چهارشنبه، 2 مرداد 1398

آثار مترتب بر رابطه نامشروع از حیث نسب و مهریه

پرسش :

اگر مردی با زن نا محرمی تفخیذ کند و انزال شود و فرزندی منعقد گردد بی‏آن که دخول صورت گرفته باشد حکم فرزند و زوال بکارت که بر اثر تولد فرزند حاصل می‌‏شود چیست؟

پاسخ :
آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی
«هرگاه یقین داشته باشد که انزال نمی‌‏شود، بعید نیست فرزند آنها همچون فرزند شبهه باشد و اگر احتمال می‏‌داده است، خالی از اشکال نیست و در مورد مهر المثل اگر زن با میل و رضایت خود حاضر شده و احتمال این امر را می‏داده مهر المثل ندارد و اگر احتمال نمی‏‌داده و رضایت به غیر تفخیذ نداشته، احتیاط واجب دادن مهر المثل است. 78/10/08»

منبع: استفتائات جدید، انتشارات مدرسه الامام علی بن ابی‌طالب (ع)، قم، چاپ اول، 1375 ش، ج 1، ص 247.