مواد لازم در تهیه مربای طالبی
طالبی بزرگ: ۱ عددشکر: ۴ لیوان
جوش شیرین: ۱۰ گرم
آبلیموی تازه: ۱ قاشق مرباخوری
آب: دو لیوان
طرز تهیه مربای طالبی در منزل
برای تهیه مربای طالبی ابتدا طالبی را برش بزنید و قسمت رویی و نرم آن را برش بزنید سپس آن را در مکانی مناسب قرار دهید.پوست قسمت سفت طالبی را بگیرید و این قسمت را در اندازه دلخواه خود خرد نمایید.
در این مرحله از طرز تهیه مربای طالبی درون کاسه ای مناسب آب بریزید و جوش شیرین را درون آب بریزید تا حل شود سپس طالبی های خرد شده را به صورتی که آب روی آن ها را بگیرید درون ظرف بریزید و بعد از گذشت ۵ ساعت طالبی ها را بشویید و درون قابلمه ای مناسب بریزید سپس شکر و دو لیوان آب را روی طالبی ها ریخته و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید تا مربا آماده شود.
بعد از اینکه مربا شروع به حباب زدن کرد آبلیمو را به آن بیفزایید و به مدت ده دقیقه دیگر صبر نمایید تا مربا به قوام لازم برسد سپس مربا را از روی حرارت گاز بردارید.
نکات طلایی برای تهیه مربای طالبی
۱. برای خرید طالبی ابتدا به کمک کف دست به آن ضربه بزنید اگر طالبی صدای تو خالی دارد مناسب است.۲. طالبی مناسب است که هیچ نقطه یا له شدگی نداشته باشد.
۳. اگر پوست طالبی کرم یا زرد رنگ باشد یعنی به خوبی رسیده است و اگر پوست طالبی سبز باشد نشانه کال بودن آن می باشد.
۴. یکی دیگر از انواع روش ها برای تشخیص طالبی رسیده این است که بوی ملایمی از پوست آن به مشام برسد. 1
دلایل شکرک زدن مربا
بسیاری از خانم ها دوست دارند مربا هایی که برای صبحانه استفاده می کنند را خودشان تهیه کنند ولی در برخی از مواقع با مشکلاتی رو به رو می شوند و مربای هویج، مربای آلبالو، مربای بهار نارنج و سایر مربا هایی که تهیه می کنند شکرک می بندد و در بیش تر موارد خانم ها این مربا ها را از یخچال خارج می کنند و آن ها را می ریزند. بهتر است علت این پدیده را بدانید و با آن آشنا باشید تا بتوانید از این امر جلوگیری کنید.شیرینی بیش از حد
در نظر داشته باشید که شکرک بستن مربا به نشانه خراب بودن آن نمی باشد. در واقع یکی از دلایل این کار استفاده از شکر به میزان بسیار زیاد می باشد.بهتر است برای تهیه مربا از یک دستور ساده استفاده کنید تا هم مزه و خوبی به آن ها بدهید و هم از شکرک بستن آن ها جلوگیری کنید.
استفاده از دما های بالا
مربا یکی از چاشنی های صبحانه می باشد و معمولا به همراه کره و روغن زرد از آن استفاده می شود. این چاشنی را باید روی دمای ملایم قرار بدهید و آن را بپزید زیرا در صورتی که از دما های بالا استفاده کنید ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود و مربای شما علاوه بر طعم سوختن دچار شکرک بستن شود.نرسیدن به قوام بالا
کپک زدن با شکرک زدن فرق دارد و همانطور که می دانید کپک ها نوعی قارچ اند. در واقع یکی از دلایلی که باعث خراب شدن مربا می شود نرسیدن به قوام بالا می باشد. در واقع باید مربا های خود را از حالت رقیقی خارج کنید تا این مشکل برای آن ها ایجاد نشود و زمانی که مربا را در ظرف می ریزید حتما سعی کنید از ظروف خشک استفاده کنید.جلوگیری از شکرک زدن
یکی از کار هایی که می توانید انجام بدهید این است که از شکرک بستن مربا جلوگیری کنید. برای این کار لازم است تا به نکاتی توجه کنید که عبارت اند از :در مربا های شیرین مانند مربای سیب باید حتما از آبلیمو و یا جوهر لیمو استفاده کنید. این کار شما باعث می شود تا آستانه تبلور قند بالا برود و از شکرک بستن آن ها جلوگیری کند.
برای جلوگیری از شکرک بستن در مربا های ترش بهتر است میزان کم تری از این مواد ذکر شده استفاده کنید زیرا میوه های ترش کمی اسیدی هستند و می توانند تا حدودی کار آبلیمو را انجام بدهند.
از بین بردن شکرک مربا
اگر مربایی که در منزل تهیه کرده اید شکرک زده است بهتر است نگران نباشید زیرا این امر موجب کاهش کیفیت مربای شما نمی شود و شما می توانید به راحتی این مشکل را رفع کنید. در واقع برای از بین بردن شکرک مربا باید مقداری آب جوش و آب لیمو را به مربا اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار بدهید تا به خوبی بجوشد. شما می توانید با یک راه حل بسیار سادی این مشکل را از بین ببرید. 2خواص طالبی
1.ضد پیری
برای حفاظت از پوست و تسریع فرایند ترمیم بدن ما به کلاژن احتیاج دارد. کلاژن مادهای است که از اثرات پیری زودرس جلوگیری میکند.شما میتوانید این مادهی مفید را در طالبی پیدا کنید. مصرف این میوه مطمئنا شما را از پیری زودرس دور نگه میدارد و باعث میشود جوانتر به نظر برسید.
۲. گزینهی رژیمی خوب
۹۰٪ طالبی از آب تشکیل شده است. این مقدار زیاد آب میتواند به شما احساس شادابی و جوانی ببخشد و از ابتلای شما به گلودرد جلوگیری کند.طالبی همچنین کالری، چربی و کلسترول پایینی دارد در نتیجه در صورتی که رژیم داشته باشید مصرف آن گزینهی بسیار مناسبی به شمار میرود.
۳. ضد سرطان
درست مانند سایر میوههای تازه است. طالبی نیز میتواند به خاطر محتوای کاروتنوئیدش مانع ابتلای شما به سرطان بشود.کاروتنوئید رنگدانهی طبیعی موجود در میوهها و سبزیجات است. محتوای زیاد کاروتنوئید درون این میوه میتواند از ابتلای شما به سرطانهایی مانند سرطان ریه و سرطان سینه جلوگیری کند.
۴. پیشگیری از حملهی قلبی
محتوای آدنوزین در طالبی فقط باعث پیشگیری از ابتلا به سرطان نمیشود بلکه از رسوبات خون که به حملهی قلبی و سکته منجر میشود نیز جلوگیری میکند.آدنوزین میتواند به شما کمک کند سلولهای خونی را منکوب کنید و در نتیجه خطر سکته یا حملهی قلبی به حداقل خواهد رسید.
۵. سلامت چشم
طالبی غنی از بتاکاروتن است که برای افزایش قدرت دید و حفظ سلامت چشمها مفید است. بتاکاروتن به ویتامین A.تبدیل و توسط بدنمان برای بهبود عملکرد چشم به خصوص در وضعیتهای کم نور استفاده خواهد شد.
۶. پیشگیری از ناتوانی جنسی
مطابق چند پژوهش صورت گرفته در انگلستان، طالبی حاوی آمینو اسیدی به نام سیترولین است که میتواند آرژینین تولید کند.آرژینین برای آرامسازی جریان خونی که به سمت آلت تناسلی میرود مفید است.
آرژینین به عنوان یک محرک عمل میکند که میتواند رگهای خونی را کنترل کند به نحوی که بتوانید از اختلال نعوظی که تحت عنوان ناتوانی جنسی شناخته میشود پیشگیری کنید.
۷. منبع لیکوپن
لیکوپن مادهای مفید است. لیکوپن در گوجه فرنگی هم یافت میشود، اما مقدار لیکوپنی که در این میوه یافت میشود بیشتر است.طالبی سرشار از لیکوپن است. لیکوپن ترکیبی فعال است که میتواند به ما کمک کند سلولهای خطرناک سرطانی را از بین ببریم.
لیکوپن نه تنها میتواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد بلکه خطر حملهی قلبی را نیز کم میکند.
بنابراین، اگر میخواهید قلبی سالم داشته باشید و از خود در برابر سرطان حفاظت کنید این میوه را که به شما پیشنهاد میشود مصرف کنید.
۸. جلوگیری از دیابت
دیابت به خاطر مصرف بیش از حد خوراکیهای چرب و شیرین اتفاق میافتد. دیابت یک بیماری ژنتیکی است.هرچند دیابت به عنوان بیماری ژنتیکی شناخته میشود، اما این به معنی آن نیست که شما از آسیب این بیماری در امان هستید.
محتوای قند و آب درون این میوه میتواند به شما کمک کند بخش خطرناک خوراکیهایی که مصرف میکنید را به صورت متعادل در بیاورید.
طالبی همچنین سرشار از کالریهایی است که میتوانند باعث شوند احساس سیری و عدم گرسنگی کنید. 3
پی نوشت:
1.www.arga-mag.com
2.www.namnak.com
3.www.snn.ir