Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon (به معنی طوفان، جنگنده اروپایی) یا Eurofighter ۲۰۰۰ یک هواپیمای جنگی دو موتوره مثلثی شکل است که توسط گروهی از شرکت های سازنده تجهیزات هوایی- فضایی به نام GmbH Eurofighter Jagdflugzeug در سال ۱۹۸۳ طراحی و تولید شده است. در حال حاضر Typhoon در نیروی هوایی ایتالیا رسمـآ بکار گرفته شده و انتظار می رود نتایج ارزیابی اولیه این هواپیما توسط کشورهای آلمان، اسپانیا و انگلستان تا پایان سال ۲۰۰۶ اعلام
شنبه، 5 مرداد 1387
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon
Eurofighter Typhoon

Eurofighter Typhoon (به معنی طوفان، جنگنده اروپایی) یا Eurofighter ۲۰۰۰ یک هواپیمای جنگی دو موتوره مثلثی شکل است که توسط گروهی از شرکت های سازنده تجهیزات هوایی- فضایی به نام GmbH Eurofighter Jagdflugzeug در سال ۱۹۸۳ طراحی و تولید شده است.
در حال حاضر Typhoon در نیروی هوایی ایتالیا رسمـآ بکار گرفته شده و انتظار می رود نتایج ارزیابی اولیه این هواپیما توسط کشورهای آلمان، اسپانیا و انگلستان تا پایان سال ۲۰۰۶ اعلام گردد. اطریش نیز ۱۸ عدد هواپیمای Typhoon خریداری نموده و عربستان صعودی نیز در تاریخ ۱۸ اوت ۲۰۰۶ قرارداد خرید ۷۲ عدد هواپیمای Typhoon ساخته شده توسط شرکت انگلیسی BAE Systems plc - بزرگترین سازنده تجهیزات نظامی - دفاعی این کشور، را به امضاء رسانده است.
اواسط دهه ۱۹۷۰ کشورهای آلمان، فرانسه و انگلستان تشکیلاتی به منظور ساخت “هواپیماهای جنگی اروپایی” یا “ECA” را تاسیس نمودند. در سال ۱۹۷۹ آلمان و انگلیس پیشنهاد ساخت جنگنده ECF را ارائه کردند که به دلیل مشکلات موجود، در سال ۱۹۸۱ ملغی اعلام شد.
در پی آن وزارت دفاع انگلیس (MoD) با پرداخت رقمی معادل ۸۰ میلیون دلار به BAE به گسترش و توسعه “پروژه هواپیماهای اروپایی” (EAP) پرداخت. در سال ۱۹۸۳ کشورهای انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا و اسپانیا، ساخت هواپیمای جنگی اروپایی (F/EFA) را به طور عملی آغاز نمودند.
در سال ۱۹۸۵ فرانسه به دلیل درگیری در پروژه ساخت هواپیمای جنگی Dassault Rafale در کشورش، از پروژه F/EFA کناره گیری کرد و در همان سال سه کشور انگلیس، آلمان و ایتالیا پروژه جدید EFA را مجددا آغاز نمودند.
۱۳ نقطه به منظور استقرار سلاح ها و جنگ افزارها در طراحی این هواپیما نظر گرفته شده است.
اولین هواپیمای EAP ساخته شده در سال ۱۹۸۶ به پرواز در آمد و طراحی تکمیلی آن پنج سال به طول انجامید. در آن زمان انگلستان ۲۵۰، آلمان ۱۶۵ و اسپانیا ۱۰۰ عدد از این هواپیما را خواستار شدند.در همان سال در شهر مونیخ شرکت Eurofighter Jagdflugzeug GmbH با هدف مدیریت، توسعه و کنترل پیشرفت این پروژه و نیز پروژه ساخت هواپیمای EuroJet Turbo GmbH با مشارکت کمپانی های Rolls-Royce، FiatAvio) Avio فعلی) و ITP تاسیس شد.
تا سال ۱۹۹۴ که اولین نمونه Eurofighter EF ۲۰۰۰ در آسمان آزمایش شد و پس از درگیری های بسیاری که بین طرفین قرارداد پیش آمد، سرانجام در سال ۱۹۹۷ قرارداد جدیدی به امضاء رسید که طی آن انگلیس ۲۳۲، آلمان ۱۸۰، ایتالیا ۱۲۱ و اسپانیا ۸۷ عدد از این هواپیما را درخواست نموده و سفارش ساخت آن را ارائه دادند.
هواپیمای جنگی پروژه فوق تا کنون به دفعات تغییر نام داده است، در ابتدا (EFA (European Fighter Aircraft هواپیمای جنگی اروپایی، پس از آن Eurofighter و (EF۲۰۰۰ (Eurofighter ۲۰۰۰ و در حال حاضر نیز Typhoon نام گرفته است.
قطعات هواپیمای Eurofighter Typhoon به عنوان یکی از بهترین و کاراترین هواپیماهای جنگی مدرن امروزی، در چهار کمپانی سهامدار این پروژه یعنی شرکت ایتالیایی Alenia ، شرکت BAE Systems، شرکت آلمانی EADS و شرکت EADS در کشور اسپانیا به نام EADS CASA ؛ ساخته می شود. هر کمپانی در عین حال که مسئولیت ساخت چند قطعه از ۶۲۰ هواپیما را برعهده دارد، به صورت مجزا این هواپیما را در کشور خود مونتاژ می کند.
کارایی و به کارگیری تجهیزات مدرن و پیشرفته امروزی Typhoon را به یکی از برجسته ترین هواپیماهای جنگی امروزی تبدیل نموده است.

قابلیت های اجرایی

ترکیبی از سرعت، کارایی و به کارگیری تجهیزات مدرن و پیشرفته امروزی Eurofighter Typhoon را به یکی از برجسته ترین هواپیماهای جنگی امروزی تبدیل نموده است.
برتری قدرت و کارایی Eurofighter Typhoon در مقایسه با دیگر رقبایش کاملا قابل تشخیص است. در طراحی آن از تکنولوژی استیلت استفاده شده ، ۱۳ نقطه به منظور استقرار سلاح ها و جنگ افزارها در نظر گرفته شده است، زیر هر یک از بال ها چهار نقطه و زیر بدنه هواپیما، پنج نقطه.
سیستم گرداننده این جنگ افزارها که اصطلاحا (ACS) نام دارد، کنترل وضعیت اسلحه انتخاب شده و فعال را در هر لحظه بر عهده دارد. این هواپیما به رادار چند حالته (CAPTOR (ECR ۹۰ با کانال های پردازش متعدد نیز مجهز است و دو موتور Eurojet EJ۲۰۰ با قابلیت های کنترل دیجیتالی را نیز دارا می باشد.

مشخصات کلی

تعداد سرنشینان : ۱ یا ۲ نفر
طول : ۱۵.۹۶ متر
ارتفاع : ۵.۲۸ متر
اندازه هر بال : ۱۰.۹۵ متر
مساحت هر بال : ۵۰ متر مربع
وزن خالص : ۹۷۵۲ کیلوگرم
وزن ناخالص : ۵۵۰ ۱۵ کیلوگرم
نیروی محرکه هواپیما: . دو برابر یک هواپیمای Eurojet EJ۲۰۰
منبع: wikipedia.org




ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط