واقعیت هایی درباره سیگارهای الکترونیکی

چند سالی است که در کنار سیگارهای سنتی، پیپ، قلیان و ... شاهد ورود سیگارهای الکترونیکی به بازار هستیم. این سیگارها همانطور که از نامشان پیداست بوسیله جریان الکتریسیته کار کرده و مایع را به بخار تبدیل می...
دوشنبه، 4 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
واقعیت هایی درباره سیگارهای الکترونیکی
بسیاری از افرادی که به خاطر ترک سیگار به مصرف سیگارهای الکترونیکی روی می آورند، پس از مدتی اعتیادشان به نیکوتین افزایش می یابد.
 

مقدمه

تحقیقات بسیاری در مورد سیگارهای الکترونیکی در حال انجام است، اما برای درک کامل تأثیرات بلند مدت این جایگزین سیگارهای سنتی، به تحقیقات و پژوهش ها گسترده تری نیاز داریم.
 
هم اکنون و بر اساس پژوهش های معتبر و گسترده می دانیم سیگارهای سنتی سموم بسیار فراوانی داشته و مصرف آن ها موجب ابتلا به انواع سرطان خواهد شد. از سویی دود سیگار برای اطرافیان فرد سیگاری نیز خطراتی را به همراه خواهد داشت.
 
از سویی دود منتشر شده، ناشی از مصرف سیگارهای الکترونیکی، حاوی سموم بسیار کمتری است، زیرا دود خارج شده نتیجه سوختن مستقیم تنباکو و یا توتون نیست، بلکه مایع حاوی نیکوتین در اثر گرما به حالت بخار در می آید.
 
درست است که سیگارهای الکترونیکی در مقایسه با سیگارهای سنتی دود کمتری را در فضا منتشر می کنند، اما باید بدانید همین مقدار کم نیز بی ضرر نیست. در ادامه برخی نکات در زمینه این نوع از سیگارها را خدمت شما خواننده عزیز راسخون بیان می کنیم.
 

1. نظارتی بر سیگارهای الکترونیکی وجود ندارد

در ایالات متحده آمریکا، محصولات تولید شده از تنباکو باید قوانین سخت گیرانه ای را که توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تصویب شده، رعایت کنند. برخی از این قوانین از این قرارند:
 
- تولید کنندگان باید محصول خود را ثبت نموده و اجزای تشکیل دهنده آن را بر روی آن درج نمایند.
- محصولات جدید پیش از ورود به بازار باید بررسی شده و توسط سازمان غذا و دارو مورد تأیید قرار گیرند.
- باید محصول به نحوی تهیه شود که کمترین خطرات را برای مصرف کننده و جامعه پیرامونش به همراه داشته باشد.
- فروش محصولات حاوی تنباکو به افراد خردسال ممنوع است.
 
در حال حاضر بسیاری از محصولات حاوی تنباکو توسط سازمان غذا و داروی آمریکا بررسی می شوند و برنامه این سازمان این است که محصولات بیشتری را زیر چتر نظارتی خود قرار دهد. از جمله محصولاتی که هنوز در این مجموعه قرار ندارند می توان به سیگارهای الکترونیکی، تنباکوهای مخصوص پیپ و قلیان و ژل های نیکوتین اشاره نمود.
 
تولید کنندگان این محصولات که در بالا به آن ها اشاره شد باید قوانین مربوطه را رعایت کنند و مضرات محصول خود را نیز بر روی جعبه درج کنند و محدودیت های فروش از جمله فروش آن ها به بچه ها را نیز مد نظر قرار دهند.
 
چگونه فقدان نظارت های دقیق به مشتریان این محصولات آسیب می رساند؟
فقدان نظارت کنونی بر سیگارهای الکترونیکی به این معناست که نمی توان اطمینان یافت که میزان نیکوتین ادعا شده بر روی جعبه محصول مطابق واقعیت باشد و یا ایکه تحت شرایط استاندارد تولید شده باشد.
 
در مجموع نمی توان در مورد اطلاعات درج شده بر روی چنین محصولاتی با اعتماد برخورد کرد.
 
از سویی سیگارهای الکترونیکی و مواد استفاده شده در آن ها ممکن است کیفیت های متنوعی داشته باشند که در صورت کیفیت پایین احتمال سمی بودن بخارات آن بسیار بیشتر خواهد شد.
 

2. سیگارهای الکترونیکی حاوی برخی سموم خطرناک هستند

در مطالعه ای که اخیراً بر روی سیگارهای الکترونیکی شده، محققان گزارش از وجود سموم مختلفی از جمله فرمالدئید، استالدهید  آکرولئین ، اُمتیل بنزالدهید، استون ، ترکیبات آلی فرار، ترکیبات فنلی، هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای، خبر داده اند.
 
در حالیکه میزان این مواد شیمیایی در سیگارهای الکترونیکی، به مراتب کمتر از سیگارهای سنتی است، باز هم قرار گرفتن در معرض این مواد، خطراتی را برای شخص مصرف کننده و اطرافیانش به دنبال خواهد داشت.
 
نیتروسامین های موجود در توتون و تنباکو
مایعاتی که در سیگارهای الکترونیکی استفاده می شود، حاوی انواعی از نیتروسامین است. نیتروسامین ها گروهی از چهار ترکیب شیمیایی هستند که به نظر می رسد برخی از مهمترین عوامل سرطان زای موجود در محصولات دخانی و دودآن ها، به آن ها اختصاص دارد. نیتروسامین ها در تنباکوی سبر و فرآوری شده وجود دارند. مایعاتی که در سیگارهای الکترونیکی استفاده می شوند، در واقع تنباکوی فرآوری شده به حساب می آیند.
 
نیتروسامین ها با سرطان ریه، دهان، مری، کبد و لوزالمعده، ارتباطی تنگاتنگ دارند.
 

3. ایجویس ها سمی هستند

ماده "فعال" موجود در سیگارهای الکترونیکی و دلیل استفاده مردم از آنها نیکوتین است و واقعیت این است که نیکوتین یک سم است. نیکوتین سالهاست که در حشره کش ها مورد استفاده قرار می گیرد و ماده اعتیاد آور در هر سیگارهای سنتی و الکترونیکی محسوب می شود.
 
مرکز کنترل و پیشگیری آمریکا گزارش داده، میزان مسمومیت های ناشی از مصرف سیگارهای الکترونیکی مایع؛ در سالهای اخیر افزایش یافته است.
 
بسیاری از مسموم شدگان کودکان زیر 5 سالی بوده اند که در معرض بخار سیگارهای الکترونیکی مایع قرار گرفته اند.  ایجویس ها معمولاً عطر و بوی خوشی دارند و به همین خاطر است که کودکان را به خود جذب می کنند. مسمومیت زمانی اتفاق می افتد که ایجویس های حاوی نیکوتین از طریق پوست یا چشم، جذب بدن می شوند.
 
در سال 2014، اولین مرگ یک کودک ناشی از نیکوتین مایع اتفاق افتاد. این کودک یک ساله شیشه ایجویس را در دست گرفته و مایع درون آن را نوشیده بود.
 

4. سیگارهای الکترونیکی جایگزین سیگارهای سنتی هستند و نه روشی برای ترک آن ها

ممکن است در آینده ای نه چندان دور، کنترل و نظارت بیشتری بر این گونه سیگارها صورت گیرد. اگر چنین اتفاقی بیافتد، مصرف کنندگان می توانند با استفاده از اطلاعات مندرج بر روی بسته های آن ها، در مورد مصرفشان تصمیم گیری بهتری داشته باشند. حتی در صورتیکه مقدار نیکوتین موجود در محصولات بر روی بسته های آن ها درج شود، می توان از سیگارهای الکترونیکی به عنوان روشی برای ترک نیکوتین بهره برد.
 
در هر صورت امروزه سیگارهای الکترونیکی به عنوان روشی برای ترک سیگارهای سنتی حاوی نیکوتین، مورد توجه بسیاری از مصرف کنندگان قرار گرفته اند و حتی بسیاری از افراد نیز توانسته اند در این مسیر به موفقیت هایی نیز دست یافته و مصرف سیگارهای سنتی را به طور کامل ترک کنند.
 
از سویی بسیاری از افرادی که به خاطر ترک سیگار به مصرف سیگارهای الکترونیکی روی می آورند، پس از مدتی اعتیادشان به نیکوتین افزایش یافته و دوباره به سیگارهای سنتی روی می آورند، با این تفاوت که احتمالاً مصرفشان به شدت افزایش خواهد یافت چرا که اعتیادشان به نیکوتین بیشتر از پیش شده است.
 
اگر شما نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید با استفاده از سیگارهای الکترونیکی، سیگار را ترک کنید، حتماً موضوع را با یک متخصص در میان بگذارید تا با کمک او بتوانید بهترین و کم ضررترین تصمیم را بگیرید.
 
منبع: سایت وری ول مایند


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما