شنبه، 17 اسفند 1398

استرس‌زایی فضای مجازی برای کودکان هنگام شیوع کرونا

پرسش :

با توجه به شیوع بیماری کرونا، یکی از محیط‌های استرس‌زا برای کودکان، فضای مجازی است با این مسأله چه کنیم؟

پاسخ :
پاسخ از خانم دکتر معصومه طاهری، متخصص کودکان و گفتاردرمانی:

استرس برای مغز و سیستم عصبی کودک بسیار آسیب‌زاست و موجب مختل شدن ترشح هورمون‌های دوپامین و سروتونین می‌شود و این باعث ترس محیطی خواهد شد. در محیط‌های خانوادگی مواظب باشید متن‌های فضای مجازی را با صدای بلند نخوانید، چون در این حالت به‌طور ناخودآگاه در کودکتان استرس ایجاد می‌کنید.

اگر کودکانی که از اختلال وسواس فکری رنج می‌برند به کرونا ویروس به‌طور وسواس گونه فکر می‌کنند، والدین می‌توانند از طریق بازی غول کُش و بازی ترکاندن بادکنک ویروس کرونا از بروز افکار مزاحم در کودکان جلوگیری کنند. در هنگام پخش اخبار و برنامه تلویزیونی ویژه کرونا ویروس کودکان را از محل دور کنید یا این‌گونه برنامه‌ها را نزد کودکان تماشا نکنید.

حتماً وقت کافی برای خندیدن و داشتن سرگرمی با فرزندتان اختصاص بدهید و خاطرات و لحظات خوبی را به وجود آورید؛ زیرا همین خندیدن باعث آرامش او می‌شود؛ بنابراین سعی کنید لحظاتی را بسازید که عاری از هرگونه افکار منفی باشد. شادی و تفکر مثبت عامل اصلی کاهش استرس در افراد به ویژه کودکان است، پس مثبت اندیش و شادباشید.