه نان و دارو هم می‌شود شخص مثل قبل پول بدهد و دولت مابه‌التفاوت را به فروشنده پرداخت کند».

◄ گرایش آشکار آنکارا به عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی!/ وزیر خارجه ترکیه روز دوشنبه (دیروز) در یک کنفرانس خبری گفت: «مراودات دیپلماتیکمان با اسرائیل آغاز شده است، البته با حفظ اصول (ترکیه) در قبال فلسطین!». اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه نیز چهارشنبه هفته گذشته در دیدار با جمعی از یهودیان ترکیه و اعضای «ائتلاف خاخام‌ها در کشورهای اسلامی» گفته بود: «به‌رغم اختلاف تل‌آویو و آنکارا درباره فلسطین، روابط دو طرف در زمینه‌های اقتصادی، تجاری و گردشگری در حال توسعه است و این روابط برای امنیت و ثبات منطقه دارای اهمیت حیاتی است».

◄ خواسته‌های ایران در وین!/ وزیر امور خارجه در خصوص دور جدید مذاکرات در وین که از دیروز (دوشنبه) آغاز شده است، گفت: «باید در ذیل واژه‌ها و موضوعات به نقطه‌ای برسیم که نفت ایران به‌آسانی و بدون هیچ منعی فروخته شود و پول نفت به‌صورت ارزی در حساب‌های بانکی ایران وارد شود و ما از همه مزایای اقتصادی پیش‌بینی‌شده در برجام بتوانیم استفاده کنیم».
◄ آیت‌الله مکارم شیرازی: اسلام مخالف واکسن نیست/ دیروز آیت‌الله مکارم شیرازی، از مراجع عظام تقلید دز سوم واکسن کرونا را به توصیه پزشکان تزریق کردند. ایشان به مردم توصیه کردند «بدون استثنا این واکسن را بزنند» و افزودند: «یکی از واجبات مانند نماز، حفظ سلامتی بدن است. بعضی می‌گویند ما واکسن نمی‌زنیم هر آنچه باد؛ این در منطق اسلام نیست و باید سلامتی را حفظ کرد».

◄ افول قدرت آمریکا باوجود داشتن سلاح‌های پیشرفته!/ معاون وزارت خارجه چین گفت: «روزهایی که یک کشور تنها به چند توپ مسلح می‌توانست کشور دیگری را اشغال کند، گذشته است. جنگ افغانستان یک‌بار دیگر نشان داد که هژمونی هرچقدر هم که سلاح‌های پیشرفته‌ای در اختیار دارید، قابل حفظ نیست. مایلم تکرار کنم که آمریکا به‌عنوان مقصر بحران هسته‌ای ایران باید سیاست اشتباه فشار حداکثری علیه این کشور را تغییر دهد».

◄ میلیون‌ها لیتر سوخت که روزانه از کشور قاچاق می‌شود!/ سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: «نرخ یارانه‌ای هر لیتر گازوئیل در کشورمان ۳۰۰ تومان و قیمت فوب این کالا در خلیج‌فارس، ۶۰ برابر این نرخ است. حجم قاچاق فرآورده‌ها و مشتقات نفتی کشور حدود ۹ میلیون لیتر در روز است».


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
موارد بیشتر برای شما