حرف زدن در خواب

افرادی برخورد کرده‌اید که در هنگام خوابیدن و زمانی که در خوابی عمیق هستند شروع به صحبت کرده و حتی گاهی فریاد می‌زنند. این افراد معمولاً پس از بیدار شدن، موضوع را به خاطر نداشته و چیزی از حرف‌های خود را به یاد نمی‌آورند.
شنبه، 23 فروردين 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
حرف زدن در خواب

هنگامی که در خواب صحبت می کنید چه می گویید؟

آیا نگران هستید که در خواب چیزی بگویید که ممکن است از گفتن آن پشیمان شوید؟ نگرانی های شما ممکن است بی مورد نباشند. براساس یک مطالعه که اخیرا انجام شده است، حرف هایی که نیمه شب می زنید ممکن است منفی تر و توهین آمیزتر از آنچه باشند که در بیداری به زبان می آورید.
 
صحبت کردن در خواب
در این مطالعه، محققان دریافتند که کسانی که در خواب حرف میزنند کلمه “نه” را چهار بار بیشتر در خواب خود نسبت به زمان بیداری به زبان می آورند. و کلماتی که با “ف” شروع می شوند در طول حرف زدن در خواب بیش از ۸۰۰ بار بیشتر از زمان بیداری به زبان آورده میشوند.

محققان برای مطالعه صحبت کردن در خواب، نزدیک به ۹۰۰ صحبت شبانه را از حدود ۲۳۰ بزرگسال در طول یک یا دو شب متوالی در یک آزمایشگاه خواب ثبت کردند. محققان خاطر نشان کردند که صحبت در خواب یک رخداد نسبتا نادر است و اغلب افراد در این مطالعه نوع خاصی از اختلالات خواب یا پاراسومنیا داشتند که رفتارهای غیر معمولی هستند که در طول خواب رخ میدهند.

پس از ثبت، جلسات شبانه برای فاکتورهایی همچون لفاظی، سکوت، تُن، مودب بودن و بد زبانی (دشنام) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. این نتایج با بزرگترین بانک زبان صحبت شده فرانسه برای مشاهده این که چگونه گفتار خواب از نظر فرم و محتوا با زبان فرانسوی که صحبت میشود، منطبق میشود، مقایسه شدند.

محققان دریافتند که اکثریت سخنان شبانه (۵۹ درصد) غیر قابل درک یا غیر کلامی، از جمله زمزمه یا خندیدن است.

اما در میان سخنان قابل فهم، میزان شگفت آوری از آنچه که گفته شدند، تهاجمی و خشن بود: ۲۴ درصد سخنان حاوی محتوای منفی، ۲۲ درصد زبان “تند و زننده” و تقریبا ۱۰ درصد شامل کلمه “نه” بودند. (در مقایسه، کلمه “نه”۲٫۵ درصد در زمان بیداری را به خود اختصاص داد.)

همچنین کلماتی که با حرف “ف” شروع می شدند مکرر بیان می شدند و یکی از رایج ترین واژه های صحبت شده در طول خواب بودند: کلمات شروع شده با حرف “ف” ۲٫۵ درصد از زمان را نشان دادند در مقایسه با تنها ۰٫۰۰۳ درصد از کلمات صحبت شده در زمان بیداری. در مجموع، ۱۰ درصد از تمام عبارت های صحبت شده در طول خواب، دشنام و بدزبانی بودند.

چرا اینقدر منفی؟ براساس این مطالعه، این یافته ها ممکن است آنچه که به عنوان نظریه شبیه سازی تهدید نامیده می شود را منعکس کنند، این نظریه توضیحی برای عملکرد رویاها است. این نظریه بیان می کند که رویاها شبیه سازی هایی هستند که به افراد کمک می کنند تا تهدیداتی را که می توانند در هنگام بیداری رخ دهند را تمرین کنند، که یک هدف تکاملی برای رویا دیدن را ارائه میدهد.

دکتر ایزابل آرنولف، متخصص مغز و اعصاب  گفت: اگر چه شرکت کنندگان در این مطالعه، فرانسوی بودند، نتایج این تحقیقات لزوما به این معنی نیست که مردم فرانسوی نسبت به سایر ملیت ها بی نزاکت تر هستند. آرونولف به لایو ساینس گفت: در حقیقت، این مطالعه یافته های گفته شده در مورد محتوای حرف زدن در خواب از خارج از کشور را بررسی کرد.

آرنولف گفت: اگر چه صحبت هایی که در طول خواب زده میشوند، بیشتر توهین آمیز و تند و زننده بودند، حرف ها مشابه حرف هایی بودند که در بیداری زده می شدند. صحبت هایی که در خواب زده میشدند، از لحاظ قواعد دستور زبان درست ادا می شدند و از نظر مکث و تعداد کلمات از الگوهای گفتاری روزمره مورد استفاده در یک عبارت پیروی میکردند.

دکتر کارل بازیل، مدیر بخش خواب و صرع در دانشگاه شهر نیویورک، که در این مطالعه شرکت نداشته، به لایو ساینس گفت: این یافته ها نشان می دهند گفتار خواب بسیار پیچیده تر از آنچه است که انتظار می رود و این ایده را تایید می کند که در تمام مراحل خواب، عملکرد مغز بالاتر بود.

طبق این مطالعه، در حقیقت، عباراتی که در طول خواب صحبت می شوند عمدتا از لحاظ قواعد دستور زبان درست بودند که نشان می دهد سیستم عصبی همانند زمانی که افراد بیدار هستند، کار می کند. در عین حال، زمزمه ها و گفتن اراجیف زیاد، نشان می دهند که هنوز مقداری مهار حرکتی دخیل است؛ به عبارت دیگر، مغز هنوز حرکت عضلانی را مسدود میکند.

محققان در این مطالعه نوشتند، در نهایت، گفتار خواب در این مطالعه نشان دهنده سطح پیچیده ای از عملکرد مغز است که می تواند به دانشمندان در درک بیشتر هدف و فرآیند رویاها کمک کند، حتی اگر این صحبت ها و رویاها با خودمان نسبت کمتری داشته باشند.


منبع: سایت راستینه


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط