چهارشنبه، 22 اسفند 1397

حکم گوش دادن به موسیقی بی محتوا

پرسش :

گوش دادن به آهنگی که هیچ گونه توجهی به اشعار همراه با آن نمی‌شود و یا اصلاً به زبانی خوانده می‌شود که معنای آن فهمیده نمی‌شود، چه حکمی دارد؟

پاسخ :
همه مراجع: گوش دادن به موسیقی حرام جایز نیست و توجّه نداشتن به محتوا و عدم شناخت زبان خواننده، هیچ تأثیری در آن ندارد[۱].

پی نوشت:
[۱]. خامنه‌ای، اجوبه الاستفتائات، س ۱۱۴۱ و ۱۱۵۷؛ مکارم، استفتائات، ج ۲، س ۷۰۱ و ۷۰۸؛ تبریزی، صراط النجاه، ج ۵، س ۱۱۵۲؛ سیستانی، Sistani.org، موسیقی، ش ۲۲؛ دفتر: امام، بهجت، فاضل، صافی، نوری و وحید.

منبع: پرسشها و پاسخهای دانشجویی احکام موسیقی؛ دفتر نشر معارف – تدوین و تألیف: سید مجتبی حسینی (مطابق با نظر ده تن از مراجع عظام)

پرسش های مرتبط:

اگر زن در شب عروسی غنا بخواند، آیا مردان محرم می‌توانند به آن گوش فرا دهند؟

استفاده از آهنگ‌های مبتذل (موسیقی حرام)، در مجالس عروسی زنان چه حکمی دارد؟

آیا جایز است همراه غنا و آوازخوانی زن در مجالس عروسی، دف و دایره بزنند؟

آیا غنا و آوازخوانی زن در مجالس جشن میلاد و اعیاد ائمه (علیهم السّلام) و مانند آن جایز است؟

حکم دست زدن در مراسم عروسی چیست؟

حکم دست زدن در مراسم و جشن‌هایی که به مناسبت ایام ولادت و اعیاد ائمّه (علیهم السّلام) برگزار می‌شود، چیست؟

حکم دست زدن به منظور تشویق و تأیید شخص یا کاری، چگونه است؟

حکم دست زدن در مساجد و حسینه‌ها چیست؟