جهانی شدن؛ موافقان و مخالفان آن

پیراهن شما مکزیکی و کفشهایتان چینی است. دستگاه پخش سی دی ژاپنی دارید. می‌توانید فیلمی آمریکایی را در روم تماشا کنید. امروزه به لطف جهانی شدن، کالاهایی ساخته و در سرتاسر جهان به فروش می‌رسند
چهارشنبه، 9 اسفند 1396
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
جهانی شدن؛ موافقان و مخالفان آن
جهانی شدن؛ موافقان و مخالفان آن

مترجم: رزیتا ملکی‌زاده
پیراهن شما مکزیکی و کفشهایتان چینی است. دستگاه پخش سی دی ژاپنی دارید. می‌توانید فیلمی آمریکایی را در روم تماشا کنید. امروزه به لطف جهانی شدن، کالاهایی ساخته و در سرتاسر جهان به فروش می‌رسند. عصر مدرن جهانی شدگی با انقلاب صنعتی در پایان قرن هجدهم شروع شد. دستگاه‌های جدید توانستند کالاهای ارزان‌تر تولید کنند. قطارها و قایق‌های بخار محصولات را سریع‌تر و به نقاط دورتر انتقال می‌دادند. جهانی شدن به کشورها این اجازه را می‌دهد که به یکدیگر نزدیکتر شوند. افراد، شرکتها و سازمانها در کشورهای مختلف می‌توانند با یکدیگر کار و زندگی کنند. ما می‌توانیم کالا، پول و ایده‌های خود را سریعتر و ارزانتر از همیشه مبادله کنیم. ارتباطات و فن‌آوری مدرن مانند اینترنت، تلفن همراه یا تلویزیون ماهواره‌ای به ما در زندگی روزانه کمک می‌کنند.
جهانی شدن به سرعت در حال رشد است. یک شرکت آلمانی می‌تواند در آرژانتین ماشینی تولید کرده و سپس آن را در ایالات متحده به فروش رساند. تاجری در بریتانیا می‌تواند بخشی از یک شرکت در اندونزی را ظرف یک روز خریده و به لطف جهانی شدن بخشهای دیگر تجارت خود را در چین بفروشد. شرکتهای تولید کننده فست فود در سرتاسر جهان و تقریباً در همه جای دنیا شعباتی را دایر می‌کنند.

تاریخچه جهانی شدن

جهانی شدن پدیده‌ای نو و جدید نیست. هزاران سال است که انسان در حالا تبادل کالا و سفر به نقاط دور جهان بوده است. در طول قرون وسطی، بازرگانان در امتداد جاده ابریشم که اروپا را به چین متصل می‌ساخت، سفر می‌کردند.
عصر مدرن جهانی شدگی با انقلاب صنعتی در پایان قرن هجدهم شروع شد. دستگاه‌های جدید توانستند کالاهای ارزان‌تر تولید کنند. قطارها و قایق‌های بخار محصولات را سریع‌تر و به نقاط دورتر انتقال می‌دادند.
از سال 1980، جهانی شدگی با سرعت بیشتری در حال پیشروی است. امروزه کار برای شرکتها در کشورهای دیگر آسانتر شده است. اینترنت به آنها این شانس را داده است که به مشتریان بیشتری در سرتاسر جهان دسترسی داشته باشند. دورکاری این فرصت را به افراد بخشید که برای شرکتهایی کار کند که بسیار از آنها دور هستند.

بیشتر بخوانید: مهدویت و جهانی شدن


با این حال، بحث و اختلاف نظر در خصوص جهانی شدن در حال افزایش است. دولتها از جهانی شدگی استقبال می‌کنند به این دلیل که می‌توانند شاهد رشد اقتصادی باشند. افراد دیگر به این موضوع که جهانی شدن تنها دارای مزیت است، به دیده‌ی شک نگاه می‌کنند. در این بخش چند مورد از مباحث موجود در میان دو گروه موافق و مخالف جهانی شدن را عنوان می‌کنیم:

جوانب مثبت

• جهانی شدن به کشورها این اجازه را می‌دهد که هر آنچه از دستشان برمی‌آید را به نحو احسن انجام دهند. به عنوان مثال در صورتی که بتوانید استیل ارزان‌تر، از کشور دیگری خریداری کنید، مجبور نیستید که خود استیل بسازید. بجای آن می‌توانید بر روی کامپیوتر یا چیزهای دیگر تمرکز کنید.
• جهانی شدن بازار بزرگتری در اختیار شما قرار می‌دهد. می‌توانید کالاهای بیشتری به فروش رسانده و درآمد بیشتری داشته باشید. همچنین می‌توانید مشاغل بیشتری ایجاد کنید.
• مصرف کنندگان نیز از این جهانی شدن نفع می‌برند. محصولات ارزانتر شده و می‌توانید کالاهای جدید را سریع‌تر دریافت کنید.

جوانب منفی

• جهانی شدن موجب بروز بیکاری در کشورهای صنعتی می‌شود به این دلیل که شرکتها، کارخانجات خود را به مکان‌هایی برده که بتوانند کارگران ارزان‌تری داشته باشند.
• جهانی شدن ممکن است به مشکلات بیشتر زیست محیطی منجر شود. شرکتی ممکن است بخواهد کارخانه‌های خود را در کشورهای دیگری بسازد که قوانین زیست محیطی سختگیرانه‌ای ندارند. کشورهای فقیر در جهان سوم ممکن است مجبور به بریدن درختان جهت فروش چوب آنها به کشورهای ثروتمندتر شوند.
• جهانی شدن ممکن است به مشکلات مالی بیانجامد. در دهه‌های 1970 و 80 کشورهایی مانند مکزیک، تایلند، اندونزی یا برزیل پول زیادی از سرمایه‌گذارانی دریافت کردند که امید داشتند بتوانند تجارت جدیدی در آنجا ایجاد کنند. این شرکتهای جدید اغلب کاری انجام نداده و مجبور به تعطیلی شدند و سرمایه‌گذاران پول خود را بیرون کشیدند.
• بعضی از فقیرترین کشورهای جهان به ویژه آفریقا ممکن است با روند جهانی شدن حتی فقیرتر از قبل شوند. مردم آنها به اندازه کشورهای توسعه یافته آموزش دیده و تحصیل کرده نیستند و تکنولوژی جدیدی که ما در اختیار داریم را ندارند.
• بیماریهای گیاهی، انسانی و حیوانی ممکن است از طریق جهانی شدن سریع‌تر گسترش یابند.
جهانی شدن؛ موافقان و مخالفان آن
کشورهای عضو گروه هشت
بسیاری از کارشناسان عنوان می‌کنندکه ما به نوع متفاوتی از جهانی شدن در جهان امروزی نیازمند هستیم. بایستی راه‌هایی وجود داشته باشد که این اطمینان را ایجاد کند که تمام کشورها از جنبه‌های مثبت جهانی شدن سود ببرند. ما بایستی به کشورهای فقیرتر با دادن آموزش بهتر و نشان دادن نحوه عملکرد تکنولوژی جدید کمک کنیم.
هر ساله رهبران بزرگترین کشورهای صنعتی در دنیا در خصوص مشکلات اقتصادی با یکدیگر به بحث و تبادل اطلاعات می‌پردازند. این گردهمایی را نشست سران گروه هشت می‌نامند. در چند سال گذشته، گروه‌های مخالف جهانی سازی، راه‌پیمایی‌ها و تظاهراتی را سازماندهی کردند تا خاطر نشان سازند که از نحوه توسعه اقتصادی جهان راضی نیستند.
منبع مقاله :
برگرفته از سایت اینگیلیش آنلاین
 
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط
موارد بیشتر برای شما