تعیین جنسیت فرزند قبل از لانه گزینی

ایران همپای جوامع پیشرفته دنیا به این تکنیک دست یافته است. هم اکنون PGD بیش از ۴ سال است که در ایران انجام می شود.
شنبه، 2 آذر 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
تعیین جنسیت فرزند قبل از لانه گزینی
انتخاب جنسیت جنین همواره با نوعی اما و اگر روبه روست. در واقع این روش‌ها تعیین جنسیت جنین را برای والدین تا حدودی میسر می کنند، اما با هیچ یک از این روش ها نمی توان گفت موفقیت حتمی است. در حال حاضر تنها روش مطمئن و علمی تعیین جنسیت جنین در دنیا تکنیکی است به نام PGD که در واقع مخفف عبارت «تعیین جنسیت پیش از لانه گزینی» است...
 
ایران نیز همپای جوامع پیشرفته دنیا به این تکنیک دست یافته است. هم اکنون PGD بیش از ۴ سال است که در ایران انجام می شود. اولین نوزاد تعیین جنسیت شده با روش PGD در ایران یک نوزاد پسر بود که در سال ۱۳۸۵ با سلامت کامل به دنیا آمد.
 
چگونگی تعیین جنسیت پیش از لانه گزینی : در این روش با استفاده از دارو، تخمک گذاری زن را تحریک می کنند تا او چندین تخمک به وجود آورد. سپس تخمکها را در محیط آزمایشگاهی با اسپرم‌های همسر ترکیب می کنند. با این کار چندین جنین حاصل می شود که با بررسی کروموزمی و تشخیص جنسیت آنها توسط متخصص ژنتیک، تنها جنینی را که جنسیت آن دلخواه زوجین است، به رحم مادر منتقل می کنند.
 
این نوع باروری آزمایشگاهی در واقع نوعی IVF (لقاح تخم در خارج از بدن است که این بار نه برای درمان ناباروری، بلکه برای تعیین جنسیت جنین استفاده می شود. در این روش در مرحله هشت سلولی جنین، نیاز است که یک سلول از جنین جدا شود و مورد بررسی قرار گیرد. اگرچه جداسازی یک سلول آسیبی به آن وارد نمی کند، اما در صورت ایجاد مشکلی برای آن سلول، به هیچ عنوان نمی توان سلول دیگری از او جدا کرد.
 
مشکلات روش تعیین جنسیت پیش از لانه گزینی : با وجود تمام پیشرفت هایی که برای انتخاب جنسیت جنین صورت گرفته است، نمی توان از حساسیت ها و مشکلات احتمالی شکست تکنیک PGD غافل شد. انجام عملیات تشخیص جنسیت و بررسی کروموزمی جنین کاری است که ظرافت ها و حساسیت های خاص خود را دارد و در آن هیچ خطایی، قابل جبران نیست. از مشکل دیگری که گاه در این فرآیند پیش می آید آن است که در برخی موارد، على رغم تحریک تخمک گذاری، امکان دارد زن تنها یک تخمک تولید کند و در این صورت پس از تشکیل جنین، راهی برای انتخاب جنسیت باقی نمی ماند.
 
از این گذشته از تکنیک PGD نمی توان برای زوجین نابارور بهره گرفت، زیرا شانس باروری را کم می کند. تاثیر میوه و سبزیجات در تعیین جنسیت کودک مصرف غذاهایی که منابع غنی از دو ماده معدنی کلسیم و منگنز هستند مثل سبزیجات سبز رنگ پیش از باردار شدن، احتمال به دنیا آوردن فرزند دختر را افزایش می دهد.
 
متخصصان با مطالعه روی گروهی از زنان داوطلب متوجه شدند که با دنبال کردن این رژیم غذایی، ۸۰ درصد از آنها فرزند دختر بدنیا آوردند. از سوی دیگر زنانی که بیشتر از خوراکی های حاوی پتاسیم و سدیم مثل موز و سیب زمینی استفاده کرده بودند، احتمال پسرزایی بیشتری داشتند البته این مورد دوم هنوز به طور جداگانه مورد آزمایش قرار نگرفته است.
 
این متخصصان معتقدند که دنبال کردن یک رژیم غذایی خاص و درست به زوج‌های جوان کمک می کند که جنسیت کودک خود را تا حد زیادی بتوانند تعیین کنند. این رژیم غذایی باید چندین هفته پیش از باردار شدن به کار گرفته شود. این متخصصان برای دستیابی به نتایج فوق مدت ۵ سال روی ۱۷۲ زوج آزمایش کردند که تمایل داشتند فرزند دختر داشته باشند.
 
چه بخوریم؟ انواع معینی از میوه ها و سبزی ها به خاطر ارزش تغذیه‌ای ویژه باید به طور منظم در طول روز انتخاب شوند و اینها انواعی هستند که حاوی ویتامین A و C و فیبرند. همچنین تنوع در انتخاب نکته مهمی است، زیرا میوه ها و سبزی ها مواد مغذی دیگری چون فولات، پتاسیم، کلسیم و آهن را نیز فراهم می کنند.
 
انتخاب متنوع باعث می شود که ما از فواید بیشتر میوه‌ها و سبزی ها بهره مند شویم بر طبق توصیه متخصصین تغذیه، مصرف مکمل های رژیمی به جای میوه و سبزی کار اشتباهی است. زیرا مکملها فواید تغذیه‌ای شناخته شده یا ناشناخته میوه ها و سبزی ها را ندارند.
 
غذاهای غنی از فولات خطر نقص های تولد را کاهش می دهد. لوبیاهای خشک، کلم دکمه ای، مارچوبه، آب گوجه فرنگی و آب پرتقال منابع غنی از فولات هستند.
 
اندازه هر واحد: به پیشنهاد انستیتو ملی سرطان یک واحد میوه و سبزی عبارت است از: ۱- یک میوه متوسط یا نصف فنجان میوه خرد شده ۲- سه چهارم فنجان یا ۱۸۰ میلی لیتر آب میوه صد در صد خالص ۳- یک چهارم فنجان میوه خشک ۴- نصف فنجان سبزی های خام بدون برگ یا پخته شده ۵- یک فنجان سبزی های برگ دار خان مثل کاهو ۶- نصف فنجان، لوبیای پخته، نخود، عدس، لوبیای قرمز و لوبیای چیتی در انتخاب میوه ها و سبزی های دریافتی و روزانه افراد، انستیتوی ملی سرطان توصیه می کند:
 
حداقل یک واحد میوه یا سبزی غنی از ویتامین A در روز انتخاب شود. حداقل یک واحد میوه یا سبزی غنی از ویتامین C در روز انتخاب شود. حداقل یک واحد میوه یا سبزی غنی از فیبر در روز انتخاب شود. چندین واحد از سبزی های خانواده کلم در هفته نقش حفاظتی در برابر برخی سرطانها دارند.
 

منابع غنی از ویتامین A

زردآلو، گرمک، هویج، کلم پیچ، کاهو، انبه، برگ خردل، کدو تنبل، اسفناج، سیب زمینی شیرین، کدو زمستانی.
 

منابع غنی از ویتامین C

زردآلو، گل کلم، کلم، گرمک، گریب فروت، خربزه، کیوی، انبه، برگ خردل، پرتقال، آناناس، اسفناج، توت فرنگی، فلفل دلمه ای، نارنگی، گوجه فرنگی، هندوانه، آلو.
 
منبع: تعیین جنسیت جنین، فاطمه تقدسی‌نیا، نوید حکمت، چاپ دوم، قم، 1396


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.