معرفی گیاه قاصدک
گل قاصدک، خبررسانک یا خبرچین که در طب سنتی به نام "طرخشقون" معروف است گیاهی است علفی و دایمی که ساقه آن به ارتفاع ۴۰ سانتیمتر میرسد. این گیاه دارای ریشهای است به رنگ قهوهای مایل به زرد که پر از شیرابه سفید رنگی میباشد. برگهای قاصدک مثلثی شکل بوده و میوه آن شبیه به فندق است.مناطق رشد گیاه قاصدک
قاصدک در کنار جادهها و شورهزارها و نیز اراضی بایر میروید. در ایران و هند بسیار میروید. هم چنین در نواحی غرب اروپا ، شمال و مغرب آسیا ، شمال آفریقا و آمریکای شمالی به وفور یافت میشود.ریشه گیاه قاصدک دارای مادهای به نام تراکزاسین ، کولین ، یک ماده رزینی ، قندهای مختلف و اسیدهای چرب میباشد. برگ این گیاه دارای تراکزاسین ، اینوزیت ، موسیلاژ، ، قندهای مختلف و یک ماده رزینی میباشد.
از ریشه برگ و گل گیاه قاصدک در تهیه داروهای گیاهی استفاده میشود. همچنین از برگهای جوان و حتی ریشه این گیاه دمنوش یا چای قاصدک تهیه میشود که این چای ریشه در طب گیاهی چینی دارد. به طور کلی قاصدک دارای مزایای بسیاری برای سلامتی است.
طرز تهیه چای قاصدک
برای تهیه چای قاصدک یا دمنوش برگ قاصدک، ۴-۱۰ گرم از برگهای خشک قاصدک را به صورت خرد کرده و یا پودر درآورده و همرا با یک لیوان آب جوش در قوری بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و میل کنید در صورت نیاز تا سه نوبت در روز تکرار کنید.برای تهیه چای یا دمنوش ریشه قاصدک، ۵۰ گرم از ریشه قاصدک را همراه دو لیوان آب بجوشانید. سپس حرارت را کم کنید تا مدت زمان ۷ دقیقه به آرامی بجوشد. قبل از مصرف، چای قاصدک را صاف نمایید.
خواص قاصدک:
چای قاصدک قابض و مقوی معدهاست.
قاعده آور است.
قاصدک به عدم ورم بدن و درد قاعدگی بسیاری از زنان در سندرم پیش از قاعدگی کمک میکند.
برای ازدیاد شیر نافع است و خانمهای شیرده باید مقداری از آن را با سالاد بخورند.
طبع آن سرد است و در نتیجه خنککننده و معرق است.
ترشح صفرا را زیاد میکند.
خون را تصفیه میکند.
خوردن آن خونریزی از سینه را متوقف میکند.
از عصاره آن شیاف درست میکنند که برای رفع ورمهای درون اندام تناسلی بانوان و زهدان مفید است.
خوردن آب این گیاه مخلوط با روغن زیتون برای رفع مسمومیت مفید است.
ضماد ریشه آن را در محل نیش کژدم یا زنبور و یا مار میگذارند که بسیار مفید است.
اوره را رفع میکند.
کلسترول خون را کاهش میدهد.
درمان کننده اگزما و بیماریهای پوستی است.
درمان کننده کم خونی است.
رماتیسم و نقرس را درمان میکند.
عوارض دمنوش قاصدک
زیاده روی در مصرف چای قاصدک برای خانم های باردار و شیرده توصیه نمیشود.
کسانی که دچار مشکلات کبدی، انسداد یا سنگ مجاری صفرا، انسداد روده، نارسایی کلیه و قلب و افرادی که آلرژی نسبت به گیاهان بابونه و گل مینای چمنی دارند، باید از مصرف گیاه قاصدک خودداری کنند.
ریشه قاصدک بر توانایی کبد برای جذب بعضی داروها اثر میگذارد و اگر تحت درمان دارویی خاصی هستید بهتر است پیش از مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید.
منبع:سایت ستاره