همه چیز راجع به ‌‌‌‌‌درد بازو

درد بازو می‌تواند از طریق طیف وسیعی از مشکلات اعم از آسیب‌های مفاصل تا فشارهای عصبی ایجاد شود. بسته به علت، درد بازو می‌تواند بطور ناگهانی آغاز شود یا در طول زمان گسترش یابد. در بسیاری از موارد، درد بازو دقیقا از مشکلی در گردن یا قسمت بالایی ستون فقرات نشات می‌گیرد. درد بازو، بخصوص دردی که به بازوی چپ وارد می‌شود، می‌تواند حتی نشانه‌ای از حمله قلبی باشد.
پنجشنبه، 9 ارديبهشت 1400
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سحر رنجبررفیع
موارد بیشتر برای شما
همه چیز راجع به ‌‌‌‌‌درد بازو

درد بازو

دست درد از آن دسته مشکلات رایجی‌ست که به‌دلایل مختلفی ایجاد می‌شود. ممکن است در هر قسمت از دست احساس درد داشته باشید، در واقع احتمال درد در قسمت‌هایی مانند مچ دست، آرنج، بازو یا شانه وجود دارد. برای درمان دردهای ناشی از شانه درد بهتر است که به فوق تخصص شانه مراجعه کنید.

احساس درد در بازو می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، شایع‌ترین مشکل، فعالیت بیش از حد در این قسمت از بدن است. گاهی درد در بازو به‌طور ناگهانی شروع می‌شود و پس از مدت کمی بهبود می‌یابد. برخی اوقات به‌تدریج درد بازو افزایش پیدا می‌کند.1
 

شایع ترین علت های درد بازو

بسته به علت، درد ممکن است به طور ناگهانی شروع شده و از بین برود یا به تدریج افزایش یابد.

درد خفیف در بازوها معمولاً از موارد زیر ناشی می شود:

حرکت تکراری بازو

گردش خون ضعیف

وضعیت خواب نامناسب

ورزش یا صدمات ورزشی

برخی از دلایل احتمالی درد شدید بازو، عبارتند از:

آنژین

حمله قلبی

پیچ خوردگی بازو

استخوان شکسته

روماتیسم مفصلی

آسیب عضلانی اسکلتی

آسیب دیدگی آرنج و مچ دست

گرفتگی عصب مانند سندرم تونل کارپ

آسیب دیدگی شانه، بی ثباتی شانه یا سایر مشکلات.1
 

علائم درد بازو

علائم می تواند در یک یا هر دو بازو رخ دهد و بر روی مچ دست، آرنج و شانه تأثیر بگذارد. به غیر از درد، سایر علائم مرتبط با مشکلات بازو، عبارتند از:

التهاب

سرخی

سفتی در مفاصل

مشکل در حرکت دادن بازو

التهاب غدد لنفاوی زیر بغل

دمایی بالاتر از حالت طبیعی، لرز، سوزش و گزگز.2

همه چیز راجع به ‌‌‌‌‌درد بازو

راه‌های تشخیص درد بازو

پزشک معالج شما در ابتدا احتیاج دارد که علت اصلی بروز بازو درد را برای درمان آن پیدا کند. پزشک ابتدا یک معالجه بالینی را انجام داده و از شما در مورد فعالیت‌ها، آسیب‌های احتمالی و علائم و نشانه‌های سوال می‌کند.

پزشک معالج شما ممکن است بر اساس علائم آزمایش‌های زیر را برای تشخیص علت بروز بازو درد تجویز کند:

پزشک ممکن است که از شما بخواهد که بازوهای خود را بلند کرده یا حرکات ساده‌ای را انجام دهید تا دامنه‌ی حرکت بازوهای شما را ارزیابی کند. این نوع معاینات می‌تواند به پزشک در شناسایی محل و علت بروز درد و جراحت احتمالی کمک کند. 

آزمایش خون هم به پزشک کمک می‌کند تا بیماری‌ها یا عوارض احتمالی که ممکن است موجب درد بازو شده‌اند از جمله دیابت یا عارضه‌ای که موجب التهاب مفاصل شده‌ را تشخیص دهد.

آزمایش اشعه ایکس نیز می‌تواند به پزشک کمک کند تا شکستگی استخوان‌ را تشخیص دهد. 

اگر پزشک احتمال دهد که بازو درد شما ممکن است با مشکلات قلبی مرتبط است، احتمال دارد که آزمایش‌های برای بررسی عملکرد قلب و بررسی جریان خون به عضله قلب تجویز کند.

دستگاه سونوگرافی از امواج فراصوت برای تصویربرداری اعضای بدن استفاده می‌کند و می‌تواند به پزشک کمک کند تا مشکلات مفاصل، رباط‌ و تاندون‌ها را تشخیص دهد.

پزشک ممکن است که از سی‌تی اسکن و ام‌آرآی برای تصویربرداری‌های دقیق‌تری از بافت‌های نرم و استخوانی استفاده کند تا مشکلات احتمالی را تشخیص دهد.3
 

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم بهبود نیافت یا شما مستعد ابتلا به دوره های مکرر درد بازو هستید، به پزشک یا فیزیوتراپی مراجعه کنید. سایر شرایطی که مستلزم مشاوره پزشکی است شامل موارد زیر است:

درد برای چندین هفته بدون هیچ گونه بهبودی ادامه دارد.

افزایش التهاب، درد یا قرمزی

شنیدن صدا از بازوی آسیب دیده

ضعف مداوم، درد و التهاب طول شب

درد بازو بعد از یک جلسه تمرین با استراحت از بین می رود.

احساس سوزن سوزن شدن یا بی حسی در ناحیه آسیب دیده

تب و التهاب که ممکن است در صورت وجود عفونت در بازو رخ دهد.2
 

روش‌های درمانی جهت تسکین درد بازو

روش‌های درمانی درد بازو بسته به‌علت ایجاد این عارضه، در هر فرد متفاوت خواهد بود. به‌طور کلی درمانی‌هایی که در نظر گرفته می‌شود به شرح زیر است:
 
مصرف داروهای مسکن
گاهی ممکن است درد بازو به‌اندازه‌ای باشد، که پزشک تنها داروی مسکن برای شما تجویز کند.
 
داروهای ضدالتهاب
برای دردهای ناشی از التهاب، تجویز کورتیکواستروئید می‌تواند به کاهش التهاب و درد کمک کند. این نوع داروها ممکن است به شکل‌های متفاوتی مانند تزریقی یا خوراکی برای بیمار تجویز شود.
 
فیزیوتراپی
ممکن است لازم باشد که درد ناشی از بازو را با فیزیوتراپی درمان کنید. این روش درمانی زمانی به شما توصیه می‌شود، که دامنه حرکات محدود شده باشد.
 
عمل جراحی
در موارد شدید و زمانی که درد بازو به درمان‌های اولیه و ابتدایی پاسخ مثبت ندهد، عمل جراحی برای بیمار انجام می‌گیرد. به‌عنوان مثال زمانی که متخصص ارتوپد تشخیص دهد که رباط دچار پارگی و استخوان‌ها دچار شکستگی شدند، ممکن است نیاز به انجام جراحی باشد.1
 

درمان‌های خانگی برای درد بازو

علاوه بر داروهایی که پزشک می‌تواند برای بازو درد تجویز کند، می‌توان از برخی درمان‌های خانگی در منزل هم استفاده کرد که شامل موارد زیر هستند:
 
استراحت
خیلی اوقات تمام چیزی که ممکن است بدن شما به آن احتیاج داشته باشد، استراحت است. به ناحیه‌ای که در آن احساس درد می‌کنید کاملا استراحت داده و از ورزش و حرکات شدید خودداری کنید.
 
یخ
گذاشتن یخ روی محل جراحت می‌تواند موجب کاهش تورم و التهاب شود. یک کمپرس یخ یا کیسه یخی را درون حوله‌ای بگذارید و به مدت ۲۰ دقیقه بر روی ناحیه‌ای که درد دارید بگذارید. حداقل نیم ساعت بین گذاشتن کمپرس‌های یخ فاصله بگذارید.

همه چیز راجع به ‌‌‌‌‌درد بازو
 
مسکن‌های بدون نسخه
چنانچه درد شما خفیف است و نیازی به مراجعه به پزشک ندارید، می‌توانید از برخی داروهای بدون نسخه مانند آسپرین یا ایبوپروفن استفاده کنید. مراقب باشید مصرف این داروها از مقدار توصیه شده و ایمنی فراتر نرود.
 
فشرده‌سازی
بستن نواحی آسیب دیده با نوار فشاری یا باند پلاستیکی می‌تواند به کاهش ورم کمک کرده، مانع از کشیدگی مفصل شده و موجب بهبودی بازو درد شود. 
 
بالا نگه داشتن دست
در موارد زیادی می‌توانید برای کاهش بازو درد، سطح دست خود را بالا نگه دارید. این کار موجب می‌شود که جریان خون در دست‌ها افزایش پیدا کرده و روند بهبودی بازو درد نیز تسریع پیدا کند.

اما چنانچه هر یک از راهکارهای فوق باعث بدتر شدن بازو درد شد، سریعا درمان‌های خانگی خود را متوقف کرده و با پزشک تماس بگیرید.3
 

عوارض احتمالی درد بازو

درد خفیف بازو به خوبی با درمان رایج و مسکن پاسخ می دهد. با این حال، اگر به مدت چند هفته دچار درد بازو هستید، بهتذ است که به پزشک مراجعه کنید.  درد مداوم ممکن است در موارد شدید خطر عوارض یا آسیب دائمی را در پی داشته باشد.

برخی از عوارض احتمالی درد بازو، عبارتند از:

معلولیت

دوره های طولانی درد

آسیب دائمی به عصب

از دست دادن قدرت در بازوها

انتشار عفونت به اندام های دیگر

از دست دادن بازو در نتیجه قطع جراحی

ناتوانی در انجام کارهای ساده در زندگی روزمره.2
 

راه‌های پیشگیری از درد بازو

در بسیاری از موارد، بازو درد به دلیل آسیب‌دیدگی یا عارضه‌ای قابل پیشگیری به وجود می‌آید. برای پیشگیری از آسیب‌دیدگی و درد مفاصل موارد زیر را رعایت کنید:

قبل از اینکه ورزش را شروع کنید، به اندازه کافی حرکات کششی انجام دهید.

برای پیشگیری از آسیب‌دیدگی حتما در هنگام ورزش فرم صحیح بدنی را رعایت کنید.

در هنگام ورزش از لوازم پوششی و حفاظتی استفاده کنید.

فرم مناسب خود را نگه دارید.

در بلند کردن اجسام دقت کنید.1

پینوشتها
1.www.drseyedsalehi.com
2.www.pezeshket.com
3.www.drdr.ir


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط