متفکرین چه بخورند؟

افرادی که کارهای فکری می کنند چون فعالیت بدنی کمتری انجام می دهند یقیناً احتیاج به مواد قندی، چربی و هیدرو کربنه زیاد نخواهند داشت. دستگاه های داخلی بدن اشخاص متفکر ، احتیاج به مصرف مقدار زیادی لبنیات که حاوی مقدار لازم فسفر و کلسیم است دارد و همچنین سبزی ها چون حاوی مقدار زیادی از املاح مختلف هستند به خوبی می توانند در تغذیه روزانه مفید واقع شوند .
چهارشنبه، 19 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: نیر زارع کابدول
موارد بیشتر برای شما
متفکرین چه بخورند؟
در حال عادی چنین به نظر می آید که متفکرین و آنهایی که کارهای مغزی و دِماغی دارند چون عضلاتشان کار نمی کند احتیاج به تغذیه شدید و فراوان ندارند ٬ اما حقیقت این است که این دسته از اشخاص ، باید رژیم مخصوص غذائی داشته باشند که البته با رژیم سایر مشاغل فرق دارد.

باید در نظر گرفت ، همانطور که با معده خالی قدرت تفکر و تمرکز اراده از بین می رود ، پرخوری نیز سبب می شود که همیشه خون بیشتری برای هضم غذا متوجه معده و دستگاه گوارش گردد و متعاقب آن ، مغز و دستگاه عصبی بی غذا بماند و نتواند درست کار کند … بنابراین آنها که کار فکری و مغزی دارند بهتر است غذا را روزانه ، به دفعات ولی به مقدار کم مصرف کنند تا هم گرفتار کسر تغذیه نشوند وَ هم پُرکاری دستگاه گوارش ، کم کاری دستگاه عصبی را سبب نگردد.


غلات

این دسته از مواد غذایی چون حاوی مقدار لازم مواد هیدرو کربنه هستند و صرف سوخت و ساز بدن می شوند ، هر چه وجودشان برای کارگران و مشغولین به کارهای دستی و فعالیت های جسمی لازم است ، برای متفکرین کمتر مورد نیازند.

چاشنی و نمک نیز در غذای روزانه متفکرین ضروری نیست چون چاشنی ها معمولان برای خوشمزه کردن غذاها مصرف می شوند تا اشتها را زیادتر کنند و ازدیاد اشتها خود سبب پرخوری و ازدیاد وزن می شود . نمک هم به علت ازدیاد وزن وَ احتیاج به آب زیادی ، برای متفکرین که اغلب گوشه نشین هستند چندان مفید نیست.


گوشت و تخم مرغ

آن چه که برای تغذیه این دسته از مردم خیلی مورد استفاده واقع می شود گوشت و تخم مرغ است چون این دو ماده علاوه بر مقدار زیاد آلبومین و فسفر و کلسیم که وارد بدن می کنند ، چربی و مواد هیدرو کربنه کمتر دارند و لذا سبب بروز چاقی نمی شوند ، حرارت زیاد نیز ایجاد نمی کنند و به خصوص به مقدار کم ، به خوبی میتوانند احتیاجات سلولی بدن را تأمین کنند . همچنین املاح لازم را به بدن برسانند . بسیاری از کارشناسان ، در این باره توصیه می کنند : مصرف گوشت ماهی علاوه بر مقدار کافی فسفر و کلسیم ، حاوی مقدار زیادی املاح ید است و برای تغذیه غدد متشرحه داخلی مصرف آن مفید است .

متفکرین چه بخورند؟


لبنیات

شیر تنها غذایی است که باید در تغذیه روزانه همه مردم ، و بخصوص متفکرین جای داشته باشد ، چون با داشتن مقدار لازم فسفر و کلسیم ، به سادگی هضم و به درد تغذیه روزانه آنها می خورد . متفکرین باید روزانه نیم لیتر شیر میل کنند البته آنها که شیر به مزاجشان سازگار نیست می توانند از پنیر و ماست برای جایگزین آن استفاده کنند.1


چغندر

این سبزیجات ریشه‌ای، یکی از مغذی‌ترین گیاهان قابل‌خوردن هستند و جایگاه ویژه‌ای در فهرست غذاهای سالم دارند. چغندر موجب کاهش التهاب می‌شود و به‌خاطر وجود آنتی‌اکسیدان‌ها خاصیت ضدسرطانی بالایی دارد، به خروج سم از خون کمک شایانی می‌کند و نیترات طبیعی موجود در آن موجب راحت‌ترشدن گردش خون و درنتیجه بهبود عملکرد مغز می‌شود همچنین چغندر از خوراکی هایی است که باعث افزایش تمرکز می شود.

توانایی انجام تمرینات سنگین را بالا می‌برد و سطح عملکرد را بهبود می‌بخشد. می‌توانید چغندر را به‌صورت آب‌پز میل کنید یا به سالادهایتان مقداری چغندر اضافه کنید و ترکیبی بی‌نظیر و خوش‌طعم ایجاد کنید.


کلم بروکلی

کلم بروکلی یکی از مغذی‌ترین و مفید‌ترین مواد غذایی برای تقویت مغز و افزایش قدرت حافظه است. پس مادران واقعاً حق دارند که این همه به خوردن آن اصرار می‌کنند. ویتامین K و کولین موجود در آن، حافظه را شاداب و هوشیار نگه ‌می‌دارد.

سرشار از ویتامین C است و تنها یک ظرف کوچک آن ۱۵۰ درصد از ویتامین C مورد نیاز روزانه‌ی بدن را فراهم می‌کند. سرشار از فیبر است و کمک می‌کند که زودتر سیر شوید. می توانید بروکلی را خام مصرف کنید یا آن را بپزید و در غذاهای متنوعی استفاده کنید.


کرفس

کرفس از سبزیجات کم‌کالری است و خواص بی‌شماری دارد. هر فنجان از آب کرفس تنها ۱۶ کالری دارد. سطح بالای آنتی‌اکسیدان و پلی‌ساکارید‌های موجود در کرفس، آن را به یک ماده‌ی ضدالتهاب عالی بدل می‌کند و در درمان امراضی نظیر درد مفاصل و سندرم روده تحریک‌پذیر بسیار کاربرد دارد.

کرفس سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و سایر مواد مغذی است. اگر علاوه‌ بر شاداب نگه‌داشتن و تقویت حافظه و مغز عزیز‌تان، به دنبال کاهش وزن هم هستید، می‌توانید به‌شدت روی کرفس حساب کنید. هنگام استفاده از کرفس تنها به ساقه‌ها اکتفا نکنید و از برگ‌هایش هم استفاده کنید.


شکلات تلخ

خیلی ذوق‌زده نشوید، هر شکلاتی برای بدن مفید نیست. اما شکلات‌های تلخ سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و خاصیت ضدالتهابی بالایی دارند و در کاهش فشار خون و بهبود گردش خون در مغز و قلب نقش مؤثری ایفا می‌کنند.

فراموش نکنید که منظورمان از شکلات، شکلات‌های متنوع و شیرین موجود در سوپر مارکت‌ها نیست! قانون مفید‌بودن در شکلات‌ها این است: هر چه تلخ‌تر و تیره‌تر باشد، برای سلامتی مفید‌تر است. در یک کلام می‌گوییم شکلات‌های تلخ و تیره خوراکی تقویت حافظه بسیار مفید بی‌نظیری هستند.

متفکرین چه بخورند؟


گردو

گردو بخورید که گردو، آلزایمر را از گرد مغز شما دور می‌کند. گردو سرشار از ویتامین E و مواد معدنی است. مصرف مقدار اندکی از آن در روز، به افزایش سلامت شما کمک می‌کند و عملکرد مغز و حافظه را توسعه می‌بخشد. زمانی که فردی بپرسد که برای تقویت حافظه چه بخوریم اولین چیزی که به ذهن بیشتر افراد می آید مغز گردو است.2


قهوه

از جمله نوشیدنی هایی است که سالیان سال از آن به عنوان یک نوشیدنی بالا برنده تمرکز فکری نام می برند. در واقع کافئین موجود در قهوه، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا می توانند با تحریک عملکرد سلول های مغزی باعث شوند که در یک برهه زمانی مشخص دقت فرد در انجام فعالیت های ذهنیش افزایش یابد. علت این امر می تواند ناشی از اثر کافئین موجود در این نوشیدنی ها در بالا بردن جریان خون در مغز باشد و به این صورت بتواند مواد مغذی بیشتری به سلول های مغزی برساند و توان مغزی فرد را افزایش دهد.


آب میوه های طبیعی

از جمله مواد غذایی هستند که به دلیل قند طبیعی به همراه ویتامین های مورد نیاز سلول های مغزی، می توانند در بهبود حافظه در افرادی که نیاز به حافظه بلند مدت دارند، موثر باشد. به همین دلیل متخصصان تغذیه به دانش آموزان و دانشجویان توصیه می کنند که برای بهبود عملکرد درسی خود حتما در روز چند لیوان آب میوه طبیعی یا میوه طبیعی مصرف نمایند.


توت آبی

تحقیقات بر روی این میوه نشان داده که ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در توت آبی می توانند مانع از بروز تخریب در سلول های مغزی شوند و از این طریق میزان حافظه و تمرکز فکری را افزایش دهند. در ضمن برخی مطالعات هم نشان دادند که مصرف منظم توت آبی در طول دوران زندگی با کاهش زوال سلول های مغزی از بروز بیماری آلزایمر در سنین کهولت می کاهد.3


پی نوشت:
1.www.rastineh.com
2.www.mostafaee.com
3.www.seemorgh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.