تاثیر مزاج بر شخصیت افراد
داشتن مزاج گرم و همین طور مزاج گرم و خشک باعث:
حسن ظنامیدواری و مثبت اندیشی بالا
احساس مسئولیت پذیری بالا
درک بالا و حساس به تغییر شرایط
جنب و جوش و پر نشاط
تصمیمات عجولانه گرفتن
باهوشی و البته فکر کردن به چند مسئله به طور همزمان
بی فراری و صبر کم در مواجه با اتفاقات
پر حرف و محافظه کار
مغرور و خودرای بودن
افراد مزاج گرم در کل، شخصیت های برون گرا و به شدت واکنشی هستند. شما می توانید آنها را در یک لحظه عصبانی کنید و با یک عذرخواهی ساده آرامش را به آنها بازگردانید؛ اما به سادگی رضایت نمی دهند که دوباره اشتباهات شما را بپذیرند.
به سرعت تصمیم گیری می کنند و حتی اگر از تصمیم خود پشیمان شوند؛ غرور آنها اجازه نمی دهد از اشتباه خود کوتاه بیایند و به راههای دیگر فکر کنند.
اگر هم چنین تصمیمی بگیرند، آنقدر محافظه کار هستند که راه درست را با برتری خود نشان دهند.
درست است که درمان از طریق طب سنتی طولانی است، اما راههای درمان آن از طربق مواد طبیعی است.
برعکس این خصوصیات شخصیتی، در افراد سرد مزاج وجود دارد. به طور مثال
درک مطلب در آنها پایین تر است.کم تحرک و خونسرد هستند.
تصمیم گیری آنها با شرایط خاص و در صبرکامل است.
کم حرف و گاهی ضعف دربرقراری ارتباط دارند.
بیشتر درون گرا هستند و برای آشنایی پیش قدم نمی شوند.
ثابت بودن ویژگی های شخصیت در افراد را کارشناسان طب سنتی، نشانه خشکی مزاج می دانند. مثلا اگر شخصی همیشه از شرایط زندگی خود راضی باشد، و به دنبال هیچ تغییر و انگیزه ای برای متفاوت زندگی نباشد، همیشه از یک مسیر مشخص به سمت محل کار برود، و در ارتباطات اجتماعی خود، همیشه پایدار، منظم و مشخص شده رفتار کند، و همینطور حافظه اش همیشه یک شکل عمل کند(یعنی کم حافظه نشود، یا برعکس)؛ تشخیص مزاج او، خشک است.
گاهی پیش می آید افراد به سرعت تغییر حال و هوای شخصیتی را در خود تجربه می کنند. یعنی یک لحظه شاد هستند و بعد ناگهان غمگین می شوند.
یک روز احساس خوب دارند، و روز بعد ناراحت هستند. از هر چیزی، یک لحظه رضایت دارند، و بعد ناراضی می شوند. ناپایداری در احساسات و عواطف، حافظه کم و تمرکز پایین، نشان دهنده رطوبت در مزاج است.
به طول کلی؛ فعالیت بدن تحت تاثیر خوراکی هایی که مصرف می کنیم تغییر می کند. گاهی احساس بی حالی و ضعف عمومی به ما دست می دهد و گاهی احساس شادابی و نشاط می کنیم. تحقیقات نشان داده که تغذیه نقش کنترل کننده فعالیت سمپاتیک و پاراسمپاتیک در بدن را دارد.
بعضی از خوراکی ها برای ما مضر هستند و بعضی مفید. اینکه چطور باید تشخیص بدهیم چه خوراکی مناسب برای مزاج ما هست یا نه را علم مزاج شناسی می گویند، که در طب سنتی کاربردهای فراوانی دارد.
منبع: سایت نظارت بر خانواده