خواص قرص زینک

روی دارای مزایای زیادی برای سلامتی است که تقریبا غیر ممکن است همه‌ی آنها را در یک نوشتار جای بدهیم. این ماده‌ برای حفظ تعادل ایمنی، کاهش التهاب، به عنوان یک آنتی‌اکسیدان، عملکرد شناختی و خیلی بیش‌تر مهم...
جمعه، 2 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: ایوب شهبازی
موارد بیشتر برای شما
خواص قرص زینک

چرا باید از مکمل‌ های زینک استفاده کنیم؟

زینک یکی از ریزمغذی‌های ضروری برای بدن است که تقریبا از هر نظر، برای سلامتی انسان، حیاتی محسوب می‌شود.

زینک پس از آهن، فراوان‌ترین عنصر در بدن است.

مکمل‌های قرص زینک در اشکال مختلفی در دسترس هستند. از این مکمل‌ ها در اکثر مواقع برای بهبود بیماری‌ ها استفاده می‌شود.

طبق پژوهش‌ها، این ماده معدنی می‌تواند عملکرد ایمنی بدن را ارتقا بخشد، سطوح قند خون را پایدار کند و در سالم نگاه‌ داشتن پوست، چشم و قلب به شما یاری برساند.
 

انواع مختلف قرص زینک

هنگام استفاده از مکمل قرص زینک باید توجه داشته باشید که این مکمل‌ها گونه‌های مختلفی دارند.

هرگونه از مکمل‌های قرص زینک تأثیر متفاوتی بر روی سلامت بدن می‌گذارد.

برخی از انواع مکمل زینک عبارت‌اند از:
 
زینک گلوکونات (Zinc gluconate)
این مکمل یکی از رایج‌ترین گونه‌های مکمل زینک است که اغلب در داروهای سرماخوردگی به کار می‌رود، مثل قرص‌های مکیدنی یا اسپری‌های بینی.
 
زینک اسِتات (Zinc acetate)
این نوع مکمل زینک نیز مانند زینک گلوکونات اغلب به قرص‌های مکیدنی برای درمان سرماخوردگی اضافه می‌شود تا نشانه‌های بیماری را کم کند و بهبودی را تسریع بخشد.
 
زینک سولفات (Zinc sulfate)
براساس یافته‌های پزشکی، زینک سولفات علاوه بر اینکه از کمبود زینک در بدن جلوگیری می‌کند، می‌تواند نقش بسزایی نیز در کم‌کردن شدت آکنه روی پوست داشته باشد.
 
زینک پیکولینات (Zinc picolinate)
مطالعات نشان داده است که بدن در جذب این نوع مکمل زینک، بهتر از دیگر اقسام آن به‌ویژه زینک گلوکونات و زینک سیترات عمل می‌کند.
 
زینک اوراتات (Zinc orotate)
این مدل از مکمل‌های زینک به اوروتیک اسید متصل هستند و یکی از رایج‌ترین مکمل‌های قرص زینک در بازار محسوب می‌شوند.
 
زینک سیترات (Zinc citrate)
براساس یک تحقیق، این مدل از مکمل‌های زینک، قدرت جذبی برابر با زینک گلوکونات دارد اما تلخی کمتر و طعم بهتری در مقایسه با آن دارد.

ازآنجاکه مکمل قرص زینک گلوکونات در همه جا یافت می‌شود و قیمت چندان زیادی هم ندارد، می‌تواند گزینه بسیار خوبی برای مصرف باشد و در عین‌ حال جیب شما را نیز خالی نکند! هرچند اگر بتوانید کمی بیشتر پول خرج کنید، مکمل قرص زینک پیکولینات قدرت جذب بیشتری نسبت به بقیه مکمل‌های زینک دارد.

مکمل قرص زینک در اشکال مختلف کپسول، قرص و قرص‌ های مکیدنی (همانند آب‌ نبات) وجود دارند و می‌توانید بسته به نوع مکملی که انتخاب می‌کنید، مقدار دُز مصرفی موردنیازتان را به بدن انتقال دهید.

به خاطر داشته باشید که استفاده از مکمل زینک به‌صورت اسپری بینی می‌تواند باعث از دست‌ رفتن و کاهش حس بویایی شود؛ پس تا جایی که می‌توانید، از مصرف این مکمل خودداری کنید. 1

خواص قرص زینک
 

مزایای بالقوه قرص زینک

ماده معدنی زینک از جنبه‌های مختلفی برای سلامت انسان حیاتی است و فواید متعددی برای بدن دارد.
 
۱. بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن
در بسیاری از داروهای معمولی و مسکن‌ های طبیعی از زینک استفاده می‌شود؛ چراکه این ماده معدنی می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود ببخشد و با التهابات بدن مقابله کند.

تحقیقات درباره ارزیابی تأثیر قرص زینک روی سرماخوردگی‌های معمولی نشان می‌دهند استفاده از قرص‌های زینکی که ۸۰ تا ۹۲ میلی‌گرم زینک دارند، می‌تواند مدت‌زمان معمولی بیماری را تا ۳۳درصد کاهش بدهد.

زینک می‌تواند مثل آنتی اکسیدان ها به کاهش التهابات کمک کند یا از بیماری‌های مزمن مانند بیماری های قلبی، سرطان و دیابت جلوگیری کند.

تحقیقات انجام‌شده روی افراد ۵۰ساله به بالا، نشان می‌دهد: علائم التهاب در کسانی که روزی ۴۵ میلی‌گرم زینک گلوکونات به‌مدت یک سال دریافت کرده‌اند به‌شدت کم شده و از میزان ابتلا به عفونت در بدن آنها کاسته شده است.
 
۲. کنترل قند خون
قرص زینک را به نقشش در کاهش قند خون و ترشح انسولین نیز می‌شناسند. انسولین هورمونی است که وظیفه آن انتقال قند از جریان خون به بافت‌ها است.

برخی محققان بر این باورند که قرص زینک کمک می‌کند که سطوح قند خون ثابت بماند و حساسیت بدن به انسولین بهتر شود.

براساس یک تحقیق، مکمل‌های زینک در کنترل قند خون افراد دیابتی در کوتاه‌مدت و بلندمدت بسیار مؤثر هستند. دیگر تحقیقات حاکی از این هستند که زینک مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهد و در نتیجۀ آن، بدن شما می‌تواند به‌صورت مؤثر از انسولین استفاده کند و سطوح خون را در حالت طبیعی نگاه دارد.
 
۳. کمک به مبارزه علیه آکنه
مکمل‌های زینک اغلب برای بهبود سلامت پوست استفاده می‌شوند تا دربرابر بیماری های پوستی مانند آکنه مبارزه کنند.

قرص زینک سولفات به‌طور ویژه برای کاهش علائم آکنه‌های شدید مؤثر است. طبق یک تحقیقات سه‌ماهه که روی ۳۳۲ نفر انجام شده است، استفاده روزانه ۳۰ میلی‌گرم از «عنصر زینک» (اصطلاحی برای سنجش میزان حقیقی زینک در یک مکمل) در درمان آکنه‌های التهابی بسیار موثر بوده است.

مکمل‌های قرص زینک اغلب در دیگر روش های درمانی نیز استفاده می‌شوند؛ چراکه ارزان و مؤثر هستند و عوارض جانبی استفاده از این مکمل‌ها بسیار کم است.
 
۴. سلامت قلب
بیماری‌ های قلبی یک مشکل جدی در دنیای مدرن است. تقریبا ۳۳درصد مرگ‌ومیرها در جهان از بیماری‌های قلبی نشئت می‌گیرند.

براساس یافته‌های پژوهشگران، مکمل‌های زینک می‌توانند عوامل خطر ایجاد بیماری‌های قلبی را کاهش دهند و در کم‌کردن سطح تری‌گلیسیرید و کلسترول خون نیز کارآمد باشند.

براساس یافته‌های ۲۴ تحقیق، مکمل‌های زینک می‌توانند به کاهش سطح عمومی کلسترول LDL و همچنین تری‌گلیسیرید در خون کمک کنن. این موضوع پتانسیل این مکمل در پیشگیری از بیماری های قلبی را نشان می‌دهد.

علاوه بر این موارد، پژوهشی روی ۴۰ زن جوان نشان داده است کسانی که به مقدار زیاد از مکمل‌های زینک استفاده می‌کنند سطح فشار خون سیستولیک در آنها به‌مراتب پایین‌تر است؛ البته این پژوهش محدودیت‌هایی داشته است.

تحقیقات دیگر نشان می‌دهد سطح کم زینک در خون می‌تواند خطر بیماری قلبی عروق کرونر را افزایش دهد؛ اما این یافته‌ها هنوز قطعی نیستند.

خواص قرص زینک
 
۵. کاهش سرعت تباهی لکه زرد
تباهی لکه زرد (Macular Degeneration) یکی از شایع‌ترین بیماری‌های چشم و از عوامل اصلی نابینایی در سرتاسر دنیا است.

اغلب مواقع از مکمل‌های قرص لینک برای کاهش سرعت بیماری «تباهی لکه زرد وابسته به سن» (AMD) استفاده می‌شود.

این مکمل‌ها می‌توانند از زوال بینایی و نابینایی به‌خوبی جلوگیری کنند.

براساس تحقیقات بر روی ۷۲ نفر از مبتلایان به AMD، مصرف ۵۰ میلی‌گرم زینک سولفات در روز به‌مدت ۳ ماه می‌تواند فرایند این بیماری را به‌شدت کاهش دهد.

به‌صورت مشابه، نتایج ۱۰ تحقیق دیگر نیز نشان می‌دهد که استفاده از مکمل زینک می‌تواند خطر ابتلا به تباهی لکه زرد پیشرفته را کم کند؛ البته تحقیقات دیگری هستند که نشان می‌دهند مکمل قرص زینک به‌تنهایی نمی‌تواند تأثیر زیادی روی بهبود عملکرد بینایی داشته باشد و برای داشتن حداکثر نتیجه، باید در کنار روش‌های دیگر و سایر گزینه‌های درمانی استفاده شوند. 2
 

مقدار مجاز مصرف قرص زینک

دریافت مقدار کافی روی برای کودکان بسیار اهمیت دارد، زیرا حتی کمبود بسیار ناچیز روی باعث ایجاد اختلال در رشد، افزایش خطر ابتلا به عفونت، افزایش خطر ابتلا به اسهال و بیماری های تنفسی می گردد.

مقدار توصیه شده برای کودکان 1 تا 8 ساله 3 الی 5 میلی گرم است و با افزایش سن این مقدار نیز افزایش می یابد.
 
آقایان 9 تا 13 ساله
روزانه 8 میلی گرم
 
آقایان بالای 14 سال 
روزانه 11 میلی گرم
 
خانم های بالای 8 سال 
روزانه 8 میلی گرم
 
خانم های 14 تا 18 ساله
روزانه 9 میلی گرم
 
خانم های باردار و شیرده 
روزانه 11 الی 13 میلی گرم (بستگی به سن آن ها نیز دارد). 3

پی نوشت:
1.www.chetor.com
2.www.idat.ir
3.www.qimiasupplement.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط