حنا چه خواصی دارد؟

استفاده از عصاره برگ گیاه به عنوان ضد گرفتگی عضلانی دستگاه گوارش
يکشنبه، 8 ارديبهشت 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حنا چه خواصی دارد؟
برگ‌های گیاه حنا بخش دارویی آن را تشکیل می‌دهند. این برگ‌ها حاوی ماده‌ای رنگی بوده علاو ه بر آن حنا دارای مانیتول و موسیلاژ است که باعث می شود برگ حنا به سهولت با آب به صورت خمیر در آید.

گیاه حنا در مناطق دارای آب و هوای خشک و تابستان گرم و طولانی به خوبی رشد می‌کند بنابراین طرفداران استفاده از خواص حنا و کاربرد آرایشی آن بیشتر در کشوهای مصر، آفریقا، عربستان، شبه قاره هند و آسیای جنوبی رایج است. در ایران بیشتر در جنوب کشور، استان‌های کرمان، هرمزگان و بلوچستان کاشته می‌شود.
   

خواص حنا (خواص درمانی و طبیعت آن)

خواص دارویی این گیاه به‌طور خلاصه عبارتند از:

1-  بهبودی زخم‌های ناشی از عفونت (یکی از خواص حنا مبارزه علیه قارچ‌های مولد کچلی است.)
2- خاصیت نرم کنندگی و ضد آفتابی (حنا به صورت پرده ای، مانع تأثیر اشعه خورشید بر روی پوست بدن می‌شود.)
3- استفاده از عصاره برگ گیاه به عنوان ضد گرفتگی عضلانی دستگاه گوارش
4- رنگ کننده بی‌زیان پوست و مو (حنا موهای سیاه را رنگی نمی‌کند ولی موهای سفید یا رنگی دیگر را رنگ قرمز می‌کند.)
5- استفاده از جوشانده برگ حنا برای درمان بیماری‌های پوستی، تسکین سر درد و دهان‌شویه
6- استفاده از پودر برگ حنا برای رفع اگزما و جلوگیری از تعریق دست و پا (گرد برگ حنا با برگ هلو و برگ تانن‌دار گیاهان مختلف را به خوبی مخلوط کرده و از آن به صورت ضماد استفاده شود.)
7- استفاده موضعی برای درمان درد مفاصل، جوش و زخم (برای تسکین درد اعصاب و مفاصل استفاده از روغن حنا به افراد توصیه می شود. برای اینکه این ضماد بهترین اثر را با خود به همراه داشته باشد باید گل حنا را در روغن بجوشانید، آن را صاف کرده و بعد از آن استفاده کنید.)
8- افزایش رشد موها (مالیدن مخلوط برگ‌های له شده حنا با روغن زیتون به موی سر کمک زیادی به رشد آن می‌کند، به ویژه اگر این مخلوط را با آب گشنیز ترکیب کرده و سپس مورد استفاده قرار داد.)
9- ضد ریزش مو (حنا یک درمان طبیعی ضد ریزش مو و حفظ سلامت مو است. کوتیکول های مو را درمان می‌کند در نتیجه در بهبود سلامت ریشه مو نیز موثر است که این امر مانع از خرد شدن تارهای مو شده و درخشندگی موها را حفظ می کند. همچنین حنا PH پوست سر را در حد متعادل نگه میدارد تا از ریزش موی زودرس جلوگیری کند.)
10- شادابی موها (پودر حنا را با آب و آبلیمو مخلوط کرده و به موها بمالید، سپس یک ساعت صبر کنید و بعد موها را بشویید.)
11- رویاندن ناخن (یکی دیگر از خواص حنا، رویاندن ناخن است. به این منظور باید روزی 10 گرم از آب جوشانده حنا را تهیه و به مدت 10 روز استفاده شود. برای این کار 10 گرم برگ حنا را در 250 سی سی آب خیسانده و بجوشانید تا به یک پنجم برسد سپس آن را شیرین کرده به مدت یک ماه تکرار شود.)
12- رفع بوی بد عرق پا (حنا کردن کف پا باعث لطیف شدن کف پا شده و بوی بد پا را از بین خواهد برد.)
 

 عوارض جانبی، موارد احتیاط و منع مصرف

1-  پودر حنا می‌تواند موجب تحریکات پوستی شود.
2- هنگام استفاده از حنا برای رنگ کردن ابرو و مژه دقت شود، زیرا خطر آسیب رساندن به چشم وجود دارد.
3- یکی از خواص حنا خاصیت مخدر بودن برگ‌های آن است، لذا مصرف مقادیر زیاد آن باعث سردرد و مسمومیت می‌شود.
4- لاوسون، ماده‌ای که در حنا وجود دارد سمیت بسیار کمی دارد و باعث کند شدن موقتی ضربان قلب با افزایش دامنه انقباض آن می‌شود.
 
در پایان بدانیم در حال حاضر، محصولات زیادی از حنا به عنوان مراقبت و نگهداری از مو در دنیا تولید شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله حنای بی‌رنگ، این نوع حنا رنگ طبیعی مو را حفظ و آن را درخشان می‌سازد. با توجه به اینکه بعضی خواص حنا، مربوط به ماده رنگی آن است، لذا به نظر نمی‌رسد که خواص حنای طبیعی، کاملا شبیه حنای بی‌رنگ باشد.


منبع:سایت ستاره


نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط