از دست دادن اشتها در طول دوران بارداری

از دست دادن اشتها در دوران بارداری حالتی است عادی که بسیاری از خانم‌های باردار با آن روبرو می‌شوند. این مرحله‌ی موقت، تأثیرات سوء بر نوزاد و مادر نخواهد گذاشت.
جمعه، 7 اسفند 1394
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
از دست دادن اشتها در طول دوران بارداری
از دست دادن اشتها در طول دوران بارداری

 

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
منبع:راسخون




 

از دست دادن اشتها در دوران بارداری حالتی است عادی که بسیاری از خانم‌های باردار با آن روبرو می‌شوند. این مرحله‌ی موقت، تأثیرات سوء بر نوزاد و مادر نخواهد گذاشت.
اکثر خانم‌های باردار از علائم عادی حاملگی مانند تهوع و استفراغ در طول سه ماهه اول خود رنج می‌برند. سه ماهه دوم بارداری بسیار اهمیت دارد، به این دلیل که بدن خانم باردار شروع به هماهنگ و سازگار کردن خود با جنین در حال رشد می‌کند. علاوه بر داشتن حالت تهوع صبحگاهی و استفراغ، برخی از خانم‌های باردار ممکن است اشتهای خود را نیز از دست بدهند. این امر بسیار عادی بوده و دلیلی برای نگرانی و وحشت وجود ندارد. چنانچه عامل تغذیه‌ای بدن تحت تأثیر بدن قرار گیرد، بایستی بلافاصله به آن رسیدگی شود.

علل

این وضعیت عمدتاً به دلیل داشتن حالت تهوع است. داشتن حالت تهوع، میل به غذا خوردن را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، استفراغ حقیقتاً می‌تواند افزوده شدن بر وزن و یا حفظ وزن سالم را دشوار سازد.
در طول سه ماهه‌ی دوم، دستگاه گوارش دچار افت عمومی می‌شود. این افت به دلیل فشار وارد شده توسط رحم بر روی پایین شکم می‌باشد. این امر منجر به کاهش اشتها و یبوست در اوایل بارداری می‌شود. بارداری فشار فیزیکی، ذهنی، عاطفی و هورمونی زیادی را بر فرد وارد می‌سازد. این امر ممکن است یکی از دلایلی نداشتن میل به خوردن یک خانم باردار باشد.
عوامل دیگری که موجب از دست دادن اشتها در طول سه ماهه‌ی اول می‌شود، افزایش در سطوح پروژسترون را شامل می‌شود. این هورمون تمامی مراحل هضم را آهسته می‌سازد. افزایش جذب آب توسط روده بزرگ نیز فرایند هضم را آهسته می‌سازد. مصرف آهن در دوران بارداری نیز افزایش می‌یابد که این امر منجر به یبوست در مادر می‌گردد.
از دست دادن اشتها در اواخر دوران بارداری و یا سه ماهه سوم آن نیز در برخی زنان متداول می‌باشد. جنین در حال رشد به معده فشار آورده به طوریکه این امر ممکن است منجر شود کمتر احساس گرسنگی به مادر دست دهد.

غلبه بر مشکل از دست دادن اشتها

با انجام برخی اقدامات ساده، می‌توانید به خود در غلبه بر بی‌اشتهایی در طول دوران بارداری کمک کنید. علاوه بر آن، این اقدامات ممکن است حقیقتاً میل شما به خوردن را افزایش دهند بطوریکه می‌تواند هم به نفع شما و هم نوزادتان باشد.
• هنگامی که دچار از دادن اشتها در اوایل دوران بارداری می‌شوید، وعده‌های غذایی کوچکتری مصرف کنید. خوردن وعده‌های غذایی کم حجم در طول روز، موجب پر ماندن معده شده و به کمتر شدن حالت تهوع کمک می‌کند.
• خودتان را مجبور نکنید در صبح چیزی بخورید. می‌توانید کمی بعد در طول روز این کار را بکنید و مواد غذایی و نوشیدنی‌های سالم را وارد رژیم غذایی خود کرده تا مواد مغذی از دست رفته در صبح را جبران کنند.
• زنان بارداری که در سه ماهه دوم خود با از دست دادن اشتها روبرو می‌شوند بایستی 10-8 لیوان آب در روز بنوشند.
• سبزیجات برگ سبز و غذاهای غنی از فیبر را وارد رژیم غذایی خود نمایید.
• زنان باردار بایستی از خوردن وعده‌های غذایی چرب و یا غذاهایی که هضم آنها سخت بوده و به عنوان سرکوب کننده‌های اشتها عمل می‌کنند، اجتناب نمایند. به خوردن 7-5 وعده‌ی غذایی کم حجم در طول روز به جای 2 وعده‌ی غذایی اصلی ادامه دهید. چنانچه با از دست دادن اشتها در اواخر دوران بارداری روبرو هستید، همین رژیم غذایی را بایستی ادامه دهید.
در صورتی که این مشکل ادامه داشته باشد و قادر نباشید مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین کنید، بلافاصله با پزشک خود صحبت کنید. از دست دادن وزن و کم شدن آب بدن به دلیل از دست دادن اشتها برای مادر و جنین بسیار خطرناک است. زنان باردار بایستی از رژیم غذایی که شامل موز، برنج، سس سیب و نان تست است پیروی کنند. این مواد غذایی مواد مغذی مناسب را تأمین و موجب ناراحتی معده نمی‌شوند. بوی این مواد غذایی به ندرت موجب ایجاد حالت تهوع می‌شود. خانم‌های باردار بایستی از خوردن خوراکی‌های پرادویه، تخم مرغ و ماهی خودداری کنند، به این دلیل که این مواد غذایی موجب از دست دادن اشتها و حالت تهوع در طول دوران بارداری می‌شوند. در برخی موارد، داشتن استرس نیز منجر به کم شدن اشتها و یا عدم تمایل به خوردن می‌شوند.
از پزشک خود بخواهید که رژیمی را برای داشتن یک بارداری سالم به شما پیشنهاد دهد. هرچه زودتر بر این مشکل غلبه کنید، برای سلامت خود و نوزاد بهتر خواهد بود.
سلب مسئولیت: این مقاله تنها اهداف آموزشی داشته، اطلاعات ارائه شده در این مقاله را به عنوان جایگزین توصیه‌های متخصص امر پزشکی بکار نگیرید.



 

 



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط