چگونه چاقی می‌تواند بر اشتغال تأثیر گذارد

اگر فکر می‌کردید چاقی و اثرات آن موضوعی خصوصی است، دوباره فکر کنید. تحقیقات نشان داده است که چاقی می‌تواند زندگی حرفه‌ای فرد را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، چاقی چگونه بر کارکنان و به طور کلی اشتغال تأثیر
سه‌شنبه، 7 بهمن 1393
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه چاقی می‌تواند بر اشتغال تأثیر گذارد
چگونه چاقی می‌تواند بر اشتغال تأثیر گذارد

 

نویسنده: حمید وثیق زاده انصاری
منبع: راسخون




 

اگر فکر می‌کردید چاقی و اثرات آن موضوعی خصوصی است، دوباره فکر کنید. تحقیقات نشان داده است که چاقی می‌تواند زندگی حرفه‌ای فرد را نیز تحت تأثیر قرار دهد. بنابراین، چاقی چگونه بر کارکنان و به طور کلی اشتغال تأثیر می‌گذارد؟ در این نوشته از چگونگی آن آگاه شوید...
چگونه چاقی می‌تواند بر اشتغال تأثیر گذارد

اثرات چاقی بر اشتغال

حمل و نقل یکی از مشاغل مهم با بیشترین تعداد افراد شاغل در آن است. بر طبق بررسی صورت گرفته از سوی مؤسسه‌ی راه‌های تندرستی و رفاه گالوپ Gallup-Healthways Well-Being Index ، نرخ چاقی رانندگان اتوبوس 36% داشته که در میان 14 گروه از مشاغل دیگر مورد بررسی بیشترین میزان را به خود اختصاص داده است.
تاکنون یک کارفرما به شما گفته است که «سوابق کاری شما جالب توجه است، اما برای تصدی این شغل 50 پوند (68ر22 کیلوگرم) اضافه وزن دارید» و یا «ارزیابیتان در حالت تعلیق می‌ماند تا زمانی که آن چربی‌های اضافی دور کمرتان را آب کنید». عجیب است که دو موضوع مختلف نظیر هیکل و حرفه، حتی در سخنرانی هم راجع به آنها صحبت می‌شود. همه ما می‌دانیم که تک تک افراد همیشه یک شخصیت دلپذیر را دوست دارند، اما تا چه اندازه هیکل شما بر اشتغالتان تأثیر می‌گذارد؟ از نظر قانونی، تبعیض بین کارکنان یا داوطلبین بر اساس اندام( هیکل) جرم به حساب می‌آید. اما در سالهای اخیر، عوامل بسیاری در حال تغییر دادن دیدگاه کارفرمایان است.
آیا چاق بودن بر روی بازدهی کاری تأثیر می‌گذارد؟ آیا چاقی مانعی جهت دستیابی به رویاهای شغلی شماست؟ طبق مطالعات و پژوهش‌های انجام شده، بله. چاقی در حال افزایش است، و می‌تواند باعث ضرر و زیان هم به کارفرما و هم به کارمند شود. این نوشته در این مورد که چگونه چاقی می‌تواند نه تنها روند استخدام بلکه رشد و موفقیت حرفه‌ای شما را تحت تأثیر قرار دهد، چشم انداز جدیدی ارائه می‌نماید.

اثرات چاقی بر اشتغال

-بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط Harris Interactive/HealthDay، مشخص گردید بیش از 52 درصد اشخاصی که در دسته‌ی افراد چاق یا به طور بیمارگونه‌ای چاق قرار دارند، اظهار داشتند هنگام درخواست کار و یا ارتقاء شغلی مورد تبعیض واقع ‌شدند.
-هنگامی که در بخش منابع انسانی دیدگاه‌های افراد شاغل راجع به اینکه آیا چاقی بر عملکرد کارمند تأثیر می‌گذارد یا خیر مورد تفحص قرار گرفت، بیشتر نظرات وجود تبعیض را نشان دادند. در بیش از 90 درصد استخدام پرسنل، در مقایسه با متقاضیان چاق، افراد سالم‌تر انتخاب خواهند شد، حتی اگر هر دو این افراد به یک نسبت دارای تجربه و صلاحیت باشند. کارکنان چاق نیز به هنگام ترفیع، به راحتی نادیده گرفته می‌شوند.
-در حالی که کارکنان سهمی در ضرر و زیان دارند، اجازه دهید همچنین به این موضوع نگاهی بیاندازیم که چگونه چاقی می‌تواند کارفرمایان را تحت تأثیر قرار دهد. خوب، کارفرمایان مجبورند تا آنجا که مربوط به هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی و جبران پرداختهای مربوطه می‌شود، هزینه‌ی بیشتری را صرف کارکنان چاق خود کنند. مطالبات پزشکی و از کار افتادگی نیز بار مالی افزونتری بر کارفرمایان است. مشاهده شده است، هزینه‌ای که شرکتها برای مراقبتهای بهداشتی کارکنان چاق خود متحمل می‌شوند 21 درصد بیشتر از هزینه‌ی کارکنانی است که وزن متعادلی دارند.
-همچنین دیده شده کارگران چاق در مقایسه با همکاران سالم خود غیبت بیشتری می‌کنند. این کار به طور مستقیم بر بهره‌وری و کار تأثیر گذاشته و به ضرر و زیان کارفرما یا تجارت می‌افزاید.
-چاقی همچنین موجب کاهش فعالیت کاری و افزایش احتمال آسیب در محل کار می‌شود. این واقعیت که چاقی با بیماریهای قلبی عروقی و دیابت رابطه‌ی تنگاتنگی داشته، باعث می‌گردد افراد چاق برای نداشتن بیماری تحت بررسی قرار‌گیرند.
-کارفرمایان نیز متحمل افزایش هزینه‌های مخارج و مطالبات پزشکی می‌شوند. بیشتر کارفرمایان افراد را به از دست دادن وزن تشویق می‌کنند به این دلیل که هزینه‌های مربوط به پوشش حق بیمه سلامت به سرعت در حال افزایش است.
-مطالعه دیگری توسط دانشگاه منچستر و دانشگاه موناش در ملبورن انجام شد تا به این موضع پی ببرند که آیا چاق بودن از منظر استخدام منجر به هر گونه تبعیض یا تعصب خواهد شد. به شرکت کنندگان، رزومه‌ای از متقاضیان همراه با یک عکس کوچک نشان داده شد. و از آنها خواسته شد تا متقاضیان کار را با توجه به شرایطی مانند حقوق و دستمزد اولیه، شایستگی و داشتن شرایط استخدام مورد ارزیابی قرار دهند. رزومه‌ها حاوی تصاویری از زنان قبل و بعد از جراحی چاقی بودند. مشاهده شد که در هر مورد، تبعیض قابل توجهی در تعیین عواملی مانند حقوق و دستمزد، قابلیت استخدام، و پتانسیل کاری متقاضی که چاق بوده، وجود دارد. می‌توان گفت که زنان چاق (تصاویرشان پیش از عمل جراحی) در مقایسه با رزومه‌هایی که دارای تصاویر بعد از عمل جراحی بودند، با واکنش‌های منفی‌تری مواجه شدند.
-بر طبق مطالعه‌ی انجام شده در مرکز پزشکی دانشگاه دوک، مشاهده شد که، در طول پنج سال، کارکنان چاق دو برابر دیگر کارکنان درخواست غرامت کردند، سیزده برابر بیشتر از سایرین به دلیل بیماری یا جراحت به مرخصی رفتند و هفت برابر بیشتر از همکاران تندرست‌تر یا همکاران لاغر درخواست هزینه‌های پزشکی نمودند.
-بر اساس تحقیقی که توسط پژوهشگری بنام کورت ردولف Cort Rudolph از دانشگاه ایالتی وینWayne State University ، صورت گرفت، عنوان شد که بارزترین حالت تبعیض هنگامی دیده می‌شود که در حال استخدام کارمندان جدیدی باشند، زمانی که این کارمندان جدید مستعد مقایسه شدن با تصورهای کلیشه‌ای هستند.
-به طور کلی تصورات کلیشه‌ای همانند، تنبل بودن، خلاق نبودن، بی‌ سواد و کُند بودن، نسبت به افراد چاق وجود دارد. بنابراین، این تبعیض شغلی بر روند استخدام از هر راه ممکن، مانند استخدام جدید، ارتقاء، حقوق و دستمزد و نظم و انضباط تأثیر می‌گذارد.
-زنان، به خصوص، آنهایی که چاقند، چشم انداز شغلی خود را تا حد قابل توجهی نامشخص و مبهم می‌کنند. مطابق تحقیقات دیگری که توسط چارلز باوم Charles Baum، از دانشگاه میدل تنسی استِیت Middle Tennessee State University، انجام شد، نشان داد که چاقی در زنان می‌تواند درآمد سالانه آنان را تا 2ر6 در صد کاهش دهد.
-روی هم رفته، چاقی در بسیاری از جهات می‌تواند بر اشتغال تأثیر بگذارد و می‌گذارد، و ممکن است همچنین موجب ضرر و زیان رسیدن نه تنها به کارمند، بلکه به کارفرما ‌نیز شود.

برای مقابله با این مشکل، شرکتهای کوچک و بزرگ به معرفی برنامه‌های تندرستی دست زده و طرح‌هایی را پیاده می‌کنند که ممکن است کارکنان چاق را به از دست دادن وزن و رسیدن به تناسب اندام تشویق کند. با این حال، واقعیتی که با افراد چاق به گونه‌ای دیگر رفتار می‌شود، در حال افزایش است. چاق بودن از جنبه های بسیاری بر دیدگاه و چشم انداز کارفرما تأثیر می‌گذارد. از این رو، به منظور کاهش این پیشداوری و تبعیض که هم به لحاظ اخلاقی و هم قانونی اشتباه است، باید تلاش بسیاری صورت گیرد. بسیار مهم است افرادی که با این برچست مواجه می‌شوند و از قضاوت تبعیض‌آمیز ضد چاقی رنج می‌برند، در برابر تمام این معزلات اعتراض خود را اعلام کرده و ساکت ننشینند.
در کل فرایند طرز فکر غرض ورزی نسبت به کارکنان چاق، برخی از کارفرمایان از اعتبار، مهارت، و پتانسیل آنها که مجدداً عنوان می‌کنم می‌تواند بعنوان خسارت و زیان محسوب شود، چشم پوشی می‌کنند. همه‌ی کارمندان چاق کُند و بی‌حال نیستند. همچنین، تمام کارمندانی که دارای تناسب اندام هستند، نیز از بهترین مهارتها و توانایی‌ها برخوردار نمی‌باشند.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط