طرز تهیه انواع کمپوت های خانگی (بخش اول)

اگر می خواهید همزمان با دریافت ویتامین و مواد مغزی میوه، خوراکی خوشمزه ای را هم میل فرمایید، به شما کمپوت ها را معرفی می‌کنیم که علاوه بر داشتن تنوع میوه ای زیاد، در فصل های مختلف نیز قابل تهیه است. با ما همراه باشید.
جمعه، 24 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: فاطمه زهرا شادمان شادی
موارد بیشتر برای شما
طرز تهیه انواع کمپوت های خانگی (بخش اول)
هلو دارای طبعی سرد و تر است، تسکین دهنده تشنگی، تسهیل در عمل دفع و برطرف کننده یبوست می باشد.
 

مقدمه

بدن انسان در طول روز نیازمند میوه و سبزیجات است و باید این نیاز برای کارکرد بهتر دستگاه گوارش رفع شود از آنجایی که کودکان به خوردن میوه چندان میل ندارد، شما می‌توانید از کمپوت ها به عنوان عصرانه یا میان وعده استفاده کنید، که تا حدودی حاوی همان ویتامین های میوه است و مواد مغذی نیز به همراه دارد. مشکل اصلی کمپوت ها قند اضافه در آن است، که اگر کمپوت ها محصول شرکت باشند قطعا قند آنها بیشتر بوده و ضرر بیشتری را به همراه دارند. اما اگر کمپوت های خانگی و دست ساز خودتان باشد، می‌توانید شکر آن را به میزان میل خود تغییر داده و از هیچ گونه رنگ و مواد نگهدارنده ای در آن استفاده ننمایید. 
 

کمپوت آناناس

آناناس دارای خواص ضد التهابی دارد و برای پیشگیری و مقابله با سرطان، تنظیم فشارخون و حفظ سلامت قلب مفید می باشد. این میوه برای تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع آسم و دیابت مفید است. آناناس می تواند کارکرد سیستم گوارش را بهبود ببخشد و به سلامت بیشتر پوست کمک کند. 
 
مواد لازم :
- آناناس یک عدد
- شکر نصف لیوان 
- آب سه لیوان 
 
طرز تهیه :
در ابتدا باید آناناس را شسته و از عرض نصف کنید، سپس پوست آن را که به سختی هم جدا می‌شود، گرفته و مغز میوه رل بیرون آوردید. شما می‌توانید هم آن را به شکل حلقه ای و هم به شکل مکعب های کوچک تر خورد کنید. در این مرحله آناناس و شکر و آب را با هم مخلوط کنید و بگذارید کمی کنار بماند، سپس آنها را با هم بر روی حرارت گذاشته و اجازه دهید ده دقیقه بجوشد، در انتها از روی شعله برداشته و میل کنید. اگر می خواهید مدت طولانی در یخچال نگه داری کنید، کمپوت را در قوطی شیشه ای بریزید و هوا گیری کنید. [1] 
 

کمپوت هلو

هلو دارای طبعی سرد و تر است، تسکین دهنده تشنگی، تسهیل در عمل دفع و برطرف کننده یبوست می باشد. میوه هلو تقویت کننده بدن اشتها آور، قلیایی کننده خون و تسهیل در هضم غذا می باشد و همچنین این میوه مفید برای بیماران کلیوی و مفید برای درمان ورم پروستات، مفید برای رفع بیماری صرع نیز می‌باشد[2] 
 
مواد لازم :
- هلوی سفت و بدون لک یک کیلو 
- شکر ۲۵۰ گرم (یعنی همان یک لیوان) 
- آب ۲ لیوان
 
طرز تهیه :
ابتدا باید هلوها را شسته، آنها را نصف کرده و هسته آن را خارج کرده. سپس پوست آنها را جدا کنید. اگر این میوه رسیده باشد به راحتی پوست گرفته می شود، اما اگر پوست شان راحت گرفته نشد، شما می توانید، کامل آنها را یک بار در آب جوش انداخته و فوری آنها را در آب سرد فرو کنید. در این صورت پوست آنها به راحتی جدا می شود. در مرحله بعد آب و شکر را مخلوط نموده و روی شعله گاز بگذارید وقتی شکر ها کاملا در آب حل شد قطعات میوه را به شربت اضافه کنید. بعد از چند جوش آنها را از روی شعله برداشته و مراقب باشید که هلو ها له نشوند، چرا که این میوه بسیار حساس بوده و سریع له می شود. 
 

کمپوت گیلاس

گیلاس میوه پرطرفدارتابستانه است که دارای خواص زیادی نیز هست. از خواص این میوه باید به جلوگیری از سرطان روده، جلوگیری از پیری زودرس، تقویت حافظه، جلوگیری از پوسیدگی دندان، تنظیم خواب شبانه و خون سازی اشاره کرد. این میوه ها با داشتن فیبر و قند مناسب برای بدن میتواند همزمان با کمک کردن در کاهش وزن، قند مورد نیاز بدن شما را نیز تامین کند. 
 
مواد لازم :
گیلاس یک کیلو
 شکر یک لیوان
 آب ۲ نیم لیوان
 
طرز تهیه :
گیلاس ها را شسته و چوب آن را جدا نمایید در صورت دلخواه می توانید هسته آن را نیز خارج کنید، یا با همان هسته کمپوت را درست کنید.  اما اگر خواستید هسته آن را جدا کنید، از دو روش می توانید استفاده کنید. در اولین روش از یک نی  کمک گرفته و به صورت عمودی از بالا به پایین رد کنید تا هسته آن از درون نی خارج شود. در روش بعدی شما می توانید گیلاس ها را از وسط نصف کرده و با استفاده از چاقو هسته را خارج فرمایید. اما اگر دستگاه هسته گیر دارید کار شما بسیار راحت تر است. آب و شکر را مخلوط کرده و بر روی حرارت قرار دهید تا شکر ها حل شود، سپس گیلاس ها را با هسته یا بدون هسته به شربت اضافه کنید. بعد از چند جوش کمپوت شما آماده است.

نکته : هرگز به بهانه آنکه میوه در آب جوش حرارت می بیند، از شستن آن غافل نشوید. چرا که هر قدر هم میوه تمیز باشد درون خود باکتری نهفته دارد و نیاز به شستن دارد. امام صادق (علیه السلام) در این مورد می‌فرمایند : «هر میوه ای آلودگی به همراه دارد. پس اگر خواستید میوه بخورید، آن را با آب بشویید.» [3] 

ادامه دارد ...

پی نوشت :
[1] شمسی شعبانی، هنر آشپزی نمونه، تهران: حافظ نوین، 1392،صفحه 432.
[2] مصطفی خدادای، طب سنتی، قم: سپهر اندیشه، 1396، جلد دو، صفحه 78.
[3] محمدبن یعقوب کلینی، اصول کافی، تهران: اسلامی، 1407 ق، جلد 6، صفحه 350.


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما