رسالت بزرگ
مجلس شورای اسلامی، اختیارات و وظایف قانونی فراوانی دارد، از جمله وضع قانون در عموم مسایل، تصویب بودجه عمومی، حق تحقیق و تفحص در تمام امور کشور، تصویب عهدنامهها، قراردادها و موافقت نامههای بینالمللی، مسؤولیت در برابرملت و حق اظهار نظر در همه مسایل داخلی و خارجی،و رأی اعتماد به هیأت وزیران و استیضاح آنان. شکی نیست که به سامان رساندن وظایف یاد شده، رسالتی بس سنگین است که در سایه آیندهنگری، برنامهریزی و همه جانبهاندیشی قابل تحقق است. به عنوان نمونه، اجرای برنامههای توسعه کشور، باید از مسیر تصویب مجلس شورای اسلامی بگذرد. همچنین حُسن اجرای آن نیز تنها در گرو نظارت و هدایت قوه مقننه است. پس نقش مجلس در رویکرد به بهینه سازیِ روند توسعه یاتضعیف و توقف آن، بس روشن است. از این رو، نمایندگان مجلس باید بتوانند با نقد و ارزیابی مسؤولان و کارشناسانه، برنامههای دولت را تصحیح، تکمیل و اصلاح کنند.
مجلس شورای اسلامی و افراد صالح
مجلس شورای اسلامی، تبلور رشد سیاسی جامعه است. بنابراین، حضور متخصصان رشتههای گوناگون درآن، بسیار با اهمیت است. اما نکته قابل توجه آن است که نباید به بهانه این حضور و فراهم آوردن هماندیشیها، مجلس به جولانگاه کسانی تبدیل شود که چشم به آن سوی مرزها دارند و دل در گرو بیگانگان سپردهاند و طبل سکولاریسم و جدایی دین از سیاست میکوبند. بر همین اساس است که میبینیم رهبر فقید و دوراندیش انقلاب، با درک درست از این مقوله، به مردم چنین توصیه میکند: «نگذارید در مجلس شورا، اشخاصی بروند که آنها با قدرتهای بزرگ پیوستگی دارند. باید ملت با اختیار خود و اراده خود، با امتیاز خود و انتخاب خود، اشخاص صالح را، اشخاص متقی را، اشخاصی راکه برای ایران کار میخواهند بکنند، به نفع ایران کار میکنند، آنها را باید تعیین بکنند».
توجه به نظر مردم در مجلس
حق تعیین سرنوشت و مشارکت در امور سیاسی، یکی از طبیعیترین حقوق افراد است. در مجلس شورای اسلامی، مردم برای مدتی، حق حاکمیت را که متعلق به همه آنان است، به افرادی که انتخاب میکنند، منتقل میسازند. دولت و مجلس که این حقوق به آنها انتقال یافته، با اقتداری مشروع، به وضع و اجرای قانون میپردازند. پس در حقیقت، این مردم هستند که با رأی خود کسانی را به مجلس میفرستند تا مدت معینی به جای آنها تصمیمگیری کنند. نکته مهم در این قضیه، این است که نمایندگان مجلس باید در ارتباط دایم با موکّلان خود، یعنی مردم باشند تا بتوانند در تصمیمگیریهای کلان کشور، نظر آنها را بدانند و مشکلات آنان را منعکس سازند. بدیهی است که در غیر این صورت، نماینده تکلیف خود را به خوبی انجام نداده است.
مجلس شورای اسلامی و وظیفه مردم
بدون شک، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، باید از میان افراد فرهیخته و نخبه کشور انتخاب شوند؛ کسانی که شایستگی و لیاقت خود را برای اداره امور عمومی جامعه اثبات کرده و همواره در راه مصالح و منافع ملی گام برداشتهاند. اما افرادی که تنها در راه منافع شخصی و گروهی قدم برمیدارند و کار مثبت انجام نمیدهند، نباید به «خانه ملت» راه یابند و از این راه، بر سرنوشت مردم حاکم شوند. در همین رابطه از امام علی علیهالسلام نقل شده که فرمودند: «آنگاه که لئیمان حاکم شوند، صاحبان فضیلت هلاک میگردند». بنابراین، وظیفه مردم فهیم و آگاه ایران اسلامی است که همواره افراد شایسته و لایق و صالح را انتخاب کنند و بر سرنوشت اجتماعی خویش حاکم سازند.
مشورت با مردم
از دیدگاه اسلام، تلازم منطقیای بین حق و تکلیف وجود دارد؛ یعنی هر حقی، تکلیفی ایجاد میکند. وقتی مردم حق تصمیمگیری در همه امور سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را که خود باید اعمال کنند، به وکیلان، یعنی نمایندگان مجلس میسپارند، این امر، تکلیفی را به گردن نمایندگان میگذارد که در این امور، به جای مردم تصمیم بگیرند. حال کسی که به جای دیگری در امور مهم کشور ـ که با سرنوشت همه افراد در ارتباط است ـ تصمیم میگیرد، باید به طور دایم با مردم در ارتباط باشد و از نظرات و پیشنهادات آنها در امور مربوط به مجلس بهره بگیرد و بر اساس آن تصمیمگیری کند. اما در این میان، متأسفانه برخی از نمایندگان پس از انتخاب شدن، دیگر رأی دهندگان را نمیشناسند، تا دوره بعد که دوباره میخواهند انتخاب شوند. این کار، از شأن یک نماینده صادق و متعهد به مردم و نظام دور است؛ زیرا این حق مردم است که بدانند نمایندگان از طرف آنان چه تصمیمی میگیرند. اگر تصمیمات گرفته شده و قوانین وضع شده با خواستها و نیازهای مردم سازگاری نداشته باشد، طبعا مورد پذیرش مردم نیز نخواهد بود.
تقوا و توکل در مجلس
مجلس شورای اسلامی، مجلس نیکان و مقربان است و نمایندگان آن، وضع کنندگان قوانین در چارچوب قرآن و سنت و رهنمودهای عترت علیهمالسلام است. مجلس شورای اسلامی، خانه پارسایان است. تقوا و توکل، از مهمترین شاخصههای کارگزاران مجلس است. اگر تقوا نباشد، کارگزاران و نمایندگان از درون میپوسند و اگر توکل نباشد، همگی از برون ضربه میپذیرند. نیروی تقوا، یعنی رعایت واجبات الهی و پرهیز از گناهان، مسؤولان و کارگزاران مجلس را در برابر هوسهای درونی و نفس اماره مصونیت میبخشد و نیروی توکل و اعتماد به خدا و قدرت و حکمت آنها، ریشه پاسداری از استقلال امت اسلامی در برابر تهدید و تطمیع خارجی میگردد.
مجلس محرومان
مجلس شورای اسلامی، جایگاه توحید است. مجلس عشق به خدا و خدمت به مردم است. مجلس شورای اسلامی، مجلس قرآن و سنت، صداقت و تعهد، و اخلاص و ایثار است. مسلمانان در آن احساس عزت و سرافرازی میکنند و منافقان در آن حقیر و زبوناند. خداترسی، مردمدوستی، تلاش و جهاد و پاسداری از معروف و نبرد با منکر، از ویژگیهای مجلس اسلامی است. کارگزاران صادق در مجلس اسلامی، بیش از آن که به دنیا بیندیشند، به آخرت میاندیشند؛ بیش از آنکه به خواست بینالمللی ارج نهند، به نیاز داخلی فکر میکنند؛ و بیش از آن که به پرستیژ و ابهت کاذب فکر کنند، به واقعیت و مشکلات و نیازهای مردم توجه میکنند. مجلس شورای اسلامی، مجلس محرومان، جایگاه دینداران و محل اجتماع مؤمنان است. پس بیاییم حرمت مجلس را نگهداریم و نمایندگانِ واقعی ملت مسلمان خویش باشیم.
نماینده راستین
نمایندگان واقعی مردم در مجلس شورای اسلامی، مسؤولیتهای بسی سنگین و خطیری به عهده دارند. آنان بایستی در برابر انحرافها، دقیق و حساس باشند، از لذتهای شخصی و هوای نفس بگذرند و هیچ گاه رفاقت را بر حقیقت مقدّم ندارند. نماینده حقیقی کسی است که تنها به دنیای مردم نمیاندیشد، بلکه هم به دنیا و هم به آخرت مردم فکر میکند. نماینده واقعی، کسی است که بیش از آن که با سرمایهداران همنشینی کند، با فقیران و تهیدستان نشست و برخاست میکند و با خانواده شهیدان، جانبازان، آزادگان و ایثارگران معاشرت دارد. او بیش از آنکه برای سرمایهداران حرمت قایل باشند، به مؤمنان احترام میگذارد. نماینده راستین کسی است که بیش از آن که به امنیت سرمایهها بیندیشد، به امنیت ایمان و جان مؤمنان و شخصیت افراد در جامعه اسلامی فکر میکند. بدان امید که نمایندگان مجلس شورای اسلامی همواره اینگونه بیندیشند و عمل کنند.
روابط مجلس و مردم
مجلس شورای اسلامی، وظایف مهم و سنگینی در برابر ملت به عهده دارد. مجلس باید دربرابر خواستههای مردم پاسخگوبوده و مخلصانه در پی رفع مشکلات آنان باشد. البته مردم نیز در برابر مجلس وظایفی به عهده دارند و باید در راستای تقویت مجلس بکوشند و نمایندگان رادر انجام وظایفشان یاری رسانند. بنابراین، میتوان گفت که خواست مجلس و مردم از یکدیگر، دو سویه است. در واقع، مجلس از ملت جدا نیست و همفکری، همکاری، همدلی و همراهی بر مجلس و ملت حاکم است. مجلس و ملت را در برابر هم قرار دادن، نیرنگ استکبار جهانی است. البته شکی نیست که روزی روابط ملت و مجلس، روابط سالم و سازنده و مهرآمیز خواهد بود که هر دو، حقوق و وظایف خویش را بشناسند و به وظایف خودشان اقدام کنند. رعایت حقوق مجلس و ملت، الفت ملی و عزت و اقتدار دینی را تحکیم و تعمیق بخشیده، سعادت و رفاه و کامیابیِ جامعه را به ارمغان خواهد آورد.
وظایف خطیر نماینده مجلس
نماینده مجلس، گاه در مقام قانونگذاری مینشیند و قوانین مصوّبش، مسیر زندگی انسانهای زیادی را دگرگون میکند، زمانی در مقام قضاوت و داوری، به ارزیابی و ردّ یا تایید صلاحیت اعتبارنامههای نمایندگان میپردازد و به هیئت دولت، رأی اعتماد یا عدم اعتماد میدهد و گاه به عنوان محاسبهگری دقیق و ارزشیابی امین، به بررسی عملکرد نهادها و وزارتخانهها مینشیند و در این همه، چه بسا مصالح شخصی، منافع گروهی و حبّ و بغضهای فراوان، مانع تصمیمگیری درست او شود. از این گذرگاه مهیب و ظریف، تنها کسانی به سلامت میگذرند که با شجاعت و قاطعیت این میدان را در نوردند.
ویژگیهای نماینده مجلس
بیتردید، معیارهای مهمی چون: تقوا، عدالتخواهی و التزام عملی به احکام دین، از ویژگیهای اصلی یک نماینده در مجلس شورای اسلامی است. گاهی ممکن است در اثر غفلت یا سوء استفاده از موقعیت، برخی افرادْ مسایل مخالف با شرع مقدس اسلام را در مجلس مطرح سازند. اینجاست که یک نماینده با تقوا، عدالتخواه و دیندار، هرگز نمیتواند مهر سکوت بر لب بزند؛ بلکه در صدد ارشاد و مقابله برمیآید تا مبادا پیشنهادهای مخالفِ شرع و آرمان شهیدان، در مجلس شورای اسلامی مطرح شود و به تصویب برسند. بر همین اساس است که رهبر فقید انقلاب، حضرت امام خمینی رحمت الله فرمودند: «با کمال قدرت، با پیشنهادهای مخالف باشرع مقدس که ممکن است از روی ناآگاهی و غفلت طرح شود، شدیدا مخالفت نمایید و از قلمهای مسموم و گفتار منحرفین هراسی نداشته باشید».
مجلس و نمایندگان در کلام امام رحمت الله علیه
حضرت امام خمینی رحمت الله علیه در پیام تاریخی خود به نمایندگان دومین دوره مجلس شورای اسلامی فرمودند: «اگر بخواهید بیخوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاحهای پیشرفته آنان و شیاطین و توطئههای آنان در روح شما اثر نگذارد و شمارا از میدان به در نکند، خود را به ساده زیستن عادت دهید و از تعلق قلب به مال و منال وجاه و مقام بپرهیزید. مردان بزرگ که خدمتهای بزرگ برای ملتهای خود کردهاند، اکثر ساده زیست و بیعلاقه به زخارف دنیا بودهاند. آنها که اسیر هواهای پست نفسانی و حیوانی بوده و هستند، برای حفظ یا رسیدن به آن، تن به هر ذلّت و خواری میدهند و در مقابل زور و قدرتهای شیطانی، خاضعْ و نسبت به تودههای ضعیف، ستمکار و زورگو هستند. ولی وارستگان به خلاف آناناند؛ چرا که با زندگانی اشرافی و مصرفی، نمیتوان ارزشهای انسانی ـ اسلامی را حفظ کرد».
مجلسِ اسلامی
در نظام اسلامی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، وظایف سنگینتری به نسبت افراد عادی دارند. آنان بدان جهت که کارگزاران نظام الهی و اسلامی هستند، باید همواره مراقب رفتار و گفتار خویش باشند و برای جوانانِ جامعه اسلامی، چونان اسوههای تقوا و نیک اندیشی باشند. در نظام دینی، نمایندگان، از گناه میگریزند، با باطل میستیزند و ازفشار و هیاهوی خارجی بیم به دل راه نمیدهند. مهمترین وظیفه نمایندگان مجلس در حکومت دینی، پاسداری از نظام و ارزشهای آن است. در نظام اسلامی، مجلس، محل اجتماع نیکان جامعه است. البته مجلس نیکان و صالحان، تا روزی مجلس مشروع و مردمی است که در کلیه قوانین و مقررات، بخشنامهها، آییننامهها و قراردادهای داخلی و خارجی، در چارچوب قرآن و سنّت و سفارشات معصومان علیهمالسلام گام بردارد و مطیع فرمان نایب امام زمان(عج) باشد. مجلسی، مجلسِ اسلامی است که آرمانش، اجرای احکام الهی و یاری رساندن بندگان خدا بوده، و نمایندگانشْ مسلمانانی متعهد و فداکار باشند.
مسؤولیت ملت در برابر مجلس
بدون شک، ملت باید همواره بر اعمال کارگزاران نظام، از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی ناظر باشد؛ زیرا مجلس خانه واقعی ملت است و مردم نباید بگذارند که نامحرمان و افراد منحرف و غیرمتعهد به نظام و انقلاب، وارد این خانه شده، به اسلام و کشور خیانت کنند. مجلس شورای اسلامی، جای کسانی است که نیازهای کشور را به خوبی بشناسند وبه مصالح و مفاسد کشور آگاه باشند. بر همین اساس است که حضرت امام خمینی رحمت الله وظیفه ملت را در مراقبت از مجلس، بسیار سنگین دانسته و میفرمایند: «امروز، مسؤولیت به عهده ملت است. ملت اگر چنانچه کنار بنشینند، [اگر] اشخاص مؤمن، اشخاص متعهد بنشینند و اشخاصی که نقشه کشیدهاند برای این مملکت، از چپ و راست، آنها وارد بشوند در مجلس، تمام مسؤولیت به عهده ملت است».
نمایندگان و پرهیز از خوی کاخنشینی
سادهزیستی و زهد، از صفات برجسته انسانی، و ویژه مردان پاکسیرت و بلنداندیش به شمار میرود. مردان بزرگ و خدمتگزار به اسلام و مردم، همواره سادهزیست و بیتوجه به زخارف دنیوی بودهاند. آنان، همواره یاور محرومان و ضعیفان بوده و از کاخنشینان بیمسؤولیت و غیرمتعهد به اسلام و مردم، بیزاری جستهاند. امروزه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی که بر مسند خدمتگزاری به اسلام و مسلمین نشستهاند، باید از این ویژگی الهی برخوردار باشند تا به عنوان الگو و اسوه برای نمایندگان سایر کشورهای اسلامی به شمار آیند. افزون بر این، چنانچه نمایندگان مجلس، سادهزیستی و زهد رافراموش کنند و در عوض، خوی کاخنشینی یابند، بدون تردید خطری بسیارعظیم متوجه انقلاب و نظام خواهد شد. حضرت امام خمینی رحمت الله نیز در اینباره چنین هشدار دادهاند: «آن روزی که مجلسیان، خوی کاخنشینی پیدا کنند ـ خدای نخواسته ـ، و از این خوی ارزنده کوخنشینی بیرون بروند، آن روز است که ما برای این کشور باید فاتحه بخوانیم».
