دوشنبه، 11 اسفند 1399

احکام وقف/ اجاره وقف: سوال سی و سه

پرسش :

یک قطعه زمین بایر، به نام حضرت سید الشهدا وقف‏ ‏شده و مدت ها بی منفعت مانده است. بعداً با تقاضای اهالی محل در سال 1357، به‏‎ ‎‏وسیلۀ دولت، در رژیم گذشته مدرسه ساخته شده. آیا در نظر مبارک، تصرف و نماز‏‎ ‎‏خواندن در آن مدرسه مشروع و مباح است یا نه؟ چنانچه احتیاج به اجازه و امضای‏‎ ‎‏حاکم شرع بوده باشد؛ تقاضا داریم: اجازۀ مذکور را ذیلاً مرقوم فرموده و مسلمانان و‏‎ ‎‏هیأت مدرسۀ این محل را آسوده نمایید.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، با رجوع به متولی شرعی وقف و اجارۀ از او، تصرفات مانع‏‎ ‎‏ندارد و مال الاجاره باید در جهت وقف صرف شود.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.