براي بچه‌ها صندلي مخصوص بخريد

همه‌ساله تعداد زیادی کودک در سوانح رانندگي مجروح و یا کشته مي‌شوند. در بيشتر موارد نيز دليل زخمي يا کشته شدن کودکان استفاده نکردن از کمربند ايمني يا صندلي متناسب با وزن و سن آنهاست. در يک تصادف احتمال پرت شدن کودکان از صندلي عقب به سمت شيشه در مقايسه با افراد بزرگسال 6 تا 7 برابر است و حتي اگر کودکان پرت نشوند احتمال گير کردن آنها بين دو صندلي بسيار زياد است. صندلي اتومبيل مخصوص کودکان اين امکان را فراهم مي‌آورد که در موقع ترمز شديد
پنجشنبه، 20 خرداد 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
براي بچه‌ها صندلي مخصوص بخريد
براي بچه‌ها صندلي مخصوص بخريد
براي بچه‌ها صندلي مخصوص بخريد

ترجمه : محمدرضا عليزاده




همه‌ساله تعداد زیادی کودک در سوانح رانندگي مجروح و یا کشته مي‌شوند. در بيشتر موارد نيز دليل زخمي يا کشته شدن کودکان استفاده نکردن از کمربند ايمني يا صندلي متناسب با وزن و سن آنهاست. در يک تصادف احتمال پرت شدن کودکان از صندلي عقب به سمت شيشه در مقايسه با افراد بزرگسال 6 تا 7 برابر است و حتي اگر کودکان پرت نشوند احتمال گير کردن آنها بين دو صندلي بسيار زياد است. صندلي اتومبيل مخصوص کودکان اين امکان را فراهم مي‌آورد که در موقع ترمز شديد احتمال صدمه ديدن کودکان به حداقل برسد...
هنگام خريد صندلي اتومبيل کودک بايد برچسب آن را نگاه کرده و صندلي مناسب وزن کودک را انتخاب کرد. بين 0 تا 3 سالگي صندلي‌ها اين‌گونه تقسيم‌بندي مي‌شوند:
• گروه 0 مناسب از زمان تولد تا زماني که وزن کودک به 10 کيلوگرم برسد.
• گروه 0+ مناسب از زمان تولد تا زماني که وزن کودک به 13 کيلوگرم برسد.
• گروه 1 مناسب براي کودکاني با وزن 9 تا 17 کيلوگرم
• گروه 2 و 3 مناسب براي کودکاني با وزن 15 تا 25 کيلوگرم و 25 تا 36 کيلوگرم
توجه کنيد که روي برچسب صندلي علامت « universal » نوشته شده باشد. بودن اين علامت يعني صندلي براي انواع اتومبيل‌‌ها مناسب است. تا 9 ماهگي بسيار مهم است صندلي‌اي را انتخاب کنيد که از گردن و سر کودک محافظت کند و به همين دليل بهتر است صندلي گروه 0 را انتخاب کنيد. بهترين مکان براي قرار دادن صندلي کودک، صندلي پشت اتومبيل است اما اگر مي‌خواهيد کودک‌تان را ببينيد در صورتي که اتومبيل شما مجهز به ايربگ يا کيسه هوا نباشد مي‌توانيد او را روي صندلي جلو نيز بگذاريد. مراقب باشيد زيرا اگر اتومبيل کيسه هوا داشته باشد، در حين تصادف احتمال خفه شدن کودک شما وقتي در صندلي جلو باشد، بسيار زياد است. در حال حاضر صندلي‌هاي پيشرفته‌‌اي وارد بازار شده است که سيستم رگلاژ داشته و قابل تنظيم براي هر سني است. قيمت اين نوع صندلي‌ها بالاتر از انواع کلاسيک است اما از آنجا که براي هر سني مناسب است درنهايت در هزينه‌ها صرفه‌جويي مي‌کند. در ضمن اين صندلي‌ها به شکل سبد نوزاد هم درمي‌آيند و در دوران نوزادي مي‌توان از آنها هم به عنوان سبد حمل و هم به عنوان صندلي مخصوص اتومبيل استفاده کرد.

4 نکته مهم در انتخاب صندلي کودک:

1 حتما صندلي‌اي انتخاب کنيد که علامت استاندارد داشته باشد. علامت E نيز در محصولات خارجي نشانه تست شدن آنهاست.
2 از خريد صندلي‌هاي دست دوم خودداري کنيد، حتي اگر فروشنده بگويد که مدت کوتاهي از آن استفاده کرده است. فراموش نکنيد که اين صندلي ايمني کودک شما را تضمين مي‌کند.
3 بعد از تصادف صندلي را تعويض کنيد. اين احتمال وجود دارد که صندلي دچار صدماتي شده باشد که با چشم قابل ديدن نباشد و در نتيجه در تصادف بعدي موثر عمل نکند.
4 اگر مدام در حال تعويض صندلي از يک اتومبيل به اتومبيل ديگر هستيد، انواعي را انتخاب کنيد که آسان باز و بسته مي‌شوند.

کودک و صندلي غذا:

نشاندن کودک سر ميز غذا در کنار ديگر اعضاي خانواده براي راه يافتن وي به دنياي بزرگسالان خوب است اما چندان کار عاقلانه و ايمني نيست. ممکن است کودک از روي صندلي بيفتد و دچار آسيب شود. آمار نشان مي‌دهد از هر 10 کودکي که به بيمارستان آورده مي‌شوند، 2 نفر از روي صندلي افتاده‌اند. به محض آنکه کودکان قدرت نشستن پيدا مي‌کنند، يعني تقريبا از 6 تا 8 ماهگي دوست دارند در تمامي فعاليت‌ها همراه اعضاي خانواده باشند. صندلي مخصوص غذا خوردن براي کودکان 6 ماهه تا 2 تا 3 ساله مناسب است. صندلي‌ها در سه جنس، چوبي، فلزي و پلاستيکي موجود است. انواع چوبي، غيرقابل تغيير و کمي ناراحت است اما به هر حال محکم بوده و ديرتر خراب مي‌شوند. استفاده از يک تشکچه روي صندلي حتما توصيه مي‌شود. انواع فلزي و پلاستيکي بهترند چون راحت‌تر جا به جا شده و نگهداري آنها ساده‌تر است. اما به هر حال جدا از جنس صندلي‌ها انواع ارگونوميک مناسب‏تر است که مناسب قد کودکان طراحي شده است و بلندي آنها نيز قابل تنظيم است و در ضمن چون تجهيزات آن قابل جدا شدن است جمع کردن و نگهداري آن نيز آسان است. در کل هر نوعي را که انتخاب مي‌کنيد بايد توجه داشته باشيد که تا چه حد ايمن و قابل استفاده است. صندلي بايد ثابت بوده و تعادل داشته باشد و کفي آن به اندازه کافي راحت و پهن باشد. پشتي صندلي بايد به اندازه‌اي بلند باشد که سر کودک را حفظ کند. جا پايي از جمله اجزاي ضروري هر صندلي است و به کودک اين امکان را مي‌دهد در عين حفظ تعادل به راحتي بتواند بالا يا پايين بيايد. حتما موقع خريد کودک را همراه‌تان ببريد و او را روي صندلي بنشانيد تا کاملا از مناسب بودن آن مطمئن شويد. نکته ديگر اينکه صندلي را در خانه در جايي قرار دهيد که جلوي چشم‌تان باشد و اگر کودک‌تان از آن بالا رفت او را ببينيد. براي مدت طولاني هم کودک را روي صندلي ننشانيد چون کمر او به اندازه کافي ماهيچه‌اي نشده است.

بازار بچگانه:

با تولد کودک، شادي به خانه مي‌آيد. والدين و اطرافيان و دوستان تلاش مي‌کنند مايحتاج کودک را فراهم کنند. از ميان وسايلي که براي کودک خريداري مي‌شود برخي وسايل در اولويت قرار دارند و براي حفظ سلامت و ايمني ضروري‌ترند. اگر شما هم کودکي در خانه داريد، بد نيست نگاهي به فهرست زير بيندازيد تا با چشم‌هاي باز، سري به بازار بزنيد.

1 کالسکه :

کالسکه کودک وسيله‏اي است که هنگام بيرون رفتن به کمک‌تان مي‌آيد. کالسکه‌ها انواع گوناگوني دارند اما باز هم جداي مدل، ايمني است که حرف اول را مي‌زند. نشيمنگاه کالسکه بايد ثابت، به اندازه کافي سفت و مقاوم باشد. ترجيحا بهتر است قد کالسکه کمي بلند باشد. موقع خريد به وزن کودک، کيفيت پارچه و سيستم توقف و حرکت کالسکه دقت کنيد. انتخاب کالسکه‌هاي پلاستيکي با پارچه‌هاي نامرغوب توصيه نمي‌شود. بهتر است هزينه بيشتري صرف کرده و در عوض کالسکه باکيفيت، ايمن و مناسبي بخريد.

2 جاي دارو :

کودکان کنجکاوند، پس اگر در خانه بچه داريد، داروها را از گوشه و کنار خانه جمع کرده و همگي را در جايي دور از دسترس کودکان نگه داريد. بهترين کار تهيه جايگاه‌هاي مخصوص داروست. اين جايگاه‌ها بايد در ناحيه‌اي دور از دست کودکان و بالاي ديوار قرار بگيرد. ترجيحا بهتر است اين جايگاه‌ها قفل ايمني داشته باشند. کودکان به قوطي قرص‏هاي رنگي به چشم يک قوطي آب‌نبات نگاه مي‌کنند و ممکن است راحت چند قرص را با هم ببلعند و دچار مسموميت شوند.

3 محافظ پريز :

پريزها يکي ار نقاط خطر در خانه‌اند. اگر کودکي در خانه داريد، حتما محافظ پريز تهيه کنيد چون کودک ممکن است ميله يا وسايل فلزي يا حتي انگشت‌اش را درون سوراخ‌هاي پريز کند و دچار برق‌گرفتگي شود. براي پيشگيري از اين مشکل توصيه مي‏شود تمام پريزها را با استفاده از محافظ‏هاي پلاستيکي پريز بپوشانيد.
منبع: www.salamat.com




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط