آشکارسازهاي WiFi

Hotspot: اين واژه عجيب وغريب، به سرعت جمعيت معتاد به اينترنت را به جلب کرد. اگرشما خيلي هم به مسائل تکنولوژيک علاقه نشان نمي دهيد و با اين واژه آشنايي نداريد، وقتي به رستوران ها و کافه ها مي رويد آيا دفعه بعدي که براي سفر به فرودگاه مي رويد کمي با دقت بيش تر به اطراف خود نگاه کنيد. شما احتمالاً علائمي را مشاهده مي کنيد که به افراد مي گويند آن مکان خاص، يک WiFi Hotspot است. همچنين توجه شما به احتمال زياد به افراد متعددي که تا بيني خود در لپ
دوشنبه، 13 ارديبهشت 1389
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
آشکارسازهاي WiFi
آشکارسازهاي WiFi
آشکارسازهاي WiFi






مقدمه:

Hotspot: اين واژه عجيب وغريب، به سرعت جمعيت معتاد به اينترنت را به جلب کرد. اگرشما خيلي هم به مسائل تکنولوژيک علاقه نشان نمي دهيد و با اين واژه آشنايي نداريد، وقتي به رستوران ها و کافه ها مي رويد آيا دفعه بعدي که براي سفر به فرودگاه مي رويد کمي با دقت بيش تر به اطراف خود نگاه کنيد. شما احتمالاً علائمي را مشاهده مي کنيد که به افراد مي گويند آن مکان خاص، يک WiFi Hotspot است. همچنين توجه شما به احتمال زياد به افراد متعددي که تا بيني خود در لپ تاپ هاي شان فرو رفته اند جلب مي شود. يک WiFi Hotspot به سادگي، مکاني است که در آن جا شما مي توانيد به اينترنت بي سيم دسترسي پيدا کنيد. طي چند سال گذشته، امکان دسترسي به WiFi در مکان هاي بيش تري فراهم شده است.
دسترسي WiFi به اندازه اي فراگير شده که بسياري از افراد را به laptop-toting تبديل کرده، يعني افرادي که به هر جايي که سفر مي کنند به دنبال دريافت سيگنال هستند. وقتي آن ها به مکاني مي رسند که با مشخصات مورد نظر آن ها سازگار است، مکان هايي مثل کتاب خانه ها يا کافه هايي که داراي ميزها يا صندلي هاي راحتي هستند، مي توانند به شکلي تقريباً امن، انتظار پيدا کردن يک سيگنال WiFi را داشته باشند. اما حالا که بسياري از ساختمان ها، محيط هاي دانشگاهي و ساير تسهيلات اين چنيني در حال تطبيق با WiFiهستند، شکار يک سيگنال، بسيار جالب تر شده است. برخلاف فروشگاه هايي که قصد جلب مشتريان بيش تر را دارند، ساير مکان ها
در صورتي که فاقد WiFi Hotspot باشند ممکن است براي افرادي که به آن جا مراجعه مي کنند جذابيتي نداشته باشند. به اين ترتيب، جست وجو، از پيش چالش برانگيزشده است. هيچ چيزي بدتر از اين نيست که شما لپ تاپ خود را به جايي ببريد وآن را بوت کنيد ومتوجه شويد که هيچ سيگنالي وجود ندارد. بعد ازهمه اين ها، شما وقت خود را تلف کرده ايد و درضمن، باطري لپ تاپ خودتان را نيز به هدر داده ايد. هر چند که خوشبختانه، گزينه ديگري نيز براي شما وجود دارد و ابزار خاصي هستند که براي کمک به سندرم بي سيم اختراع شده اند: تشخيص دهنده هاي WiFi در ادامه اين مقاله، ما به بررسي تکنولوژي نهفته در اين وسائل سفري مفيد خواهيم پرداخت.

سيستم کارکرد آشکار سازهاي WiFi

يک سيگنال بي سيم تا مسافت محدودي قادر به انتشار است. علي الخصوص، يک سيگنال تيپيکال مي تواند تا 1000 فوت (3,4,8 متر) در يک ناحيه بدون مانع و باز و درحدود 300 فوت (91,44 متر) دريک منطقه محصور که داراي موانعي هم هست منتشر شود. به دليل اين که خود سيگنالها نامرئي هستند و نقاط دسترسي (مسير ياب ها ) که آن ها را منتشر مي کنند معمولاً پنهان هستند، يک تشخيص دهنده WiFi مي تواند يک ابزار مفيد باشد.آشکار سازهاي WiFi اساساً وسائلي هستند که به سرعت و سادگي مي توانند به شما بگويند که آيا در اطراف شما يک سيگنال WiFi وجود دارد يا نه. قبل از اينکه ما بتوانيم سيستم آشکار سازهاي WiFi را درک کنيم، اجازه دهيد نگاهي به اينترنت بي سيم بيندازيم. اگرچه اينترنت بي سيم با استفاده از امواجي شبيه امواج راديويي منتشر مي شود. از فرکانس هاي بسيار متفاوتي انتشار پيدا مي کند. در واقع، اين نوع اينترنت در فرکانس هايي که اينترنت بي سيم را حمل مي کنند و در دامنه 2.4 تا 5 گيگاهرتز فرار دارند. اين دامنه فرکانسي به استاندارد مورد استفاده بستگي دارد. به منظور استاندارد کردن فرآيند اينترنت بي سيم، انستيتو مهندسان برق و الکترونيک يا IEEE، استاندارد کردن802.11 را به عنوان استاندارد شبکه سازي که اينترنت بي سيم از آن استفاده مي کند تعريف کرده اند. چنين استانداردي چگونگي انتقال داده ها از طريق امواج را مشخص مي کند. استانداردهايي که با شماره و اعداد متفاوتي نشان داده مي شوند، مجموعه اي ديگر از استانداردها را نشان مي دهند. برخي از رايج ترين آن ها عبارتند از 802.11b و802.11g که هر دوي اين ها از باند 2.4GHz استفاده مي کنند.در داخل باند 2.7GHz، شما داراي کانال هاي خاصي هستيد. در ايالات متحده آمريکا، اينترنت بي سيم داراي 11 کانال بر روي باند 2.7GHz است (ساير کشورها ممکن است کانال هاي کم تر يا بيش تري و تا 14 کانال داشته باشند).
کار اين تشخيص دهنده، دريافت امواج با فرکانس هايي که براي انتقال اينترنت بي سيم مورد استفاده قرار مي گيرند است.براي انجام اين کار، آنتن بايد به گونه اي طراحي شده باشد که بتواند سيگنال هاي مناسب را دريافت کند. آنتني که بسيار شبيه به آنتن راديوي اتومبيل شما است که براي دريافت يک دامنه خاص از فرکانس ها، تيون شده است (و البته نه براي دريافت سيگنال هاي پليس)، بر روي تشخيص دهنده WiFi وجود دارد که تنها باند فرکانسي خاصي را که اينترنت بي سيم را دريافت مي کند مي گيرد. اگر شما تشخيص دهنده هاي مختلف را بررسي کنيد، متوجه خواهيد شد که بسياري از آن ها، براي شبکه هاي 802.11b و802.11g مورد استفاده قرار مي گيرند. هر چند که خود آنتن ها به تنهايي نمي توانند براي ابزار سفري خيلي مفيد باشند. يک آشکار ساز بايد داراي نوعي اينترفيس براي هشدار به شما در هنگامي که يک سيگنال مناسب را دريافت مي کند باشد.بسياري از آشکار سازها همچنين، ميزان قدرت سيگنال دريافتي را اندازه گيري مي کنند و نتيجه را به اطلاع شما مي رسانند. علاوه بر اين، بسياري از آشکارسازهاي مدرن و امروزي به همراه پردازنده هايي که به آن اجازه مي دهد داده ها را demodulate کنند عرضه مي شوند که اين ويژگي، قبل از اين که شما در مورد ست آپ آن با کامپيوتر لپ تاپ خود تصميم گيري کنيد اطلاعات بسيار مناسبي در اختيار شما قرار مي دهند.

استفاده از آشکار سازهاي WiFi

همان گونه که قبلاً اشاره کرديم، تمام آشکارسازهاي WiFi داراي اينترفيسي هستند که وقتي يک سيگنال WiFi پيدا شد به شما خبر مي دهد. هرچند که گذشته از عملکرد اصلي آن ها، تمام آشکار سازهاي WiFi با هم فرق دارند. توليد کنندگان اين ابزار از روش هاي متعددي براي ارائه اطلاعات به کاربر استفاده مي کنند و برخي ازاين ابزار مي توانند اطلاعات بيش تري در مقايسه با انواع ديگر را براي کاربر فراهم کنند. به عنوان مثال، بسياري از آن ها چراغ هاي LED استفاده مي کنند. اين چراغ ها در زماني که سيگنال ضعيف باشند نور ضعيفي را نشان مي دهند و وقتي سيگنال قوي تر مي شود نور آن ها نيز بيش تر مي شود. بسياري از آشکار سازهاي پيشرفته تر داراي يک صفحه نمايش LCD هستند که اطلاعات مناسبي را در اختيار کاربر قرار مي دهد. اين LCD ها نه تنها ميزان و درجه قدرت سيگنال را به شما مي گويند، بلکه شايد بتوانند SSID Service Set Identifier، که اساساً نام شبکه است را نيز نشان دهند. و اين موضوع مي تواند به شما بگويد که آيا سيگنال دريافتي از شبکه خودتان يا از شبکه همسايه تان است.
همچنين ممکن است آشکار سازها، کانال ارتباطي را که شبکه بر روي آن کار مي کند نيز ليست کنند. اين موضوع براي کاهش تداخل بسيار سودمند است. مشخص شده که شبکه هايي که به طور مشترک در داخل باند فرکانسي 2.4GHz کار مي کنند مي توانند براي يکديگر تداخل ايجاد کنند. اگر شما مطالبي را که تا به حال بيان شد به خاطر داشته باشيد، بايد بدانيد باند 2.4GHz داراي 11 کانال در ايالات متحده آمريکا است. با توسعه و گسترش شبکه هاي WiFi به مکان هايي دورتر از شماره کانال ها مي توان اين تداخل را کاهش داد. بدين ترتيب، اگر تشخيص دهنده به شما بگويد که شبکه همسايه شما در حال استفاده از کانال 6 است، شما مي توانيد مسير ياب خود را بر روي کانال 11 يا 1 تيون کنيد.
وقتي ازآشکار سازهاي WiFi استفاده مي کنيد، به خاطرداشته باشيد که وقتي از آن ها استفاده نمي کنيد آن ها را روشن نگذاريد. بسياري از اين ابزار داراي يک نشان گر باطري هستند که به شما اجازه مي دهد در صورتي که باطري ها نياز به تعويض داشته باشند از اين موضوع آگاهي پيدا کنيد. برخي ازآن ها داراي تنظيمات متفاوتي هستند که به شما اجازه مي دهند ميزان مصرف باطري را کنترل کنيد و آن را براي شارژ، به درگاه USB کامپيوتر وصل کنيد. يکي ديگر از ويژگي هاي قدرتمند موجود در برخي ازاين آشکار سازها مي تواند به شما بگويد که آيا سيگنال رمزگذاري شده هست يا نه. اگر سينگال رمزگذاري شده باشد، شما براي استفاده از آن به کلمه عبور داريد. متأسفانه، برخي از افراد که سفر مي کنند و به دنبال سيگنال هايي بي سيم رمزگذاري نشده مي گردند ممکن است ازاين ويژگي برضد شما استفاده کنند. وقتي شما شبکه تان را به صورت رمز گذاري نشده رها کنيد، افرادي که به دنبال دانلود رايگان هستند ممکن است فعاليت هاي اينترنتي شما را "بو" بکشند يا دانلودهاي غير مجاز را از طريق شبکه شما انجام دهد (به عنوان مثال، دانلود موسيقي). افراد مسئولي که به دنبال اين نوع جرائم هستند ممکن است رد شما را بگيرند و شما مجبور شويد درمقابل قانون پاسخ گو باشيد.بنابراين، ايمن سازي شبکه بي سيم و رمزگذاري آن با استفاده ازکلمه عبور، بسيار مهم است.
به طور کلي، وقتي شما با يک لپ تاپ سفر مي کنيد، يک آشکار سازها WiFi مي تواند يکي از بهترين و ساده ترين ابزاري سفري شما باشد. شما حتي مي توانيد يک نمونه به اندازه جاسوئيچي آن را براي اطمينان از اين که هرگز آن را در منزل جا نمي گذاريد تهيه کنيد.
منبع:ماهنامه کامپيوتري بزرگراه رايانه شماره 119




نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
مقالات مرتبط