چگونه از ترافیکی که می‌خریم مراقبت کنیم؟

چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟

اینترنت در دنیای امروز آنقدر جای خود را باز کرده است که به نوعی وابستگی تبدیل شده و کاربران علاوه‌بر اینکه در خانه و محل کار به اینترنت دسترسی دارند، روی گوشی‌های موبایل خود هم مجهز به
جمعه، 17 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: علی اکبر مظاهری
موارد بیشتر برای شما
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟


اینترنت در دنیای امروز آنقدر جای خود را باز کرده است که به نوعی وابستگی تبدیل شده و کاربران علاوه‌بر اینکه در خانه و محل کار به اینترنت دسترسی دارند، روی گوشی‌های موبایل خود هم مجهز به اینترنت هستند و تقریبا کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که روزش را بدون اینترنت سپری کند. تا پیش از رواج گوشی‌های هوشمند و روی کار آمدن شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، وایبر، اینستاگرام، واتس‌آپ و فیسبوک و... کاربران بخش اعظم حجم اینترنت خود را صرف جست‌وجو در اینترنت یا دانلود فیلم و موسیقی می‌کردند. اگر از میزان مصرف اینترنت گوشی یا وای‌فای منزل مطلع‌ هستید و می‌دانید چه مقدار فیلم، موسیقی یا سایر موضوعات دیگر را در طول ماه دانلود کرده‌اید، اما هنوز فکر می‌کنید حجم‌تان سریع‌تر از چیزی که محاسبه کرده‌اید تمام می‌شود، مواردی را که در ادامه مطلب به آن اشاره می‌کنیم، با دقت بخوانید شاید مشکل در پس یکی از همین موارد نهفته باشد. اگر دانلود فیلم را که حجم بالایی از اینترنت را مصرف می‌کند، کنار بگذاریم، گشت زدن در اینترنت و جست‌وجوهای معمولی و آپلود حجم زیادی از اینترنت را به خود اختصاص نمی‌دهد. اما با ظهور گوشی‌های هوشمند و امکان برقراری اینترنت همراه، شبکه‌های اجتماعی یکی پس از دیگری وارد گردونه رقابت شدند و با وجود عکس، فیلم، گیف و ویدئوهایی که در این شبکه‌ها ردوبدل می‌شود، هر روز بر مقدار مصرف اینترنت مصرفی افزوده شده و باعث می‌شود سرویس‌ها و بسته‌های اینترنت مشترکان به سرعت به اتمام برسد که نارضایتی بسیاری از کاربران را به دنبال داشته است. در این مطلب به بررسی چگونگی به اتمام رسیدن زودهنگام بسته‌ها و سرویس‌های اینترنت و راه‌حل این مشکل پرداخته‌ایم.
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟

اگر از میزان مصرف اینترنت گوشی یا وای‌فای منزل مطلع‌ هستید و می‌دانید چه مقدار فیلم، موسیقی یا سایر موضوعات دیگر را در طول ماه دانلود کرده‌اید، اما هنوز فکر می‌کنید حجم‌تان سریع‌تر از چیزی که محاسبه کرده‌اید تمام می‌شود، مواردی را که در ادامه مطلب به آن اشاره می‌کنیم، با دقت بخوانید شاید مشکل در پس یکی از همین موارد نهفته باشد.

1) بازی‌های آنلاین

اگر اهل بازی‌های کامپیوتری و موبایلی هستید، حتما برایتان پیش آمده که بازی‌ آنلاین را هم تجربه کرده باشید. این قبیل بازی‌ها مانند کلش‌ آف‌کلنز، طرفداران بسیار زیادی دارند و به دلیل جذابیت بازی‌ها، معمولا کاربر متوجه مدت زمانی که از طریق اینترنت مشغول بازی بوده، نمی‌شود. بازی‌های آنلاین معمولا حجم بالایی از اینترنت را مصرف می‌کنند. به همین دلیل بعد از مدت کوتاهی متوجه اتمام حجم اینترنت گوشی یا وای‌فای می‌شود. پس اگر می‌خواهید در مصرف اینترنت صرفه‌جویی کنید، بازی‌های آنلاین را کنار بگذارید.
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟
 

2) دانلود خودکار مدیا

اپلیکیشن‌هایی مانند تلگرام، واتس‌آپ، فیسبوک و... این روزها جزء پرکاربردترین شبکه‌های اجتماعی به شمار می‌روند که روزانه فیلم، موسیقی، عکس، ویدئو و گیف‌های متعددی در آنها ردوبدل می‌شوند. در ابتدا که اقدام به نصب این اپ‌ها می‌کنید، معمولا تمام این مدیاها به‌طور خودکار دانلود می‌شوند و اجازه‌ای از شما به‌عنوان کاربر برای دانلود گرفته نمی‌شود. در این وضعیت، طبیعتا حجم بسیار بالایی از حجم اینترنت را مصرف می‌کند و به سرعت ترافیک اینترنتی شما به اتمام می‌رسد. برای حل این مشکل بهتر است در قسمت تنظیمات این برنامه‌ها، قسمت دانلود خودکار را غیرفعال کنید و تنها زمانی اجازه دانلود بدهید که خودتان آن را دانلود کنید. این‌گونه می‌توانید تا حد زیادی در مصرف حجم اینترنت صرفه‌جویی کنید.
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟
 

3) آپدیت خودکار نرم‌افزارهای کامپیوتر و برنامه‌های گوشی

یکی از مواردی که حجم زیادی از اینترنت را مصرف می‌کند، آپدیت خودکار نرم‌افزارهای کامپیوتر و گوشی است که غالبا بدون اطلاع کاربر انجام می‌شود. نرم‌افزارهایی چون تلگرام، فایرفاکس، آنتی‌ویروس و... و نرم‌افزارهای گوشی مانند نرم‌افزار بازار و سرویس‌های گوگل نیز ازجمله آپدیت‌هایی هستند که اغلب به‌طور خودکار انجام می‌شوند. به همین دلیل با رفتن به قسمت تنظیمات و غیرفعال کردن گزینه آپدیت خودکار می‌توانید در مصرف اینترنت خود تا حد زیادی صرفه‌جویی کنید.

بیشتر بخوانید: اینترنت، ابزاری کارآمد در خدمت تبلیغات

 

4) آپدیت سیستم‌عامل کامپیوتر و گوشی

از دیگر مواردی که حجم بسیار بالایی از اینترنت را مصرف می‌کند، آپدیت خودکار سیستم‌عامل کامپیوتر و گوشی موبایل است. این عامل نه‌تنها باعث کاهش سرعت اینترنت هنگام کار می‌شود، بلکه حجم اینترنت را نیز تا حد زیادی مصرف می‌کند. معمولا در قسمت تنظیمات گوشی‌ها، گزینه‌ای وجود دارد که می‌توان به طور دستی آپدیت خودکار سیستم‌عامل را غیرفعال کرد و از این طریق در مصرف حجم اینترنت صرفه‌جویی کرد اما اگر احساس می‌کنید مصرف اینترنت گوشی زیادتر از قبل شده، سری به قسمت تنظیمات بزنید و آپدیت سیستم‌عامل را کنترل کنید.
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟
 

5) آپلود فایل‌ها و درایورهای ابری

مصرف حجم اینترنت ماهانه‌ تنها دانلودها را شامل نمی‌شود بلکه در کنار آن، مقدار آپلود اطلاعات در اینترنت هم جزء ترافیک اینترنت به شمار می‌رود و مقداری از حجم آن را به خود اختصاص می‌دهد. آپلود فایل، شامل عکس‌ها، فیلم‌ها، آهنگ‌ها و گیف‌هایی می‌شود که برای دوستان خود در شبکه‌های اجتماعی مختلف ارسال می‌کنید. همچنین اگر از نرم‌افزارهای ابری مانند Dropbox و OneDrive روی سیستم خود استفاده می‌کنید، حتما با ورود به بخش تنظیمات آن، آپلود خودکار آنها را متوقف کنید تا در میزان مصرف اینترنت گوشی صرفه‌جویی شود.

6) آپدیت خودکار آنتی‌ویروس

آنتی‌ویروس یک نرم‌افزار محسوب می‌شود و گه‌گاه به آپدیت شدن نیاز دارد اما از آنجایی که معمولا برای آپدیت شدن به حجم بالایی از اینترنت نیاز است، چنانچه اینترنت محدود و با حجم پایین دارید، در قسمت تنظیمات آنتی‌ویروس، آپدیت خودکار آن را غیرفعال کنید تا بتوانید هر زمان که خواستید آن را آپدیت کنید.
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟
 

7) چت‌های تصویری و تماس‌های صوتی آنلاین

افرادی که دوستان و اقوامی خارج از کشور یا دور از خود دارند معمولا از نرم‌افزارهای چت تصویری و تماس‌های صوتی آنلاین برای برقراری ارتباط با آنها استفاده می‌کنند که در هزینه مکالمه صرفه‌جویی کنند، غافل از اینکه نرم‌افزارهای صوتی و تصویری آنلاین مانند اسکایپ، ایمو، واتس‌آپ و... حجم بسیار بالایی از اینترنت را مصرف می‌کنند و ترافیک را به‌طور قابل ملاحظه‌ای کاهش می‌دهند.

8) مصرف اینترنت شما توسط سایر کاربران

اینترنت‌های وای‌فای، همگی دارای نام کاربری و رمز عبور هستند که کاربر آن را تعیین می‌کند. اگر به میزان مصرف حجم اینترنت خود مشکوک هستید، توصیه می‌کنیم که قبل از هر چیز شبکه اینترنت خود را بررسی کنید و اگر تاکنون برای مودم وای‌فای رمز تعیین نکرده‌اید، بلافاصله با اختصاص رمز ورود، آن را ایمن کنید تا از این طریق، سایر کاربران که معمولا همسایه‌ها و اطرافیان شما هستند، نتوانند بدون مجوز از اینترنت شما استفاده کنند. برای جلوگیری از سوءاستفاده‌های این‌چنینی، در فواصل چند ماهه، این رمز را تغییر دهید تا امکان لو رفتن آن را به حداقل برسانید.
چرا حجم اینترنت آب می‌رود؟
 

9) سایت‌های سنگین

یکی از مواردی که حجم بالایی از اینترنت را به خود اختصاص می‌دهند، سایت‌هایی هستند که داخل آنها ویدئوهایی با حجم بالا و عکس‌‌های متعدد بارگذاری شده‌اند و به محض ورود به آن سایت‌ها، این عکس‌ها و ویدئوها به‌طور خودکار دانلود می‌شوند و حجم بالایی را مصرف می‌کنند.
منبع مقاله :
www.iusnews.ir
 


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط