آداب و رسوم جلسه خواستگاری

در اینجا می‌توانید روش مرسوم خواستگاری و مراسم و آدابی که لازم است توسط دختر و پسر و خانواده‌های آنها رعایت شود و نکات مهم در این زمینه را بخوانید.
چهارشنبه، 28 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آداب و رسوم جلسه خواستگاری
خواستگاری اولین و شاید مهمترین قدم برای ازدواج و تشکیل خانواده است. مراسمی که آداب خاص خود را دارد. شما آداب خواستگاری را می‌دانید؟


روش انجام خواستگاری

1- پس از قرار روز و ساعت خواستگاری با خانواده عروس، پدر و مادر، خواهر و برادری بزرگتر و اگر پدر یا مادر نداشت دایی، عمو و عمه و خاله و یکی از بزرگان فامیل راهی خانه عروس می‌شوند.

2- خواستگار باید لباس مناسب بپوشد. نباید با کفش اسپرت و شلوار جین و پیراهن آستین کوتاه و لباس‌های نامانوس در مجلس خواستگاری حاضر شود. سر و وضعش باید مطلوب و تمیز و مرتب باشد و لباس‌های همراهان نیز باید متناسب با مجلس خواستگاری باشد.

3- سبد یا دسته گل زیبا و قشنگ نه خیلی گران و بزرگ، همراه با جعبه شیرینی همراه ببرند. گاهی در جلسه اول تنها دسته گل و در جلسه دوم دسته گل به همراه جعبه شیرینی برده می‌شود.

4- پس از حضور در مجلس و پذیرایی معمولی یکی از اعضای بزرگ خانواده که سر و زبان دارد و می‌تواند با بیان شیرین این موضوع را مطرح کند، به نحوی موضوع را ارائه می‌کند که زیر زبان عروس و خانواده‌اش را بفهمد که موافق این وصلت هستند یا خیر و پدر و مادر عروس چه نظری دارند. ممکن است خانواده عروس جواب را به روزهای بعد موکول کنند و در این صورت نباید پافشاری شود.

5- در این مجالس از شوخی‌های بی مورد و یا جوک و بحث‌های سیاسی و مذهبی باید خودداری شود زیرا ممکن است صحبت‌ها به عده‌ای بربخورد.


آداب خواستگاری در پذیرایی کردن

1- خانواده عروس باید از پیش خانه را آماده کنند. لازم نیست بیش از حد در آراستگی منزل بکوشند فقط کافی است خانه تمیز باشد.

2- باید سعی شود حاضران در مجلس بیش از مهمانان نباشند. روی میز باید به اندازه کافی میوه و شیرینی چیده شود. علاوه بر چای در تابستان یک نوشیدنی خنک نیز فراهم شود.

3- در گذشته از رسوم و آداب خواستگاری این بود که اولین چای راعروس خانم می‌آورد تا خانواده داماد او را برانداز کنند و داماد به چشمه خریداری او را ببیند ولی امروزه تاکیدی بر آن نیست و این رسم در خانواده‌ها کمتر رعایت می‌شود.

4- عروس و داماد در آن جلسه زیر ذره‌بین هستند. بنابراین در مورد لباس و آرایش چه باید بکنند؟ باید سعی کنند خودشان باشد. خودتان باشید و نگران اظهارنظر متفاوت نباشید. لباس باید ساده و متناسب با همان مجلس باشد. صداقت حکم می‌کند عروس خانم ترجیحا آرایش نداشته باشد اما آرایش ملایم دخترانه بلامانع است.

5- لازم نیست همان جلسه اول جواب خواستگار را بدهند. بهتر است آن را به یک هفته بعد عقب بیندازد. پدر و مادر عروس برای تحقیق و پرس و جو مهلت متعارفی خواهند خواست.

6- قبل از اعلام جواب مثبت نباید هیچ چیزی را از یکدیگر پنهان نگه دارند. در هیچ موردی رودربایستی نکنند و هیچ موردی را موکول به حدس و گمان ننمایند. صداقت و ارائه موارد مورد نظر طرفین در مناسبات بعدی تاثیر مثبت خواهد داشت.


نکات قابل توجه در مورد آداب خواستگاری

خانواده داماد باید از قبل با خانواده عروس تماس گرفته و زمان خواستگاری را تعیین کنند.

از آداب خواستگاری انجام این مراسم در بعد از ظهر یا سرشب است.

گرفتن دسته گل از پسر، متناسب با آداب و رسوم اقوام در کشور ایران، متفاوت است. برخی از خانواده‌ها دسته گل تهیه شده در مراسم خواستگاری را به دختر خانم و برخی به پدر یا مادر خانواده هدیه میدهند.

پدر و مادر یا جانشینان آنها حتماً باید در منزل باشند و عدم شرکت آنها علامت نوعی مقاومت است.

حضور بچه ها در مراسم خواستگاری ممنوع است.

نباید از شیرینی تر و هچنین میوه‌هایی که خوردن آنها سخت است و آب ریزی دارد استفاده کرد. دستمال برای تمیز کردن سر و صورت و دست ها، سطل زباله، وسایل قابل دسترس، نزدیک و جای راحت برای شستن لازم است.

از اداب خواستگاری است که میزبان میهمان را در صدر مجلس بنشاند و خود در پایین مجلس و باید هر جا را میزبان تعیین کرده میهمان اطاعت کند.

در جلسه اول خواستگاری درباره عقد، مهریه، مسائل اقتصادی و مادی هیچ صحبتی نمی‌شود و بسیار خوب است که محیط و صحنه شاد باشد.

هنگام خداحافظی هم پسندیده است که پدر و مادر عروس و عروس خانم و وابستگان درجه یک تا آستانۀ در ورودی، میهمانان خود و فامیل آینده را بدرقه کنند.

اولین دیدار و رابطه رسمی ماندنی است. بایستی اولین دیدار را با توفیق و دقت بیشتری پشت سر گذاشت.

بکوشید از تشریفات خواستگاری بکاهید. نه دسته گل‌های گران قیمت به پسر بها می‌دهد و نه پذیرایی‌های غیرعادی و پرخرج، ارزش دختر را بالا می‌برد. در مواردی هم ممکن است برداشت‌های خوبی از این رفتارها نشود.

پس از انجام خواستگاری و شناخت طرفین و موافقت خانواده‌ها معمولاً جشن کوچکی با تشریفات خاص تحت عنوان "بله برون" انجام می‌شود. برخی از خانواده‌ها حاضر بی طی دوره نامزدی نیستند و بنا به دلایل شرعی و تعصبات سنتی ازدواج را با عقد رسمی شروع می‌کنند ولی به دلایلی طی دوره نامزدی برای استحکام ازدواج ضروری است. آنچه در این مورد قابل ذکر است این است که موازین شرعی رعایت گردد. خط قرمز زمان نامزدی روابط جنسی است و معاشرت‌ها نباید از حدود عرف و شرع تجاوز کند.


منبع: سایت ستاره


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط