درمان خانگی برای کیست مویی (بخش اول)

کیست مویی مانند یک جوش بزرگ در پایین دنبالچه رشد می‌کند. وقتی عفونت کرد، به یک توده‌ی متورم تبدیل می‌شود و یک کیسه‌ی بسته پر از مایعات یا چرک ایجاد می‌کند. علائم دیگر شامل درد، احساس ناراحتی در هنگام ایستادن،...
پنجشنبه، 25 مهر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
درمان خانگی برای کیست مویی (بخش اول)
نمک به عنوان یکی از موثرترین درمان‌های خانگی برای کیست های مویی می‌تواند معجزه کند.
 

مقدمه

کیست مویی ( کیست پیلونیدال ) به نوعی عفونت پوستی مزمن اطلاق می‌شود که در ناحیه پایین دنبالچه به وجود می‌آید. در این نوشتار با ما همراه باشید تا بدانیم کیست مویی چیست؟ علایم کیست مویی چیست و در نهایت ۱۵ درمان خانگی کیست مویی که بسیار موثر است را بدانیم.

کیست های مویی مانند برخی کیست‌های معمولی که جایی در بدن به وجود می‌آید، با چرک همراه است و خطر عفونت آن نسبتا زیاد است. ممکن است این کیست ها در واکنش به موهای در حال رشد که در پوست احاطه شده‌اند، بزرگ شوند. کیست های عفونی می‌تواند دردناک باشد و حتی ممکن است راه رفتن یا نشستن را برای فرد دشوار کند. به خصوص در برخی موارد حاد، این احتمال وجود دارد که کیست پاره شود و از آن چرک خارج شود یا خون‌ریزی کند.
 

چه چیزی باعث ایجاد کیست مویی می‌شود؟

هرچند علت ایجاد کیست مویی هنوز نامشخص است، اما این باور وجود دارد که نتیجه‌ی گیر افتادن موی ضعیف درون پوست است. بدن این مو را مانند یک ماده‌ی خارجی تلقی می‌کند و سپس واکنش دفاعی در برابر آن باعث ایجاد کیست در اطراف مو می‌شود. هرگونه جراحت در باسن می‌تواند علت افزایش و رشد کیست‌های پیلونیدال باشد.
 

علائم کیست مویی چیست؟

اول، کیست‌ها مانند یک جوش بزرگ در پایین دنبالچه رشد می‌کند. وقتی عفونت کرد، به یک توده‌ی متورم تبدیل می‌شود و یک کیسه‌ی بسته پر از مایعات یا چرک ایجاد می‌کند. علائم دیگر شامل درد، احساس ناراحتی در هنگام ایستادن، نشستن، یا راه رفتن، التهاب پوست یا بوی بد چرک است. وقتی کیست برای مدت طولانی کشف نشده باقی می‌ماند تب، بی‌قراری یا حالت تهوع از علائم دیگر آن است.
 

چه کسانی بیش‌تر مستعد کیست مویی هستند؟

بر اساس یک پژوهش اخیر، مردان بیش‌تر از زنان مستعد کیست مویی هستند. افراد چاق و کسانی که موی زائد در بدن دارند، بیش‌تر در معرض خطر هستند. از این گذشته، سبک زندگی نامناسب و غیرفعال از قیبل شغل‌هایی که مستلزم نشستن‌های طولانی مدت هستند، احتمال این مشکل عفونی پوستی را افزایش می‌دهد.
 

چگونه به‌طور طبیعی از شر کیست مویی خلاص شویم؟

در واقع موارد خفیف کیست‌های پیلونیدال بدون نیاز به درمان‌های پزشکی در خانه رفع می‌شود. با این حال، به مرور زمان درمان، ممکن است برای کاهش اندازه‌ی کیست و جلوگیری از عفونت، جراحی ضروری باشد.
 

درمان خانگی برای درمان کیست مویی


۱. عصاره درخت چای
عصاره‌ی درخت چای در فهرست ۱۰ بهترین درمان خانگی کیست مویی قوی‌ترین روش درمانی است به لطف اثر شفابخش و ترکیبات آنتی‌باکتریال، ضد التهاب، و ضد قارچ موجود در آن، می‌تواند عفونت را به طور چشمگیری بهبود دهد. به علاوه وقتی این عصاره به عمق پوست‌تان نفوذ می‌کند می‌تواند سرعت فرآیند بهبود را بالا ببرد.
 
نحوه مصرف:
- مقدار کمی آب را به عصاره‌ی درخت چای اضافه کنید
- پوست اطراف کیست را با آن مالش دهید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند
- موضع را با آب گرم بشویید و اجازه دهید خشک شود. درمان را ۳ بار در روز تکرار کنید.
 
۲. روغن کرچک
روغن کرچک یک درمان خانگی کیست مویی مفید است. این روغن حاوی مقدار زیادی ترکیبات ضد التهابی است که به تسکین مشکلات مرتبط با کیست های پیلونیدال از قبیل درد و التهاب کمک می‌کند. روغن کرچک فرآیند درمان را نیز سرعت می‌بخشد.
 
نحوه‌ی مصرف:
- مقداری پنبه را به روغن کرچک آغشته کنید
- آن را روی کیست بمالید و پنبه را با یک بانداژ بپوشانید. این درمان را ۳ بار در روز تکرار کنید. به یاد داشته‌باشید که در هر بار از پنبه و باند جدید و تمیز استفاده کنید. درمان را ادامه دهید تا زمانی که کیست‌ها کاملا برطرف شود.
 
۳. سیر
سال‌ها است که از سیر به عنوان یک درمان خانگی کیست مویی استفاده می‌شود. از آن‌جا که سیر سرشار از آنتی‌بیوتیک است و خاصیت ضد قارچی دارد، دستگاه ایمنی را برای مبارزه با عفونت‌ها تقویت می‌کند و بهبود را تسریع می‌کند.
 
نحوه‌ی مصرف:
-یک حبه سیر را بردارید و با پشت چاقو آن را له کنید
- آن را روی کیست بمالید
- ناحیه‌ی کیست را با یک گاز بپوشانید و بگذارید چند دقیقه بماند، سپس آن را بشویید. به مدت چند روز این درمان را روزی یک بار تکرار کنید

تذکر: اگر پوست شما حساس است، نباید از این روش درمانی استفاده کنید. هم‌چنین باید به یاد داشته‌باشید که سیر نباید بیش‌تر از ۱۰ دقیقه روی پوست‌تان بماند.
 
۴. زردچوبه
زردچوبه به علت خاصیت ضد التهابی که دارد، برای از بین بردن التهاب و درد استفاده می‌شود. هم‌چنین برای درمان و پیشگیری از عفونت مفید است و در بدن‌تان حس خوشایندی ایجاد می‌کند.
 
نحوه مصرف:
- برای درست کردن خمیره‌ی درمانی، یک قاشق چای خوری زردچوبه را به آب اضافه کنید.
- خمیره را روی کیست بمالید و بگذارید خشک شود.
- آن را با آب گرم بشویید. این درمان را روزانه ۲ بار به مدت چند روز انجام دهید.شما می‌توانید یک فنجان شیر را با یک قاشق چای خوری پودر زردچوبه مصرف کنید.
 
۵. آلوئه ورا
آلوئه ورا می‌تواند یک درمان خانگی قدرتمند برای تقویت فرآیند درمان و نیز تسکین تورم و درد ناشی از کیست مویی (پیلونیدال) باشد که نباید آن را دست کم بگیرید. مشاهده شده‌است ترکیبات ضد التهاب و آنتی‌باکتریال موجود در این گیاه پرخاصیت برای تسکین ناراحتی کیست های پیلونیدال و بهبود فرآیند درمان آن موثر است.

نحوه‌ی مصرف:
- یک برگ تازه‌ی آلوئه ورا را بگیرید و ژل آن را خارج کنید
- آن را مستقیما روی کیست بمالید
- بگذارید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید. این فرآیند را تا ۴ بار در روز تکرار کنید.
یا
- مقداری پنبه را به ژل آلوئه‌ ورای خام آغشته کنید و حدود ۵ دقیقه صبر کنید
- ژل را روی کیست بمالید
- بگذارید ۳۰ دقیقه بماند
۲ ساعت صبر کنید و سپس با پنبه‌ای جدید که به ژل آغشته شده‌است همین فرآیند را دوباره تکرار کنید. این روش درمانی را یک هفته استفاده کنید.
 
۶. عسل
همه می‌دانند عسل یک خوارکی مقوی است که دارای مواد ضد التهابی است. به علاوه سرشار از خواص ضدعفونی‌کننده است که می‌تواند علائم کیست مویی را زودتر از بین ببرد.
 
نحوه‌ی استفاده:
- عسل خالص و خام تهیه کنید.
- آن را روی کیست بمالید و بگذارید سموم را بیرون بکشد.
- یک قاشق چای خوری عسل را به یک فنجان آب گرم اضافه کنید و بنوشید.
 
۷. نمک‌ها
نمک به عنوان یکی از موثرترین درمان‌های خانگی برای کیست های مویی می‌تواند معجزه کند. نمک خواص بی‌شماری برای سلامتی دارد و به از بین بردن مایعات اضافی که در لایه‌ی پوست جمع شده‌است کمک می‌کند. از این گذشته برای کاهش سوزش و التهاب ناشی از کیست‌های پیلونیدال نیز مفید است. برای درمان موثر کیست های پیلونیدال می‌توانید یک حمام آرامش‌بخش و گرم پر از نمک اسطوخودوس یا هر نوع نمکی که در فروشگاه‌های اسپا وجود دارد، آماده کنید.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده – مینا بنادکوکی


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط