راهکارهای درمانی برای خارش بدن (بخش دوم)

استفاده نکردن از مواد شوینده‌ی قوی و شدید، پرهیز از خاراندن بدن، پوشیدن لباس های گشاد درست شده از نخ طبیعی، اجتناب از استفاده‌ی محصولات مراقبت شخصی دارای بو و استفاده از رطوبت ساز برخی از راهکارها برای...
دوشنبه، 20 آبان 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
راهکارهای درمانی برای خارش بدن (بخش دوم)
رطوبت ساز به شما کمک می‌کند مطمئن شوید هوا بیش از حد خشک نیست، چون خشکی هوا می‌تواند پوست شما را خشک کند و باعث خارش شود.
 

اعمال تغییرات در سبک زندگی

۱. از خاراندن خود بپرهیزید
هرچند گفتنش از انجام دادن آن آسان‌تر است، اما تا حد ممکن از خاراندن خود بپرهیزید. خاراندن می‌تواند با آزادسازی موادی چون هیستامین‌ها و سایر سیتوکین‌ها که خارش را افزایش و گسترش می‌دهند باعث بدتر شدن اوضاع شود. به علاوه، عمل خاراندن باعث می‌شود مغز پیام شیمیایی از خود صادر کند که خارش را بدتر کند. همچنین، اگر به خاطر خاراندن پوست ترک بردارد، می‌تواند عفونی شود، که این امر باعث به وجود آمدن مشکلات بیشتری در آن ناحیه خواهد شد. نهایتا، خارش بلند مدت بدن می‌تواند ساختار پوست را تغییر دهد و به زخمی شدن، تغییر ضخامت، و تغییر رنگ پوست شود.

– اگر هر ناحیه‌ای از بدن‌تان شروع به خارش کرد، یکی از درمان‌های سریع فوق را استفاده کنید تا «به صورت موضعی» خارش آن قسمت درمان شود.

– ناخن‌های‌تان را کوتاه نگه دارید و اگر بیشتر شب‌ها دچار خارش می‌شود، سعی کنید در رختخواب دستکش به دست کنید که در صورت احساس نیاز به خاراندن به خودتان آسیب نزنید.
 
۲. از مواد شوینده‌ی قوی و شدید استفاده نکنید
فقط از شوینده‌های بدون رایحه استفاده کنید؛ بعضی از برندها حتی برای پوست‌های حساس نیز شوینده‌هایی را طراحی کرده‌اند، به علاوه، سعی کنید تمام لباس‌های‌تان را یک دور بیشتر بشویید تا مطمئن شوید تمام آثار مواد شوینده از روی آن‌ها پاک شده است.

– همچنین، ممکن است بد نباشد که به استفاده از محصولات نظافتی بهداشتی تمام طبیعی یا ارگانیک که حداقل مواد شیمیایی را در خود دارند فکر کنید.
 
۳. لباس‌های گشاد درست شده از نخ طبیعی بپوشید
به عنوان مثال، سعی کنید تا حد امکان لباس‌های ۱۰۰٪ کتان بپوشید، به خصوص به عنوان زیرپوش. کتان نخ طبیعی ضد آلرژی است و بدون مواد شیمایی افزودنی است، در نتیجه احتمال واکنش‌های پوستی بد و حساسیت را کاهش می‌دهد.

– کتان و پنبه به پوست شما اجازه می‌دهند نفس بکشد، و باعث تبخیر عرق می‌شود و هوا را به داخل راه می‌دهد. به عنوان یک مزیت دیگر باید بگوییم که شستن پارچه‌های کتانی، خشک کردن، و نگهداری آن‌ها از بسیاری از پارچه‌های دیگر آسان‌تر است.

– سایر پارچه‌های ساخته شده از نخ‌های طبیعی شامل کنف، ابریشم، و مخمل می‌شوند. مواظب استفاد از لباس‌های پشمی باشید، چون بسیاری از آدم‌ها می‌گویند که این نوع پوشش به جای تسکین پوست، باعث ناراحتی آن می‌شود.
 
۴. از استفاده‌ی محصولات مراقبت شخصی دارای بو اجتناب کنید
از استفاده‌ی عطرها، صابون‌ها، لوسیون‌ها، شامپوها، و هر محصول مراقبت و زیبایی دارای رایحه و مواد شیمیایی افزودنی اجتناب کنید. در بسیاری از آدم‌ها، این محصولات باعث تحریک پوست و بدتر شدن علائم خارش بدن می‌شود.

– از صابون‌های ملایم درست شده از گلیسیرین گیاهی استفاده کنید – این‌ها می‌توانند در اکثر داروخانه‌ها و فروشگاه‌ها پیدا می‌شوند. این صابون‌ها حساسیت زا نیستند و باعث خشکی پوست نمی‌شوند.

– همیشه مطمئن شوید که صابون را کاملا از بدن خود شسته‌اید و بعد از استفاده‌ی صابون از مرطوب کننده استفاده کنید.
 
۵. از رطوبت ساز استفاده کنید
رطوبت ساز به شما کمک می‌کند مطمئن شوید هوا بیش از حد خشک نیست، چون خشکی هوا می‌تواند پوست شما را خشک کند و باعث خارش شود.

– اگر رطوبت ساز ندارید، برای خریدن آن عجله نکنید. می‌توانید در منزل یک رطوبت‌ ساز دستی درست کنید! کاسه‌های آب داغ را در جای جای خانه و دور از دسترس بچه‌ها بگذارید. بخار برخاسته از این کاسه‌ها هوای خانه را مرطوب خواهد کرد.

– رطوبت‌ساز‌تان را چک کنید، چه رطوبت ساز واقعی چه دست ساز. مطمئن شوید که همیشه پر از آب است.

– به طور مرتب مطابق دفترچه‌ی راهنمای آن رطوبت‌ساز را تمیز کنید. محیط مرطوب، در صورت پاکسازی و تمیز نشدن، باعث رشد باکتری‌ها، و کپک‌ها می‌شود.
 
۶. مکمل مصرف کنید و/یا رژیم غذایی خود را کامل کنید
قبل از آن که هر چیزی را به رژیم غذایی‌تان اضافه کنید حتمن با پزشک‌تان مشورت کنید. در حالی که مصرف ویتامین‌ها، مواد معدنی، و اکثر مکمل‌ها در صورت استفاده مطابق دستورالعمل توصیه شده عموما بی‌خطر است، مکمل‌هایی هستند که می‌توانند باعث عوارض جانبی بشوند، بخصوص اگر داروهای دیگری هم مصرف بکنید. موارد زیر می‌توانند مکمل‌های خوبی باشند که می‌توانید آن‌ها را به صورت قرص مصرف کنید یا به رژیم غذایی‌تان بیفزایید.

– پلی‌فنول‌های (فلاونوئیدهای) گیاهی. فلاونوئیدهایی مانند کوئرستین و روتین آنتی هیستامین‌هایی طبیعی هستند و به محافظت از آسیب دیدگی دی‌ان‌ای کمک می‌کنند. دوز مرسوم استفاده از کوئرستین ۲۵۰-۵۰۰ میلی گرم و روتین ۵۰۰-۱۰۰۰ میلی‌گرم است.

– ویتامین A. ویتامین A برای داشتن پوستی سالم لازم است و در سیب‌زمینی شیرین، جگر گاو، اسفناج، ماهی، شیر، تخم مرغ، و هویج به وفور یافت می‌شود. اما اگر به هر دلیلی نمی‌توانید ویتامین A مورد نیاز بدن‌تان را با مصرف موارد فوق تامین کنید می‌توانید از مکمل‌های قرصی آن نیز استفاده کنید.

– ویتامین B. ویتامین‌های B نیز برای سلامتی پوست مفید هستند. راحت‌تر از همه آن است که ب کمپلکس مصرف کنید که حاوی تمام ویتامین‌های B است، اما می‌توانید ویتامین ب مورد نیاز بدن‌تان را از طریق مصرف نخود، ماهی، و گوشت مرغ نیز به دست بیاورید.

– اسیدهای چرب امگا۳. اسیدهای چرب امگا ۳ به مرطوب نگه داشتن پوست کمک می کنند و التهاب را نیز کاهش می‌دهند. مکمل‌های امگا۳ و ویتامین‌ها را می‌توانید از هر داروخانه‌ای تهیه‌ کنید. سبزی‌های برگ‌دار، آجیل، و ماهی‌های چرب (سالمون و خال‌مخالی) منابع بی‌نظیر اسیدهای چرب امگا۳ هستند.
 
۷. از استرس خود بکاهید
استرس به خاطر اثرش بر هورمون‌های ما، می تواند خارش را بدتر کنید پس بهتر است به فکر استفاده از فنون مدیریت استرس مختلف باشیم من جمله مراقبه، یوگا، و ورزش کردن.
 

استفاده از محلول‌های ضد خارش برای نیش حشرات

۱. از لوسیون کالامین استفاده کنید
لوسیون کالامین حاوی اکسید روی ، نوعی اکسید آهن، اکسید فریک و /یا کربنات روی است. از این لوسیون چندین دهه به عنوان رفع کننده‌ی خارش‌هایی استفاده شده است که علت‌های مختلفی داشته‌اند من جمله، پیچک سمی، بلوط سمی، سماق سمی، آفتاب سوختگی، نیش حشرات. همچنین می‌توان از آن برای جلوگیری از عفونت‌های پوستی که از خارش شدید ناشی می‌شوند نیز استفاده کرد.

– لوسیون کالامین را می‌توانید با قیمتی ارزان از داروخانه‌ها تهیه کنید.
 
۲. ضماد بلغور جو دو سر درست کنید
ضماد ماده‌ای نرم و مرطوب است که معمولا از داروهای گیاهی له شده و سایر مواد گیاهی یا آرد تهیه می‌شود. ضماد را معمولا مستقیما روی بدن استعمال می‌کنند و معمولا با یک تکه پارچه آن را روی زخم یا محل آسیب دیده‌ی بدن قرار می‌دهند. ۱ فنجان بلغور جو دوسر کلوئیدی را داخل قهوه‌ ساز یا مخلوط کن بریزید و آن را به پودری زبر تبدیل کنید. به اندازه‌ی کافی آب به آن اضافه کنید تا یک خمیر غلیظ از آن به دست بیاید و آن را روی خارش ایجاد شده به خاطر پیچک سمی، بلوط سمی، یا سماق سمی، آفتای سوختگی یا هر نوع نیش و گزیدگی حشرات قرار دهید. بگذارید تا زمانی که راحت هستید روی آن بماند و بعد با آب گرم ضماد را بشویید.

– همچنین می‌توانید آن ناحیه را با یک تکه پارچه‌ی کتان بپوشانید و آن را با یک باند کشی بپیچید یا از نوارچسب پزشکی برای نگه داشتن آن استفاده کنید.

– می‌توانید بلغور جو دو سر را بدون آسیاب کردن استفاده کنید، اما پخش کردن آن به صورت یکدست کمی سخت تر می‌شود.
 
۳. ضماد جوش شیرین درست کنید
حدود یک دوم پیمانه جوش شیرین را با مقدار کافی آب گرم مخلوط کنید تا از آن خمیر غلیظی به دست بیاید سپس آن را روی راش ناشی از پیچک سمی، بلوط سمی، یا سماق سمی، آفتاب سوختگی یا نیش و گزیدگی هر نوع حشره‌ای قرار بدهید. بگذارید تا زمانی که احساس راحتی می‌کنید به همان حالت بماند و بعد آن را با آب گرم بشویید.

– همچنین می‌توانید آن ناحیه را با یک تکه پارچه‌ی کتان بپوشانید و آن را با یک باند کشی بپیچید یا از نوارچسب پزشکی برای نگه داشتن آن استفاده کنید.

ادامه دارد...

منبع: تحریریه سایت کسب و کار بازده_کامروا ابراهیمی و سارا فیضی


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط