از تأثیرات بلند مدت کرونا چه می دانیم؟

تا به امروز چیزی در حدود 3 ماه از ظهور ویروس کرونا در کل جهان گذشته است. امروزه بیش از هر چیز به علائم ابتلا به بیماری کرونا پرداخته شده و از عوارض بلند مدت این بیماری غفلت می شود. در این مقاله سعی داریم...
پنجشنبه، 4 ارديبهشت 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
از تأثیرات بلند مدت کرونا چه می دانیم؟

مقدمه

حتماً شما تاکنون بارها و بارها از علائم بیماری کرونا، شنیده اید. از سویی تیم های پزشکی در سرتاسر جهان در حال تلاش برای نجات جان انسان ها از این بیماری تازه وارد و جدید هستند. با این حال هنوز نمی دانیم پس از بهبودی از بیماری کرونا، چه اتفاقی برای فرد مبتلا می افتد.
 
آیا افرادی که توانسته اند در این جنگ، کرونا را شکست دهند، باید نگران تأثیرات بلند مدت این بیماری بر سلامت خود باشند؟
 
افراد مبتلا به سندرم حاد دیسترس تنفسی (ARDS)، غالباً در صورت ابتلا به بیماری کرونا، علائم سختی را تجربه خواهند کرد و در برخی موارد ممکن است دچار فیبروز شده و ریه هایشان آسیب دائمی ببینند.
 

عفونت های تنفسی می توانند به ریه ها آسیب برسانند

بیماری های تنفسی ویروسی می توانند بسیار متنوع عمل کنند. در برخی موارد ممکن است فرد را به یک سرماخوردگی ساده مبتلا نموده که در عرض چند روز یا حداکثر چند هفته، بهبود یابد، در مواردی نیز ممکن است فرد، به خس خس مزمن سینه و یا حتی آسم مبتلا شود.
 
وقتی عفونت های تنفسی شدید باشند، احتمالاً طول درمان آن ها نیز بیشتر بوده و در بیشتر موارد حتی با بهبود ریه، باز فرد مبتلا ممکن است تنگی نفس را تجربه کند.
 
همچنین، افراد مبتلا به بیماری کرونا که دچار سندرم حاد دیسترس تنفسی می شوند، در صورت شدت بیماری احتمالاً برای زنده ماندن باید به بخش مراقبت های ویژه منتقل شوند و حتی در صورت بهبودی و مرخص شدن از بیمارستان، احتمالاً باید منتظر عوارض بلند مدت بیماری باشند.
 

چه افرادی بیشتر در معرض خطر عوارض بلند مدت بیماری کرونا هستند؟

اینچنین نیست که هر کسی که به بیماری کرونا مبتلا شود، باید منتظر عوارض و عواقب بلند مدت بیماری باشد.
 
افرادی که بیش از دیگران در معرض خطر هستند، عبارتند از: افراد بالای 65 سال، افرادی که در خانه سالمندان نگهداری می شوند، افراد مبتلا به بیماری های ریوی مزمن، قلبی، کلیوی و کبدی. بعلاوه افراد مبتلا به چاقی مفرط و دیابت نیز، ممکن است در صورت ابتلا به کرونا، عوارض بلند مدتی را تجربه کنند.
 
بیمارانی که دچار ذات الریه و یا سندرم دیسترس حاد تنفسی می شوند، باید ابتدا این مشکلشان حل شود. بیشتر این بیماران برای ادامه حیات به اکسیژن کمکی نیاز دارند. بعلاوه، بسته به طول دوره بیماری، ممکن است برخی بیماران بسیار ضعیف وناتوان شده و برای ریکاوری به توانبخشی های جدی نیاز داشته باشند.
 
افرادی که دچار نارسایی های ریوی می شوند، معمولاً مشکلات کلیوی، قلبی و یا مغزی را تجربه خواهند کرد. اما بیمارانی که به فرم ضعیف تر بیماری مبتلا می شوند، معمولاً نیازی به اکسیژن نداشته و احتمالاً فقط تا مدتی احساس ضعف و خستگی را تجربه خواهند کرد.
 

سندرم پس از آی سی یو

هر چند که بستری فرد مبتلا در بخش مراقبت های ویژه (ICU)  در بسیاری از موارد می تواند زندگی او را نجات دهد، اما ممکن است در مواردی، پیامدهای منفی زیادی برای بیمار به همراه داشته باشد.
 
به طور کلی افرادی که در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند، پس از ترخیص از بیمارستان، به شدت در معرض خطر بیماری های روانی، مانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)، اضطراب و افسردگی هستند. همینطور احتمال اختلالات شناختی و مشکلات حرکتی، در این افراد زیاد می شود.
 

 بیماری کرونا می تواند بر ساقه مغز تأثیر منفی بگذارد

در حال حاضر مطالعاتی در مورد این ویروس در بسیاری از کشورها و از جمله کشور چین انجام شده است. در یکی از مطالعات کشور چین مشخص شد که 36.4 درصد از بیماران مبتلا به کرونا، به مشکلات مربوط به سیستم عصبی مبتلا شده اند. یکی از این مطالعات که در اواخر ماه فوریه منتشر شد، نشان داد که ویروس می تواند به اعصاب بویایی در مغز نفوذ کرده و بر روی آن تأثیر منفی بگذارد.
 
 بر اساس یک تئوری دیگر، ویروس کووید 19، می تواند بر بصل النخاع (ساقه مغز) تأثیر منفی بگذارد. یکی از وظایف بصل النخاع کنترل قلب و تنفس انسان است. بنابراین اگر بصل النخاع آسیب ببیند مشکل تنفسی تنها مربوط به ریه نخواهد بود، بلکه فرد از این ناحیه نیز آسیب پذیر می شود. در واقع این اولین تحقیق در این زمینه است.
 
اما اطلاعاتی که در این زمینه داریم اندک است و بنابراین ما از پیامدهای بلند مدت این تأثیرات بی اطلاع هستیم. اگر بتوانیم نوع و مقدار آسیب به این نواحی را تشخیص بدهیم، شاید بتوانیم در مورد عوارض بلند مدت این تأثیرات نیز سخن بگوییم.
 

سخن پایانی

بیماری کووید 19 یا همان کرونا، یک بیماری شدید است. این شدت در افراد مسن و بالای 60 سال و افراد مبتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت و بیماری های قلبی، بیشتر است.
 
همانطور که می دانید این بیماری همه افراد با هر شرایط و سنی را می تواند درگیر کند و فقط تفاوت در شدت علائم و نحوه پاسخ سیستم ایمنی افراد به این بیماری است. کودکان کمتر از دیگران ممکن است به نوع شدید این بیماری مبتلا شوند و در صورت ابتلا یا علائمی بروز نمی دهند و یا علائم بسیار خفیفی را تجربه خواهند کرد. اما در افراد مبتلا به بیماری های نقص سیستم ایمنی و یا افرادی که دچار بیماری های زمینه ای هستند، احتمالاً شدت بیماری بیشتر خواهد بود.
 
بیماری ناشی از ویروس کووید 19 می تواند علاوه بر دستگاه تنفسی، به برخی دیگر از ارگان های بدن مانند قلب، کلیه ها و مغز، آسیب برساند. این آسیب ها در موارد شدید می توانند مشکلات بلند مدتی را برای بیمار به همراه داشته باشند.
 
متخصصان اعتقاد دارند که بستری در بخش مراقبت های ویژه می تواند موجب ابتلای بیمار به سندرم بعد از آی سی یو شود. در این سندرم، بیمار علاوه بر ناتوانی های جسمی، ممکن است اختلالات شناختی و مشکلات روانی مانند اضطراب، افسردگی، اختلال استرس پس از سانحه و بسیاری از مشکلات دیگر را تجربه کند. بنابراین اگر یکی از نزدیکان و یا اعضای خانواده تان به خاطر بیماری کرونا و یا هر بیماری دیگری در بخش مراقبت های ویژه بستری است، باید پس از مرخصی از بیمارستان، مراقب علائم جسمی و روانی او باشید و سعی کنید با رسیدگی به او به بهود هر چه سریعترش کمک کنید.
 
همچنین ویروس کرونا می تواند بر بخش هایی از مغز که وظیفه کنترل تنفس را بر عهده دارند، تأثیر منفی گذاشته و عواقبی ناشناخته را برای فرد مبتلا به همراه داشته باشد.
 
منبع: هلث لاین


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط