چگونه از استرس و اضطراب زندگی دوری کنیم ؟

شاید برای همه انسان ها اتفاق بیوفتد که در زندگی شان دچار استرس و اضطراب شدید شوند اما شما می توانید با تغییر در سبک زندگی تان انرژی های منفی را از خودتان دور کنید و راهکارهای آسان دوری از استرس را یاد بگیرید.
يکشنبه، 7 بهمن 1397
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه از استرس و اضطراب زندگی دوری کنیم ؟
توکل به خدا یکی از راه های کاهش استرس است. وقتی انسان یاد خدا را در دل خود زنده نگه دارد، به آرامش عمیق، همراه با خشنودی می رسد.
 
چکیده : شاید برای همه انسان ها اتفاق بیوفتد که در زندگی شان دچار استرس و اضطراب شدید شوند اما شما می توانید با تغییر در سبک زندگی تان انرژی های منفی را از خودتان دور کنید و راهکارهای آسان دوری از استرس را یاد بگیرید.

تعداد کلمات 1313 / تخمین زمان مطالعه 7 دقیقه

چگونه از استرس و اضطراب زندگی دوری کنیم ؟

تغییر در سبک زندگی برای دوری از استرس

برای دوری از استرس ها یا فشارهای روانی، راهکارهای مختلفی وجود دارد که می توانید با رعایت و بکارگیری این روش ها علاوه بر حل یا کم کردن مشکلات به آرامش پایدارتری دست یابیم و استرس خود را کنترل کنیم.
 

برای دوری از استرس چه کارهایی انجام دهیم

به اعتقاد روانشناسان این سبک زندگی و باورهای ماست که زندگی شاد و بدون استرسی ایجاد می کند؛ یعنی گاه فقط کافی است تا سبک زندگی ما عوض شود. گاه تغییرات به ظاهر کوچک، اتفاقات شیرینی به دنبال خواهد داشت. مانند : درباره اینکه چه چیزی شما را خوشحال می کند، به دقت فکر کنید: در این دنیای بزرگ چیزهای متعددی هستند که مایه خوشحالی ما می شوند. فقط کافی است با دقت به آنها فکر کرده و برای رسیدن به آنها برنامه ریزی کنید. رسیدن به این اهداف، حس خوبی در شما ایجاد خواهد کرد.
 

با افراد مثبت و شاد رفت وآمد کنید

حتما شما هم این ضرب المثل را شنیده اید؛ کمال هم نشین در من اثر کرد. این نکته را به خاطر داشته باشید که حال خوب و بد، به صورت مسری به اطراف سرایت می کند؛ اگر با افرادی که دائم از مشکلات گلایه می کنند رفت وآمد کنید، انتظار حال خوب انتظار زیادی است. پس از همین الآن سعی کنید با افراد مثبت معاشرت کنید تا سرزندگی آنها به شما هم سرایت کند.
 

هر روز برای خودتان وقت بگذارید

گاه کارهایی که به ظاهر کوچک و بی اهمیت هستند؛ مثل پیاده روی، یک شام خوب، صحبت با یک دوست و... می تواند حال ما را خوب کند. تاثیر این کارهای به ظاهر کوچک بر شادمانی ما، فوق العاده است . لیستی از این کارهای کوچک تهیه کرده و سعی کنید هر روز حداقل یکی از آنها را انجام دهید.
 

عقل سالم در بدن سالم است

ورزش و تغدیه سالم یکی از مهم ترین عوامل شادکامی است؛ از مصرف فست فودها تا جایی که امکان دارد اجتناب کنید و سعی کنید حتما ورزش را در برنامه روزانه تان قرار دهید.
 

خوش بین باشید

اجازه ندهید ناراحتی و احساسات منفی وارد زندگی شما بشود. این را بپذیرید که مشکلات هم در کنار خوشی ها بخشی از زندگی ماست و ما در سختی ها ساخته شده و رشد می کنیم؛ زمانی که با مشکلات برخورد می کنید با خود بگویید این روزها تمام می شود و از جملات مثبتی مثل تو قوی باش، حتما می توانی حلش کنی و... استفاده کنید.
 

خودتان را سرگرم کنید

طبق تحقیقات، افرادی که برای زندگی خود برنامه دارند و هر روز کارهایی دارند تا آنها را انجام دهند، در مقایسه با سایرین زندگی شادتری را تجربه می کنند. یک کار جدید، یادگیری مهارت های متنوع و... می تواند ذهن شما را درگیر کرده و موجب نشاط شود.
 

در کارهای خیر شرکت کنید

کمک به دیگران و مایه تسکین و آرامش دیگران بودن، تاثیر فوق العاده ای بر آرامش و نشاط ما خواهد داشت. تقسیم شادی با سایرین، طعم شادی را بیشتر و طولانی تر می کند. مهم نیست ما چگونه به دیگران کمک می کنیم؛ گاه یک همدردی صمیمانه، کلمات تسکین بخش و... باعث ایجاد نشاط در دیگران و به تبع آن در وجود خود ما خواهد شد .
 

بخشش را امتحان کنید

ناراحتی و دلخوری از دیگران، همانند باری سنگین بردوش ماست و تا زمانی که بخشش را امتحان نکرده و دیگران را از صمیم قلب نبخشیده ایم، این بار سنگین را زمین نگذاشته و همه جا با خود می بریم . بخشش باعث کاهش فشار خون و ضربان قلب می شود و به آرامش شما کمک بسیاری می کند.
 

سیستم حمایت اجتماعی قوی داشته باشید

دوستان خوب و خانواده گرم ازجمله عواملی هستند که به نشاط ما کمک فراوانی می کنند. اطمینان از اینکه در شرایط سخت افرادی هستند که به ما کمک خواهند کرد و حال ما برای آنها مهم است و می توانیم از آنها تقاضای کمک کنیم، تاثیر زیادی در آرامش ما خواهد داشت.
 

مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهید

توانایی ارتباط موثر، حل مساله، مدیریت استرس، توانایی نه گفتن و... ازجمله مهارت های ارتباطی مهمی هستند که با پیشگیری از بروز مشکلاتی در آینده، به حفظ شادمانی ما کمک فراوانی می کنند.
 

فراموش نکنید نگرش شما به مشکلات بسیار مهم تر از خود مشکل است

به مشکل به عنوان یک فرصت برای رشد و بالندگی نگاه کنید. بسیاری از مشکلات، سرآغاز یک قدم بزرگ و زندگی جدید برای ماست. کافی است تا نکته پنهان در هر مشکل را یافت و آن وقت است که مشکلات تبدیل به شکلات می شوند.
 

در حال زندگی کنید

از لحظه استفاده کنید. حال انتخاب با شماست که از این به بعد چگونه زندگی کنید؛ با نشاط و شادمانی یا با ناراحتی و افسردگی.
 

به خداوند توکل کنیم

توکل به خدا یکی از راه های کاهش استرس است. وقتی انسان یاد خدا را در دل خود زنده نگه دارد و ارتباط روحی و معنوی بین خود و خدا برقرار کند، به آرامش عمیق، همراه با خشنودی می رسد و با توکل به خدا از هرگونه استرس و اضطراب و فشار روانی رها می شود .
قرآن کریم در سوره رعد آیه 29 می فرماید:کسانی که ایمان آوردند قلب هایشان با یاد خدا آرام می گیرد، آگاه باشند تنها با یاد خدا قلبها آرامش می یابد.
 

شب ها به موقع و به اندازه کافی بخوابیم

برای کاهش استرس بهتر است خواب کافی داشته باشیم بدن انسان برای تجدید قوا به خواب کافی و لذت بخش نیاز دارد. شب به موقع بخوابیم و تا دیروقت بیدار نباشیم. هنگام خواب بهتر است به سمت چپ خود بخوابیم و نفس عمیق بکشیم. در این حالت سوراخ راست بینی تحریک و سمت راست بدن فعال تر می شود. زیرا سمت راست، قسمت فعال بدن است.
 

صبح زود از خواب بیدار شویم

سعی کنیم صبح ها، حتی روزهای تعطیل زود از خواب بیدار شویم. در این صورت ساعت زیستی بدن ما منظم می شود و طبق برنامه خاصی زمان خواب و بیداری ما را تنظیم می کند. در نتیجه پس از مدتی هنگام بیدار شدن، احساس بهتری خواهیم داشت.
 

ورزش کنیم

یکی دیگر از راه های کاهش استرس ورزش کردن است. تحقیقات نشان داده است که ورزشکاران از استرس و افسردگی کمتری نسبت به دیگران برخوردارند. همچنین برنامه تمرینات هوازی باعث بهبود حالات افسردگی، اضطراب، آشفتگی فکری و خستگی شدید می باشد. یک پیاده روی تند و سریع به مدت 40 دقیقه میزان استرس را بطور متوسط تا 14 درصد کاهش می دهد.
 

قدم بزنیم

در تحقیقاتی که در دانشکده پزشکی دانشگاه استنفورد در سال 2002 انجام گرفته، آمده است افرادی که 4 بار در هفته پیاده روی می کنند، استرس کمتری دارند و را حت تر می خوابند.
 

به تغذیه خود برسیم

خوردن مناسب بسیار مهم است. زیرا انرژی مورد نیاز بدن را تامین می کند و کمتر دچار حالت عصبی یا فشار روانی می شویم. همیشه از مواد غذایی سبوس دار، میوه، ترکیبات کربوهیدرات، سبزیجات و حبوبات ثابت ماندن اندازه ی قند خونشده و کمتر خسته می شویم. از مصرف زیاد نمک، چربی، خوراکی های سرخ شده و مواد قندی ساده که به آزاد شدن اپی نفرین کمک و باعث عدم مقاومت بدن در برابر فشار روانی می شود خودداری کنیم. به مقدار کافی آب بنوشیم و از مصرف زیاد قهوه، چای و نوشابه های گازدار تا حد امکان پرهیز نماییم .

منبع : سایت نمناک

بیشتر بخوانید :
مدیریت استرس در زندگی
راه های کاهش استرس در زندگی​​​​​​​
5 راهکار مقابله با استرس های زندگی
نکاتی برای مدیریت استرس​​​​​​​
چگونه آرام و بی استرس باشیم؟​​​​​​​



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط