بادام هندی چیست؟
بادام هندی جزو مغزهای فوق العاده ای است که متعلق به خانواده Anacardiaceae می باشد که شامل انبه و پسته است. آنها در اصل بومی نواحی ساحلی شمال شرقی برزیل هستند. بادام هندی دانه هایی شبیه به کلیه دارند و به طور گسترده در مناطقی که دارای آب و هوای گرمسیری هستند کشت می شوند. بادام هندی در کشورهایی مانند هند، سریلانکا، کنیا و تانزانیا رشد می کند. این نوع آجیل به پایین میوه ای، که به عنوان سیب بادام هندی شناخته می شود، چسبیده می شود و کاربردهای مختلف دارد و به طور خاص در برزیل، آسیا و آفریقا مورد استفاده قرار می گیرد.
حقایق تغذیه ای بادام هندی
بادام هندی بسیار مغذی است و منبعی قدرتمند از پروتئین ها و مواد معدنی ضروری مانند مس، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، پتاسیم و روی است. سدیم نیز در مقدار بسیار کم در آن وجود دارد. بادام هندی همچنین حاوی ویتامین هایی مانند ویتامین C، ویتامین B1 (تیامین)، ویتامین B2 (ریبوفلاوین)، ویتامین B3 (نیاسین)، ویتامین B6، فولات، ویتامین E (آلفا توکوفرول) و ویتامین K (فیلیووینون) می باشد. بادام هندی منبع اسید اولئیک است و در صورت مصرف مناسب، مقدار مفید چربی تک غیراشباع و مقادیر کم چربی های چندگانه غیر اشباع را بدون کلسترول مضر در اختیار بدن قرار می دهد.فواید سلامتی بادام زمینی باور نکردنی است و مواردی که در ادامه ذکر شده اند دلایل کافی برای اینکه باید آنها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید ارائه می دهند:
افزایش تشکیل گلبول های قرمز
بادام هندی غنی از مس است که در متابولیسم آهن، کمک به تشکیل سلول های قرمز خون (RBC) و حفظ استخوان ها و سیستم ایمنی سالم نقش دارد. همچنین برای سیستم عصبی و اسکلتی بدن ضروری است. کمبود مس در بدن ممکن است سبب پوکی استخوان، ضربان قلب نامنظم و کم خونی شود.
پیشگیری از سنگ های صفراوی
سنگ های صفراوی رسوبات شبیه به سنگ هستند که معمولا شامل کلسترول هستند که در کیسه صفرا تجمع می یابند. گنجاندن منظم آجیل های سالم مانند بادام هندی به رژیم غذایی می تواند به کاهش خطر ابتلا به سنگ های صفراوی کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی بدن
بادام هندی حاوی روی است، که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن، عفونت های میکروبی، سنتز پروتئین و بهبود زخم ها دارد. روی در دوران بارداری برای رشد نوزاد و سالهای رشد کودکی برای حفظ حالت پایدار بدن آن ها بسیار مهم است.1
افزایش باروری مردان
به عقیده پزشکان ایتالیایی مصرف روزانه بادام هندی با افزایش تولید اسپرم باعث افزایش باروری در مردان میشود.
پیشگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی در زمان بارداری
بادام هندی سرشار از ویتامین ب است و علاوه بر آن که یک میان وعده فوق العاده برای مادران باردار محسوب میشود ترک خوردگیهای شکم را کاهش میدهد. همچنین مقادیر بالای منیزیم و آهن موجود در بادام هندی برای پیشگیری از ابتلای بانوان باردار به بیماری قلبی مفید بوده و مانع از کم خونی آنها خواهد شد.
درمان کم خونی کودکان
بادام هندی با پروتئین فراوانی که دارد باعث میشود کودکان استخوانهای سالم و عضلات قوی تری داشته باشند. همچنین کم خونی کودکان را با بادام هندی میتوان درمان کرد.
جلوگیری از سفید شدن مو
عنصر مس موجود در بادام هندی باعث تقویت و افزایش رشد مو شده و از ریزش و سفید شدن آنها جلوگیری میکند.
جوان سازی پوست
بادام هندی منبع غنی مس و آهن است که از چروک شدن پوست صورت جلوگیری کرده و باعث جوان سازی آن میشود؛ به گفته محققان بادام هندی مانع از ابتلای افراد به سرطان پوست میشود.
درمان جوش صورت
عنصر سلنیوم موجود در بادام هندی با کاهش التهابات پوست جوش و آکنه صورت را درمان کرده و جای جوش را از بین میبرد.
درمان دیابت
بادام هندی یکی از بهترین آجیلها به شمار میرود، زیرا درای مقادیر کمی قند و کلسترول است. تحقیقات نشان میدهد عصاره هیدرواتانول بادام هندی برای جلوگیری از افزایش قند خون و کاهش مقاومت به انسولین مفید است.
لاغری و کاهش وزن
به گفته محققان افرادی که در هفته دو بار بادام هندی مصرف میکنند وزن کمتری نسبت به کسانی که از رژیمهای لاغری گوناگون استفاده میکنند دارند. بادام هندی اشتها را کاهش داده و با افزایش چربی سوزی به سم زدایی سیستم گوارش بدن کمک میکند.
درمان کبد چرب
مصرف منظم بادام هندی به سم زادیی بدن کمک کرده و بیماریهای کبدی و کبد چرب را درمان میکند. گفته شده است با مصرف بادام هندی میتوان خطر ابتلا به سنگهای کیسه صفرا را کاهش داد.2
درمان و پیشگیری از یبوست
بادام هندی حاوی مقادیر بالای فیبر است که می تواند برای پیشگیری و درمان یبوست مفید باشد.
خواص ضد سرطانی
تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های موجود در بادام هندی که شامل فلاونول ها و پرو آنتوسیانیدین می باشند برای درمان سرطان موثر است.3
سلامتی استخوان و مفصل ها
منیزیم و مس موجود در بادام هندی به تقویت توده استخوانی کمک میکند که خود از مهمترین فواید بادام هندی محسوب می شود. بیشتر منیزیم بدن در استخوانها ذخیره میشود، پس اگر دچار کمبود این ماده باشید، استخوانهای شما از این کمبود رنج میبرند. مس باعث انعطاف پذیری استخوانها و مفاصل با ترکیب کلاژن و الاستین میشود.
اعصاب را آرام میسازد
منیزیم موجود در بادام هندی مانع تحریک بیش از حد سلولهای عصبی شده و آنها را آرام میسازد. این عمل رگهای خونی و عضلات شما را نیز استراحت میدهد. (ممکن است توجه کرده باشید که در صورت کمبود منیزیم در بدنتان، دچار گرفتگی عضلات میشوید.)4
مضرات بادام هندی (عوارض، موارد احتیاطی و منع مصرف)
علیرغم خواص فراوان بادام هندی، این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از اگزالات بوده، زیاده روی در مصرف آن منجر به تجمع و کریستاله شدن این ماده در بدن و در نتیجه ایجاد سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا می شود. بنابراین افرادی که مشکلات کلیوی درمان نشده دارند، یا این که کلیه ها و یا کیسه صفرای شان را در آوردهاند باید از مصرف آن پرهیز کنند، همچنین دریافت زیاد اگزالات ممکن است موجب کاهش جذب کلسیم نیز بشود. لازم به ذکر است بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش، گرفتگی بینی، تورم لب ها و… از دیگر عوارضی است که ممکن است با خوردن بادام هندی در افراد حساس به وجود بیاید.5پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.yjc.ir
3.www.parsiday.com
4.www.niniplus.com
5.www.namnak.com