پیشنهاداتی برای تغذیه کودکان در مدرسه

با توجه به اینکه بچه ها هر روزه حداقل پنج ساعت را در مدرسه می گذرانند، آنها تعلیم می بینند، بازیگوشی می‌کنند و هم از لحاظ جسمی و هم مغزی احتیاج بـه تغذیه کامل دارند. در این مطلب به تغذیه مناسب کودکان در مدرسه پرداخته ایم. با مـا همراه باشید.
جمعه، 29 شهريور 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
پیشنهاداتی برای تغذیه کودکان در مدرسه
نوشیدن چای‌ هـای گیاهی مانند دمنوش بهارنارنج، اسطوخودوس، سنبل‌ الطیب و بادرنجبویه رابه برنامه روزانه فرزندتان بگنجانید.
 

مقدمه 

بعد از گذشتن تابستان گرم با روزهایی طولانی، نوبت هوای خنک، روزهای کوتاه و برگ هـای زرد پاییز رسید فصلی کـه برای همه ی مـا مساوی اسـت با شروع درس و مدرسه؛ چـه دانش آموزی درخانه داشته باشیم و چـه نداشته باشیم، اگر شـما هم در جمع خانوادِتان دانش‌ آموزی دارید کـه این روزها آماده می شود برای رفتن بـه مدرسه و بیشتر وقتش را باید بـه درس‌ خواندن اختصاص دهد این مطلب را از دست ندهید.

بـه اعتقاد درمانگران طب سنتی خانوادِه‌ ها با شروع فصل درس و مدرسه باید توجه بیشتری بـه تغذیه دانش‌آموزان داشته باشند و چـه بهتر کـه انتخاب خوراکی‌ ها و موادغذایی رابا توجه بـه مزاج و عادت‌ هـای غذایی آنها در خانواده در نظر بگیرند و علاوه بر سه وعده غذایی برای آنها دو میان وعده از خوراکی‌ ها و مواد طبیعی مغذی در نظر بگیرند تا بتوانند مواد لازم و مفید برای تمرکز و درس‌ خواندن دانش‌ آموزان را فراهم کنند.
 
در طول نه ماه مدرسه تغذیۀ کودک باید از همیشه مغذی ومفید تر باشد چرا کـه دراین دوره کودک چـه از لحاظ جسمی وچه از لحاظ فکری فعالیت بیشتر را نسبت بـه دیگر اوقات دارد.یکی از این تغییرات افزایش کار خانم هـای خانه و مادران دانش آموزان اسـت مادرانی کـه حالا هر روز باید بـه فکر تغذیه فرزندشان باشند میان وعده ای کـه هم باید سالم باشد و خوشمزه وهم کودک با میل و اشتها آنرا بخورد و سیر شود.
 

صبحانه را جدی بگیرید

طبق معمول بچه هایی کـه عادت ندارند صبح زود از خواب بیدار شوند، آسان صبحانه نمی‌خورند و این مشکل میان کودکان پیش دبستانی و سال‌هـای اول دبستان بیشتر مشاهده می شود. این بچه ها تا سال قبل، هر وقت می خواستند از خواب بیدار می‌شدند و صبحانه شان را می خوردند. بنابر این کاملا طبیعی اسـت کـه صبح زود، میل نداشته باشند و چیزی نخورند. اما همانطور کـه همه ی می‌دانیم، صبحانه وعده ای اسـت کـه بـه هیچ عنوان ودر هیچ شرایطی نباید حذف شود. پس مهم اسـت کـه والدین بـه شیوه ای مناسب، کودک را تشویق بـه مصرف صبحانه کنند.
 

برای صبحانه بالنگ را فراموش نکنید

برخی خوراکی‌ هـای طبیعی درکنار عسل، تخم‌ مرغ، شیر و پنیر تازه می تواند توانمندی مغز و کارایی آنرا در دوران مدرسه افزایش دهد. مربای بالنگ کـه از گوشت میوه بالنگ یا اترج تهیه می شود یکی از بهترین خوراکی‌ هـای طبیعی اسـت کـه میتواند توانایی مغز دانش‌آموزان را افزایش دهد.
 
مصرف مربای بالنگ علاوه بر افزایش کارایی مغز میتواند بدن دانش‌ آموزان راکه گهگاه بدون بازرسی والدین سراغ خوراکی‌ هـای ناسالم می روند و دستگاه گوارش آنها را در برابر میکروب‌ هـای گوارشی و مسمومیت‌ هـای احتمالی تقویت کند.ضمن آنکه مربای بالنگ بهترین و مفیدترین خوراکی طبیعی برای از بین بردن علائم گلودرد و سرماخوردگی در فصل پاییز اسـت کـه احتمال ابتلا بـه سرماخوردگی درمیان دانش‌ آموزان بیشتر از دیگر روزهای سال اسـت.
 

بهترین میان وعده ها در بوفه مامان

مدرسه برای خیلی از بچه ها فرصت خوبی اسـت تا هر چقدر دوست دارند چیپس و پفک بخورند و میوه ها و سبزیجات کمتری مصرف کنند. خانواده این بچه ها هم طبق معمول حوصله تهیه میان وعده هـای خوشمزه و مقوی را ندارند و ترجیح می دهند فقط مقداری پول برای تهیه خوراکی دراختیار کودک بگذارند یا این‌کـه خودشان این مواد را برایش تهیه میکنند.

تعداد میان وعده ها بـه تعداد زنگ هـای تفریح و ساعاتی بستگی دارد کـه کودک بیرون از خانه اسـت. مثلاً اگر برای شام غذاهایی مانند کوکو یا کتلت درست کردید، می توانید مقداری ازآن را کنار بگذارید و برای فردا صبح، بـه شکل ساندویچ همراه با گوجه فرنگی،کاهو و… بـه کودک بدهید تا علاوه بر لذت بردن از طعم آن سبزیجات بیشتری هم مصرف کند.
 

چاشت درمانی

دانش‌آموزی کـه در فاصله وعده‌ هـای غذایی چاشت می خورد صفرای کافی در بدنش تولید می شود. این صفرا وارد روده‌ها و سیستم گوارشی او می شود و بـه این ترتیب دیواره روده‌ها شست‌ و شو داده می شود و سنگینی غذاها و خوراکی‌ هایی کـه دانش‌آموز در وعده‌ هـای غذایی قبلی مصرف کرده، کمتر می شود. بـه این ترتیب بدن او آمادگی بیشتری برای خوردن وعده غذای اصلی پیدا می کند.

میوه‌ هـای تازه، نان، پنیر، یکی دو شماره مغز گردو و خشکبار مانند نخودچی، کشمش، برنجک، گندم، عدس برشته، توت خشک و برگه انواع میوه‌ ها کـه بـه‌ صورت طبیعی تهیه شده بهترین چاشت از دیدگاه درمانگران طب سنتی برای درمان بد غذایی دانش‌ آموزان در ایام مدرسه اسـت. بهتر اسـت میان وعده ها را در ظرفی مناسب سن و سال کودک بگذارید و هرروز هم بعد از برگشتن از مدرسه، ظرف را بشوئید و خشک کنید تا برای فردا آماده شود.
 

نوشیدنی هـای مناسب

بچه هـای دبستانی و پیش دبستانی طبق معمول قدشان بـه اسانی بـه شیرهای آب مدرسه نمی رسد و بهمین دلیل ممکن اسـت دهان شان بـه شیر آب بخورد و احتمال بروز بیماری ها افزایش یابد. همچنین اگر امکانش را داشته باشید و مدرسه نیز مشکلی دراین زمینه نداشته باشد، خوب اسـت روزهایی در هفته بجای آب، برایش شیر بسته بندی کوچکی بگذارید تا از خواص شیر هم استفاده کند.
 

چای انرژی ‌زا دم کنید

نوشیدن چای‌ هـای گیاهی مانند دمنوش بهارنارنج، اسطوخودوس، سنبل‌ الطیب و بادرنجبویه را به برنامه روزانه فرزندتان بگنجانید. نوشیدن این چای‌هـای گیاهی موجب تقویت حافظه می شود و توانایی مغز را برای یادگیری و ذخیره اطلاعات بیشتر می کند، بـه‌ گونه‌ ای کـه فرد در مدت زمان کوتاه‌ تری می تواند داده‌ هـای بیشتری را در ذهن خود ثبت کند.
 

عصرانه بخورید تا بهتر درس بخوانید

طبق معمول بچه ها عصر هم گرسنه می شوند و دوست دارند عصرانه بخورند. مادر ها هم باید عصرانه ای ساده، خوشمزه و مقوی برای شان آماده کنند تا پس از چند ساعت درس خواندن، چیزی خورده و دوباره با انرژی بیشتر آماده درس و انجام تکالیف شوند. برای عصرانه می توانید کیک ساده ای بپزید و همراه با شیر بـه اتاق کودک ببرید یا این‌کـه چند شماره میوه رابه شکل زیبایی تزئین کنید و بـه او بدهید.
 
راهکاری بسیار موثر کـه نه تنها بـه افزایش تمرکز و التیام عملکرد مغز و تحریک حافظه کمک می کند بلکه دستگاه تنفسی بـه‌ویژه ریه‌ ها را هم پاک‌سازی و آماده مقابله با برخی ویروس‌ها مثل ویروس سرماخوردگی می کند و این روش استنشاق بخور برگ‌ هـای گیاه اکالیپتوس اسـت کـه می تواند بـه التیام عملکرد و اکسیژن رسانی بـه سلول‌هـای مغزی کمک کند ودر عین حال تمرکز فرد را بالا ببرد و توان یادگیری را در او چند برابر کند.

منبع: پارس ناز


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.