مجلس شورای اسلامی و پاسداری از نظام
بدون شک، عمدهترین وظیفه دینی و ملی نمایندگان مجلس شورای اسلامی حفظ و پاسداری از نظام مقدس جمهوری اسلامی و اصول و ارزشهای آن است. از بالاترین اصول آن، اصل مقدس «ولایت فقیه» است که امروزه در رهبری ارزشمند حضرت آیتاللّه خامنهای و پیروی همه جانبه آحاد جامعه تجلی یافته است. بنابراین، شکوه و عظمت مجلس و نمایندگان آن، تنها در راستای حفظ و تقویت نظام اسلامی قابل تحلیل و ارزیابی است؛ نظامی که ثمره سالها پایداری و ایثار خونهای فراوان است. باشد که با تلاشها و برنامهریزیهای اصولی و منطقی مجلس و نمایندگان آن، پایههای نظام اسلامی بیش از پیش تقویت شده و از این راه، برگ دیگری بر افتخارات مجلس شورای اسلامی و فرزندان متعهد و دینباور آن افزوده شود.
مجلس و چارهجویی برای مشکلات جوانان
مجلس شورای اسلامی، باید برای حل مشکلات مردم، به ویژه نسل جوان کشور، نقش فعّال و دقیقتری ایفا نماید. برقراری ارتباط با نسل جوان کشور و تحقیق و تفحص برای آگاهی از مسایل و مشکلات آنان و یافتن راه حلهای مناسب، از مهمترین وظایفی است که برعهده نمایندگان مجلس شورای اسلامی قرار دارد. نمایندگان، باید پاسخگوی انتظارات جوانان رأی دهنده باشند و برای حل مشکلات این قشر مهم و سرنوشت ساز، چارهجویی و تفکر نمایند.
مجلس شورای اسلامی و مطالبات زنان
یکی از وظایف نمایندگان در مجلس شورای اسلامی، وضع و تصویب قوانین مربوط به حقوق زنان و حمایت از این قشر آسیبپذیر است. در این راستا، نمایندگان زن، به دلیلِ «زن بودن» و آشنایی با بسیاری ازمشکلات و موانع، رسالت بیشتری بر دوش دارند. نمایندگان زن، بایدبتوانند در شکستن ذهنیتهای منفیِ به جا مانده ازگذشته، نقش دقیقی را ایفانمایند. هرچند زنِ نماینده، از لحاظ وظایف کلیِ نمایندگی، با مرد نماینده هیچ فرقی ندارد، باید پاسخگوی انتظارات زنان رأی دهنده باشند. دفاع از حقوق آنان و تلاش برای شناساندن «زن» به عنوان عضو فعال جامعه و در اختیار گذاشتن فرصتهایی برابر تحصیلی، اشتغالِ مدیریتی و برطرف کردن کاستیهای حقوق زنان در بُعد خانواده و اجتماع، تلاش در راه ریشه کنی بیسوادی و ارتقای سطح تحصیلی زنان و اعطای بورس تحصیلی و...، از دیگر مواردی است که مورد انتظار زنان جامعه ما میباشد.
خواستههای مردم از مجلس
مجلس، مظهر حاکمیت ملی و مردمی است. مجلس، مظهر قانونگذاری است. مجلس، خانه ملت است. بنابراین، باید کسانی به این خانه قدم گذارند که دلسوز ملت باشند و شبانه روز در راهِ حل مشکلات مردم بکوشند. امروزه حل مسایل و مشکلات مالی و اقتصادی، در رأس انتظارات مردم از مجلس قرار دارد. برقراری عدالت اجتماعی و رفاه، کم شدن فاصله طبقاتی، رفع تبعیضها و برخورداری عادلانه از امکانات، حل مشکل بیکاری و ازدواج جوانان، جلوگیری از فساد مالی، مقابله با تهاجم فرهنگی و...، خواستههای دیگر مردم از مجلس شورای اسلامی است.
حضور زنان در دورههای مختلف مجلس
به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی و در پی حضور زنان در صف مقدم مبارزات برضد رژیم شاه و تأکید حضرت امام رحمت الله مبنی بر ضرورت حضور زنان در عرصههای مختلف فعالیت، بسیاری از تشکلها و گروهها، از ورود زنان به مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده ملت استقبال کردند. بدین ترتیب، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان در دورههای مختلف مجلس حضور داشتهاند. این امر، نشان دهنده خودباوری زنان به تواناییها و استعدادهای بالقوهشان است. البته با توجه به اینکه زنان، نیمی از پیکره جامعه را تشکیل میدهند و باتوجه به حضور نیرومند آنان و سهمی که در پیروزی انقلاب اسلامی داشتهاند، باید سهم بیشتری در مدیریت کلان کشور داشته باشند. بدین ترتیب، میتوان گفت که تا حضور آرمانی زنان در مجلس، فاصله بسیاری است و همین امر، وظایف مسؤولان راسخت و دشوارتر میکند تا زمینه حضور بیشتر را برای این قشر فراهم سازند.
ویژگی مجلس در دوران طاغوت
بر اساس نظامنامه مجلس که در 17 شهریور 1285ش تصویب شد، زنان در کنار دیوانگان، مرتکبان قتل، دزدی و...، حق انتخاب شدن و انتخاب کردن را نداشتند. با وجود آن که نیمی از پیکره جامعه را زنان تشکیل میدادند، اما در تصمیمگیریهای سیاسی کشور بیتأثیر بودند. 58 سال پس از تشکیل اولین «مجلس»، در جلسه مورخ 10 اردیبهشت 1343، نمایندگان با اهداف استعماری و خیانتآمیزی که داشتند، به اصطلاح رأی به مشارکت سیاسی زنان داده و اعطای حق شرکت بانوان در انتخابات مجلس شورای ملی را به تصویب رساندند. از دوره بیست و یکم به بعد، زنان را در کسوت نمایندگی مجلس شورای ملی میبینیم. با وجودی که از دوره بیست و یکم به بعد، شاهد حضور زنان در رأی دادن و رأی گرفتن هستیم، اما تعداد رأی دهندگان، حکایت از عدم استقبال مردم از انتخابات میکند و از همین روست که عمدهترین عامل خود باختگی مجالس پیش از انقلاب، عدم مشارکت سیاسی فعّال مردم در انتخابات و دست نشاندگی نمایندگان آن است.
سیر تاریخی مجلس در ایران
شرایط سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور در 96 سال پیش و مراوداتی که با سایر دولتهای اروپایی برقرار شده بود و به تنگ آمدن مردم از ظلم و استبداد و...، موجب شد تا مظفرالدین شاه برای جلوگیری از تشدید مبارزات مردمی، فرمان تشکیل مجلس را امضا کند. در قسمتی از فرمان مشروطیت آمده است: «... مصمم شدیم که مجلس شورای ملی از منتخبین، شاهزادگان، علما، قاجاریه، اعیان و اشراف، ملاکین، تجار و اصناف به انتخاب مرقومه در دارالخلافه تهران تشکیل و تنظیم شود». از شرایط انتخاب شوندگان، چنین استنباط میشود که این مجلس نیز جایگاه خواص بوده و مردمی که با مبارزات خود طالب مشارکت سیاسی گستردهتر بودند، جایگاهی نداشتند و مجلس به جز مواردی استثنا، محل حضور شاهزادگان، اعیان و اشراف و... بود. بدین ترتیب، اولین مجلس شورای ملی، در 26 مرداد 1285ش به طور موقت در مدرسه نظام، با حضور اعیان و وزیران و رجال درباری، به منظور تمهید مقدمات گشایش اولین مجلس تشکیل شد. نخستین جلسه رسمی مجلس شورای ملی، در تاریخ 13 مهرماه 1285ش بدون حضور نمایندگان شهرستانها افتتاح گردید.
خانه من...
مجلس شورای اسلامی، خانه بزرگ همه کسانی است که به این آب و خاک دل بستهاند و به آن صمیمانه عشق میورزند. مجلس شورای اسلامی، تنها محلی برای تصویب قوانین و امور مربوط به سیاست نیست؛ بلکه جایگاه بندگی خدا و دینداری نیز هست. درحرمت این خانه سرنوشتساز همان بس که سرنوشت ملت و تصمیمگیری سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و...، در اختیار نمایندگان ملت است. پس بیایید از این جایگاه خطیر، به درستی مراقبت نماییم و اجازه ندهیم نامحرمان وارد خانهمان شود و اسرار آن را برای دیگران باز گویند. بیایید در این مکانِ پر ارج، دست از نزاع و کشمکشهای جناحی برداریم و همه با هم، برای عزت و سربلندی و آبادانی ایران اسلامی تلاش و فعالیت کنیم. فراموش نکنیم که مجلس، خانه من، خانه تو، خانه ما، و خانه ملت است.
منبع: ماهنامه گلبرگ
تصاوير زيبا و مرتبط با اين مقاله