مراقبت های هفته پنجم بارداری (بخش اول)

با وارد شدن به هفته پنجم بارداری، در ابتدای ماه دوم از بارداری خود قرار می گیرید. ممکن است در این هفته، هنوز نقش مادری خود را باور نکرده باشید و در مورد آینده احساس نگرانی کنید. بهتر است اضطراب را کنار...
سه‌شنبه، 8 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های هفته پنجم بارداری (بخش اول)
حساسیت و درد پستان در لمس یکی از علائم اولیه بارداری است و معمولاً حدود هفته 4 تا 6 بارداری شروع شده و در تمام طول سه ماهه اول باقی می ماند.
 

مقدمه

در هفته پنجم بارداری، شما تمام تست های بارداری در منزل را انجام داده اید و علائم بارداری کم کم در شما شروع به ظاهر شدن می کند. دیگر قاعده نمی شوید و علائمی از قبیل حساسیت به لمس پستان، خستگی و حالت تهوع و استفراغ بارداری را تجربه می کنید. این مرحله، بخش مهمی از بارداری است. در هفته پنجم، سونوگرافی نشان خواهد داد که کودکی در راه است.
 

هفته پنجم بارداری – کودک شما چگونه تغییر می کند؟

در هفته ی پنجم  بارداری، کودک شما به سرعت در حال رشد است. جنین در پایان هفته پنجم، مانند یک بچه قورباغه به نظر می رسد که دم دارد و تقریبا به اندازه یک دانه پرتقال است و یا ۵ – ۱ میلی متر طول دارد.

در طول این هفته، اندام های حیاتی کودک شما رشد می کنند. قلب، سیستم اعصاب مرکزی ( مغز و نخاع)، استخوان ها و عضلات به سرعت از این زمان شروع به شکل گیری می کنند. به علاوه، اسکلت شروع به شکل گرفتن می کند. قلب کودک شما به سرعت در حال رشد است و شروع به چهار حفره ای شدن و پمپاژ خون می کند.  برخی از دستگاه های سونوگرافی قادرند ضربان قلب را به زودی در پنج هفتگی تشخیص دهند. لوله عصبی، که در نهایت تبدیل به مغز و نخاع می شود، کم کم تشکیل می شود. جفت رشد می کند و از این طریق و همین طور از راه بند ناف، نوزاد شما تغذیه می شود. چشم ها، گوش ها، بینی، دهان، انگشتان دست و پا نیز شروع به ظاهر شدن می کنند.
 

هفته پنجم بارداری – کودک شما چقدر بزرگ شده است؟

کودک شما هنوز هم بسیار کوچک است و ۰.۱۱۸ اینچ طول دارد. در این زمان طول کودک شما از فرق سر تا پایین پشت (CRL) اندازه گیری می شود. از اندازه گیری CRL  تا هفته ی ۲۰ ام بارداری استفاده می شود، و در آن زمان معیار ما به اندازه گیری از فرق سر تا پاشنه پا  (CHL) تغییر خواهد کرد.
 

هفته پنجم بارداری و علائم و تغییرات بدن مادر

در این زمان شما تمام علائم بارداری را تجربه می کنید، تست های بارداری نشان می دهد که سطح HCG در بدن شما به اندازه کافی برای تایید اینکه باردار هستید، بالاست. شکم شما تا حدود ۱۴ هفتگی بزرگ نمی شود، اما فشار درون شکم افزایش می یابد و شما احساسی شبیه به فوریت در دفع ادرار دارید. اکثر مردم نمی توانند با نگاه کردن به شما بگویند که حامله هستید، اما خود شما می دانید که باردارید.
 

هفته پنجم بارداری و علائم طبیعی در بدن مادر

اگر در هفته گذشته نشانی از علائم بارداری در شما نبوده این هفته حتماً منتظرش باشید. نشانه های بارداری به قرار زیر است:
 
1- درد پستان
درد پستان بیشتر به علت تولید بیش از حد هورمون های استروژن و پروژسترون است. افزایش ترشح این هورمون ها موجب افزایش جریان خون و تغییرات نسج پستان می شوند و در نتیجه ممکن است شما در پستان های تان احساس تورم، درد، سوزش و گز گز، و حساسیت غیرعادی در لمس داشته باشید. بعضی از خانم ها معتقدند که این ناراحتـی مانند حالت تشـدید شده درد پستان ها درست قبل از شروع قاعدگی است. حساسیت پستان در لمس یکی از علائم اولیه بارداری است و معمولاً حدود هفته 4 تا 6 بارداری شروع شده و در تمام طول سه ماهه اول باقی می ماند.
 
2- تکرر ادرار
تکرر ادرار یکی از علائم آزاردهنده بارداری است که هیچ ضرری برای جنین یا مادر ندارد. در واقع ادرار باعث خروج سموم از بدن می شود. تا زمانی که نشانه دیگری مشاهده نشود، تکرر ادرار طبیعی است.
 
3- افزایش ضربان قلب
بدن یک خانم باردار حدود 50% بیشتر از افراد غیر باردار خون دارد. این حجم خون برای بر آورده کردن نیازهای مادر و جنین می باشد. با این حال، این حجم خون توسط همان قلبی پمپاژ می شود که در حالت عادی در حال پمپاژ خون به اطراف بدن مادر می باشد. بنابراین قلب باید بیشتر از قبل کار کند. تپش قلب در بارداری نتیجه این مسئله می باشد.
 
4- افزایش خستگی، گیجی و سردرد
خستگی در سه ماهه اول بارداری شایع است و حتی ممکن است تا آخر حاملگی ادامه داشته باشد. بارداری، فشار مضاعفی بر بدن وارد می کند و می‌تواند با خستگی بسیار همراه باشد. بسیاری از زنان باردار، قبل از افزایش وزن، دچار این خستگی می شوند.
 
5- ویار
ویار را شاید بتوان یکی از دردآورترین لحظات دوران بارداری دانست. برخی زنان به انواعی از مواد غذایی علاقه بسیار زیادی نشان می‌دهند و برعکس، برخی طبع‌شان تغییر کرده و نمی‌توانند خوردن بعضی مواد غذایی و بوهای خاصی را تحمل کنند.
 
6- خستگی زودرس
یاد بگیرید چگونه با خستگی زودرس کنار بیایید. برای این کار چرت زدن راه حل آن نمی باشد که برای این کار لازم است شب به اندازه کافی بخوابید لازم است قبل از خواب از ورزش کردن بپرهیزید. قبل از خوابیدن غذا نخورید. از چرت های بلند مدت بپرهیزید. زمان رفتن به خواب و بیدار شدن را تنظیم کنید.

ادامه دارد...

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما